Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

Güncelleme:

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ederken, ülkedeki Türk vatandaşlarının tahliyesi için harekete geçildi. Sudan'da özellikle çatışma bölgelerinde bulunan Türk vatandaşlarının karayoluyla üçüncü bir ülke üzerinden Türkiye'ye tahliyesine karar verildi. Bakanlık tarafından toplanma noktaları ve harekat saatleri paylaşıldı.

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan'da çatışmalar devam ederken, yabancı ülke vatandaşları da bir bir tahliye ediliyor. Türkiye de, Sudan'daki vatandaşların tahliyesi için harekete geçti.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

TAHLİYELER KARA YOLUYLA YAPILACAK

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar nedeniyle yurda dönmek isteyen Türk vatandaşlarının yarın tahliye edileceğini duyurdu. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Sudan genelinde devam etmekte olan çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri neticesinde, bilhassa çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızın yarın (23 Nisan Pazar) kara yoluyla üçüncü bir ülke üzerinden ülkemize tahliye edilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

YOLCULUK 24 SAAT SÜRECEK

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Tahliye edilecek vatandaşlarımızın, 22 ila 24 saat sürmesi öngörülen seyahate uygun olarak, rahat ayakkabı ve kıyafetler tercih etmeleri, su ve gıda dahil, en fazla 8 kilogramlık el bagajının yanı sıra, pasaport ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir."

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

"VATANDAŞLARIMIZ TOPLANMA NOKTALARINDA HAZIR BULUNMALI"

Vatandaşların toplanma ve hareket noktası olarak kayıtlı iki merkezin belirlendiği bildirilen açıklamada, "1. Yer: Rotana, Al Salaam Otel (Hareket Saati: 06.00), 2. Yer: Nur Camii, Kafuri (Hareket Saati: 06.30), 3. Yer: Wad Medeni (Hareket Saati: 7:30) Bu aşamada tahliye olmak isteyen vatandaşlarımızın belirtilen saatlerde toplanma noktalarında hazır bulunmaları, Büyükelçiliğimiz Whatsapp gruplarını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri önemle duyurulur." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

ÖLÜ SAYISI 413'E ÇIKTI

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris yaptığı açıklamada, 20 bin civarında kişinin komşu Çad'a geçtiği çatışmalar nedeniyle en az 413 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 551 kişinin de yaralandığını duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hastanelere ve diğer ilgili hizmetlere yönelik saldırıları "üzüntü verici" olarak nitelendirirken, yaklaşık bir hafta süren çatışmaların "derhal durdurulması" çağrısında bulundu. Ghebreyesus, "Bu kınanması gereken şiddet eylemleri, yalnızca sağlık çalışanlarının hayatlarını tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda savunmasız durumdaki halkı temel tıbbi bakım hizmetlerinden mahrum bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da mahsur Türk vatandaşları için harekete geçti! Tahliyeler başlıyor

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Sudan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title