Haberler

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, 11 bin sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa etti

Güncelleme:

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, devletin parlamento çalışmalarında kullanması için tahsis ettiği tableti Fas tatilinde çocuklarına verince koltuğundan oldu. Matheson'un çocukları maç izlemek için tabletten internete girince 11 bin sterlinlik fatura geldi. Matheson olayın ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson devletin parlamento çalışmalarında kullanması için tahsis ettiği tabletin 11 bin sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı.

BAKANIN ÇOCUKLARI, DEVLETİN VERDİĞİ TABLETTEN MAÇ İZLEDİ

İskoçya'da Sağlık Bakanı Michael Matheson, internet faturası nedeniyle ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Matheson, 2022 yılının Noel tatilinde ailesiyle birlikte Fas'a gitti. Matheson, devletin parlamento çalışmalarında kullanması için kendisine tahsis ettiği tableti çocuklarına verdi. Matheson'un çocukları Celtic ile Rangers arasında oynanan futbol karşılaşmasını tabletten izleyince olanlar oldu.

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, 11 bin sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa ettiMichael Matheson

11 BİN STERLİN'E YAKIN İNTERNET FATURASI GELDİ

İnternet faturası 10 bin 935 Sterlin gelince ülke karıştı. Matheson ilk başta tabletin parlamento çalışmaları dışında kullanılmadığını söyledi. Faturanın bu kadar yüksek olmasının nedeni olarak SIM kart güncellemesini gösteren Matheson, sözleşmesinin bittiğini fark etmediğini öne sürdü.

İSKOÇ BAKAN GERİ ADIM ATTI

Bunun meşru bir parlamento harcaması olduğunu savunan Matheson daha sonra tepkilere dayanamayarak geri adım attı. İskoç bakan, eşinin kendisine oğullarının bahsi geçen tarihte ezeli rakipler Celtic ve Rangers arasında gerçekleşen maçı izlemek için tabletin internet paylaşımının kullandıklarını itiraf ettiğini söyledi.

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, 11 bin sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa etti

İSTİFA ETTİ

Faturanın 3 bin Sterlin'ini ödeyen Matheson, kalanını Sağlık Bakanlığı'na ödetti. Hakkında soruşturma başlatılan Bakan Matheson, parayı devlete ödemeyi kabul etti. Matheson, hakkında başlatılan soruşturmanın sonucunu beklemeden istifa etti.

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, 11 bin sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa ettiİskoçya Başbakanı Humza Yousaf

Matheson, İskoçya Başbakanı Humza Yousaf'a ilettiği istifa mektubunda 'Bunun hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmemesini sağlamak için şimdi istifa etmem benim ve hükümetin çıkarınadır.' ifadelerine yer verdi. Yousaf ise verdiği yanıtta, "Parlamento sürecine hak ettiği ilgiyi bu olmadan verebilmeniz için şimdi istifa etmenin sizin için en iyisi." dedi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Sağlık Bakanı Parlamento Fas Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (13)

Muhalif:

Bizde böyle birşey olsa terfi alırlar

178
4
yanıtYanıtla
Lucas Lucato:

Bizim haberimiz bile olmaz ki…

yanıt47
yanıt2
Oğuzsoyu:

Laik çağdaş sistem diye getirilen sistem bu

yanıt2
yanıt1
A Alkan:

Bizim ülkemizde yüzsüzlüğe vuruyorlar

133
2
yanıtYanıtla
Sktgdn:

Bizde denizde kum tanesi bu olay, hey yavrum hey

89
1
yanıtYanıtla
Hakan :

burda ses çıkarmayacak adamları yanlarına alıyorlar. herkes tanıdığını istiyor. yarın bir gün birbirinizi iğrençleştirip dürüst insanları ararsınız ama dürüst insanlar sizden uzaklaşmıştır.

25
0
yanıtYanıtla
Cry:

İyi hoşta kimse bu ne fatura demiyor mu ya sınırsız paket vs Türkiye de de var. Ve bir sınırı var faturanın.

3
8
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

bizim chp li vekilde gelen milyonluk fatura sonra napayım bu hakkı vermeseydiniz demişti. yıllar yıllar önce.

4
5
yanıtYanıtla
Hakan Kilic:

Onurlu bir davranış… bizdekiler utanmazsa…

7
0
yanıtYanıtla
Ufuk Bektas:

Elin gavurundan ders aldığımıza üzülüyorum memlekette istifa eden yok herkes görevden alınmayı bekliyor

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title