Haberler

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurdu

Güncelleme:

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın ikinci ismine yönelik düzenlediği suikast sonrası bu kez de Lübnan'ın güneyinde bulunan Nakura kentindeki bir binayı bombaladı. Bölgeden gelen bilgilere göre enkaza dönen evde çok sayıda kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan akıllara Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, "İsraillilerin, Lübnan'la savaşa girmemek için kendilerini zor tuttuğunu düşünüyorum. Ama hep söylüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır." sözleri geldi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bulunan Nakura kentindeki bir binayı bombaladı. Saldırıda enkaza dönen evde çok sayıda sivilin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı rapor edildi. Önceki gün de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın ikinci ismine yönelik suikast yapan İsrail, bölgedeki gerilimi gün geçtikçe artırmaya devam ediyor. İsrail'in son saldırısıyla ilgili olarak ise akıllara Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sözleri geldi. Gün içinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Fidan, İsrail'in Lübnan'a saldırısına ilişkin "İsraillilerin, Lübnan'la savaşa girmemek için kendilerini zor tuttuğunu düşünüyorum. Ama hep söylüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır." ifadelerini kullandı.

İSRAİL, BM GÖREV GÜCÜNÜN MERKEZİ OLAN NAKURA KENTİNDEKİ BİNAYI HEDEF ALDI

Önceki gün Beyrut'ta Hamas'ın ikinci ismi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri yönelik suikast düzenleyen İsrail ordusu, bu kez de Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nün merkezi olan, İsrail sınırına yakın Nakura kentindeki bir binayı bombaladı.

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurdu

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Bölgeden gelen görüntülerde binanın olduğu sokağın enkaz yığınlarıyla kaplandığı görüldü. İlk belirlemelere göre İsrail saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: İSRAİL, LÜBNAN'LA SAVAŞA GİRMEMEK İÇİN KENDİNİ ZOR TUTUYOR

Dışişleri Bakanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İsrail'in, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve arkadaşlarına yönelik Beyrut'taki suikastının ardından savaşın bölgeye yayılma eğilimini göstermesinin bir emaresi olup olmadığına ilişkin soru üzerine Fidan, "İsraillilerin, Lübnan'la savaşa girmemek için kendilerini zor tuttuğunu düşünüyorum. Ama hep söylüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır. Öyle bir şey olursa bu savaş tabii ki bitmez. Tam tersine, meselenin çözülmesi isteniyorsa, barış ve iki devletli çözüme odaklanmak lazım." diye konuştu.

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurduDışişleri Bakanı Hakan Fidan

Fidan, İsrail'in Lübnan'daki bu operasyonunun, bir Hizbullah hedefini, Hizbullah yöneticisini vurmadığını ama Lübnan'a "ben senin üstünde uçuyorum, takip ediyorum" mesajını verdiğini aktararak, "Hizbullah buna nasıl aksiyon gösterecek? Yani tamamıyla savaşa girerek mi reaksiyon gösterecek yoksa misilleme yaparak mı? Bugün gelen raporda, '3 askeri hedefe saldırdık' diyorlar. Başından beri savaşın ilk gününden beri ortaya koyduğu aslında tavrın bir devamı. Burada daha farklı bir şey yapılmış değil." dedi.

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurdu

İSRAİL BEYRUT'TAKİ HAMAS LİDERİNE SUİKAST DÜZENLEDİ

Hamas lideri Salih el-Aruri ve 6 Hamas üst düzey yetkilisi, dün Beyrut'un güneyinde insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyla öldürülmüştü.

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurdu

LÜBNAN-İSRAİL SINIRI HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 142 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu Lübnan'ın Nakura kentinde bir binayı vurdu

İRAN'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA MOSSAD PARMAĞI

İran'da, General Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD saldırısında öldürülmesinin yıl dönümü dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana bombalı saldırılar düzenlendi. Patlamalarda 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi de yaralandı. İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıkladı. İsrail basını ise saldırıların arkasında İsrail istihbarat servisi Mossad'ın olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beyrut Lübnan İsrail Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (9)

Sessiz ciglik:

Cok degisik bir açıklama yapmis sn Hakan fidan. Israil kendini zor tutuyor gibi bir açıklama siyasi dilde ne anlama geliyor? Ben anlayamadim

62
10
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Konuşmanın devamını okursan fena olmaz ..

yanıt3
yanıt1
Eroğlu:

Saldırmayı bekleyen sahibinin zor zapteddiği bir it gibi, diyerek sahibine sesleniyor. Eğer saldırırsa uyutuluyor diyor ve uyarıyor. Adam senin değil, muhatap ülkelerin anlayacağı argüman ile konuşuyor. Sen anlayasın diye değil

yanıt29
yanıt13
Engin Turan:

Fidan iyi gaz veriyor maşallah

33
7
yanıtYanıtla
Halo Dayı:

Fidan sende iyi konuşuyorsun. Ondeğilde iyi konuşuyorsun

8
9
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

Israil resmen gel savasalim diyor bizim bakanin dedigi lafa bak israil zor durumda kaldigi surece nukleer bomba kullanmaktan cekinmez...

0
6
yanıtYanıtla
Ocean Express cargo Ltd:

FİLİSTİN ve LÜBNAN ve İRAN ve TÜRKİYE dedi İSRAİL TELEVİZYONU ..Karşı çıkan olursa yok ederiz dedi İSRAİL

1
0
yanıtYanıtla
bilge cagri çelik:

sıkar biraz denesin isterse nükleer atsın. ki zaten atacak bize kafayı takmış. kendi sonu olur. kalan sağlar kudüsten çıkar. kıyamete kadar da bi daha kuduse giremezler. çok iyi biliyorlar. yoksa güçleri yetse şimdiye çoktan saldırmışlardı.

yanıt2
yanıt1
bilge cagri çelik:

o sıkar biraz. bi daha kudüsün yüzünü göremezler. isterlerse nükleer atsınlar. işe yarayacağını bilseler şimdiye çoktan atarlardı .insan diil ki bunlar

yanıt1
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title