Haberler

Rusya'da konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunu kana bulayarak 150 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan DEAŞ'lı teröristler yakalanarak terör estirdikleri Moskova'ya getirildi. Teröristlerin ters kelepçelenerek polis aracından indirildiği anlar kameraya yansıdı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna önceki gün akşam saatlerinde terör saldırısı düzenleyen ve 150 kişiyi öldüren teröristler, yakalanmaları sonrası yeniden Moskova'ya getirildi.

Moskova'da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart gecesi silahlı saldırı düzenlenmiş ve 150 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırının görüntüleri dünya kamuoyunda infial yaratmıştı. Terör saldırısını gerçekleştiren kişilerin terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları ve yakalandıkları öğrenilmişti.

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

4 TERÖRİST DAHİL 11 KİŞİ YAKALANDI

Rusya İstihbarat Servisi (FSB), saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. FSB'den yapılan açıklamada saldırının özenle planlandığı, saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığına işaret edildi. Ayrıca, "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı" ifadelerine yer verildi.

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

Rusya İstihbarat Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov, saldırganların hepsinin Tacikistan uyruklu olduğunu açıkladı.

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

  • Nasridinov Makhmadrasul: 37 yaşında
  • Ismonov Rivozhidin: 51 yaşında
  • Safolzoda Shokhinjonn: 21 yaşında
  • Nazarov Rustam: 29 yaşında

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

TERS KELEPÇE ŞEKİLDE BAŞKENTE GETİRİLDİ

Yakalanan teröristler, Rusya İstihbarat Servisi elemanları tarafından başkent Moskova'ya getirildi. Kameraya yansıyan görüntülerde ters kelepçe yapılan ve gözleri bağlı olan teröristlerin, polis aracından indirilip binaya nakledildiği anlar görüntülendi.

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

MOSKOVA'DA KONSER SALONUNA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkarken, çatı bir süre sonra çöktü.

Konser salonunu tarayan teröristler, kana buladıkları Moskova'ya getirildi

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 150 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Moskova Rusya Güvenlik Terör Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Koko Lare:

işte rusya bu yüzden güçlü devlet.teröriste layık olduğu gibi davranabilme GÜCÜ var. nerde insan hakları koruyucuları nerde demokrasi özgürlük diye bağıran görüyor musunuz ? YER SEEE biri çıksın bağırsın AMA biz kahve içirip kilo aldırıp hasta olunca teröristleri bırakıp güçlü devletiz diyelimmmm

280
17
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Yahu bunlar suçlu ..ne alaka insan hakları

yanıt0
yanıt3
Volkan Yalçinkaya :

Hıdır 541 352 49 33, Mehdi geldiydi kimdi diye sorana, deyin ki ona, Kralkarin Krali olmus. Olmaz diyen bilsin. Allah müminleri atar cihana. Bizimde atama çıktı oldukmu emir cihana Müminlere. Rahatlayalim diye

4
126
yanıtYanıtla
THE TURK:

Ne içtin?

yanıt53
yanıt2
GS 1905:

ADAMSINIZ !!! ELLINIZ DERT GÖRMESIN !!! DEVAMKEEE BÖYLE RUSAYA KARSI

4
66
yanıtYanıtla
Ayhan:

Sivil insanların öldürülmesinden nasıl bir keyif alirsin sen nasıl bir adamsın

yanıt3
yanıt1
Alkurt:

GS Kürdo, devamke anlamini biliyoruz da, ne deemeye calistin?

yanıt6
yanıt0
Adam Bey:

Bir zaman da senin gözünü oymaya gelebilirler safoğlan. Siville işin ne?

yanıt0
yanıt1
Ahmet Altintas:

Oradaki görgü tanıkları saldırganların iri cüsseli olduğunu söylüyor. Yakaladıkları kişiler çelimsiz sıska. Bunda bir iş var

40
14
yanıtYanıtla
yüksel kircicek:

Çeza belli

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title