Haberler

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytana saygıyı temsil ettiği iddiası

Güncelleme:

Sosyal medyada, 8 Eylül'de hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze törenine eşlik eden keçinin şeytana saygıyı temsil ettiği iddia edildi. Görüntü dünyada gündem oldu.

Kraliçe Elizabeth öldükten sonra resmi bir törende bandoya liderlik eden bir tekenin fotoğrafı, sosyal medya kullanıcıları tarafından Britanya kraliyet ailesinin Şeytan'a saygı gösterme olarak yanlış yorumlandı.

KRALİÇE'NİN CENAZE TÖRENİNE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Görüntüyü onlarca kişi sosyal medya hesabından paylaşarak fotoğrafın Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinin olduğu gün çekildiği iddia edildi.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytanı temsil ettiği iddiası

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytanı temsil ettiği iddiası

GÖRÜNTÜ III. CHARLES'IN KRAL İLAN EDİLDİĞİ GÜNDEN ÇEKİLDİ

Ancak bandonun fotoğrafının Şeytan'a tapmakla hiçbir ilgisi yok. Görüntü Kraliçe'nin cenaze törenine değil, III. Charles'ın kral ilan edildiği güne ait.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytanı temsil ettiği iddiası

KRALİYET ORDUSU GELENEĞİ

Bandoya eşlik eden keçi, yüzlerce yıl öncesine dayanan Kraliyet Galler alayının bir geleneği. Hayvanın bandoya eşlik ettiğine dair farklı sebepler var ancak bunlar şeytandan ziyade şans hikayelerini içeriyor. Kraliyet Galler ve onların öncül birimleri, 1770'lerden beri keçileri maskot olarak benimsemiştir.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytanı temsil ettiği iddiası

Doğruluk Kontrolü
"Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenindeki keçinin şeytanı temsil ettiği iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

""Bandoya eşlik eden keçi, şeytana saygının bir işareti değil, Kraliyet Galler alayının uzun süredir maskotu. Öte yandan görüntü III. Charles'ın kral ilan edildiği güne ait.""

Zehra Yaşık
Haberler.com - Dünya

Kraliçe 2. Elizabeth Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title