Haberler

Ay'da inşa edilecek evlerin görüntüleri paylaşıldı! Verilecek isim bile hazır

Güncelleme:

Avrupa Uzay Ajansı, Ay'da yaşayacak ilk astronotların evlerinin nasıl görüneceğini ortaya koyan fotoğraflar paylaştı. Regolit duvarlar ve çatının yer alacağı silindir şeklindeki yapıların bulunacağı koloniye ise "Ay Köyü" adı verildi.

Milyonlarca insanın Ay'da yaşam merakına ilişkin her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) paylaştığı görüntüler, Ay'da yaşayacak ilk astronotların evlerinin nasıl görünebileceğini ortaya koyan görselleri paylaştı.

AY'DAKİ KAYNAKLARIN KULLANIMINI ÖĞRENECEKLER

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi de (NASA), insanlı Ay yolculuğu projesi Artemis için görevlendirilecek 18 kişilik ekibin kimliklerini duyurmasının ardından Ay'da kalacak olan ilk astronatların nerede barınacağına ilişkin detaylar yer aldı. NASA, 2024'e kadar Ay'a bir kadın ve bir erkek göndereceğini taahhüt ederken 9 Aralık'ta Artemis adlı uzay görevine uygun gördüğü 18 astronotun adını açıklamıştı. Söz konusu görevin bir kısmı, dünyanın biricik uydusunda sürdürülebilir bir koloni inşa etmeyi içeriyor. Kolonideki mühendislerin, kraterlerdeki buzdan su üretmek gibi Ay'daki kaynakları nasıl kullanacağını öğrenebilmesi planlanıyor.

Ay'da inşa edilecek evlerin görüntüleri paylaşıldı! Verilecek isim bile hazır

ASTRONOTLARIN YAŞAYACAĞI YAPILAR 10 YIL İÇİNDE İNŞA EDİLECEK

Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) danışman Aidan Cowley konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu olmalı çünkü Ay'ın, Mars'ın veya bunun ötesinde herhangi bir şeyin keşfi konusunda gerçekten ciddiysek bu çok yakında ustalaşmamız gereken teknolojidir" ifadelerini kullandı. Koruyucu tuğlalar yapmak için pudra şekeri kadar ince olan Ay toprağı 'regolit'i kullanma planlarına liderlik eden Cowley'nin, astronotların yaşayacağı silindir şeklindeki yapıların on yıl içinde inşa edilmeye başlanacağına inandığı ve yapıların astronotları radyasyona maruz kalmaya karşı korumaları gerektiğine inandığı ifade edildi.

Ay'da inşa edilecek evlerin görüntüleri paylaşıldı! Verilecek isim bile hazır

REGOLİT DUVARLAR VE ÇATI, RADYASYONA KARŞI KORUYACAK

Bilim insanlarının, bir metre derinliğinde regolit duvarlar ve çatı kullanmanın; binaları Ay'daki radyasyona ve donma sıcaklıklarına karşı koruyacağına inanıldığı belirtildi. Astronotların muhtemelen görevlerinin ilk birkaç yılında basınçlı, mobil yaşam alanlarında yaşayacağı ancak daha kalıcı bir üssün Shackleton kraterinin yakınında olabileceği belirtildi. Bu kraterin Ay'ın sürekli güneş ışığı olan güney kutbunda olduğu ifade edildi.

Ay'da inşa edilecek evlerin görüntüleri paylaşıldı! Verilecek isim bile hazır

KURULACAK KOLONİYE "AY KÖYÜ" DENİLECEK

Ay'da kurulacak koloniye 'Ay Köyü' (Moon Village) adını veren ESA Genel Müdürü Jan Wörner'ün ise konuyla ilgili olarak, "Niyetim, Ay'da kalıcı bir baz istasyonu kurmak. Bunun anlamı, farklı üye devletler için, dünyanın farklı ülkeleri için açık bir istasyon" diye konuştu.

REGOLİT NEDİR?

Rogolit, kayayı kaplayan gevşek, heterojen, yapay materyaldir. İçerisinde toz, toprak, kırık kaya ve buna benzer materyaller bulundurur. Dünya, Ay, Mars ve bazı asteroitlerde bulunur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Aralık Haberler

500

Yorumlar (21)

Tc:

Ölümden kaçış yok :)Azrail ayada gelir

5
5
yanıtYanıtla
tekk:

zenginlerin kıyametten kaçış planımı yoksa bu aya yerleşme ama elverişli degil belli süre yaşanır oda dunyadan oraya devamlı takviye olursa

7
1
yanıtYanıtla
REALİST:

dikkat ederseniz hep yapacağız edeceğiz diyorlar yıllardır aynı hikaye hale bunlara inana varmı? somut olarak ay yüzeyinde birşey göremezsiniz ne bayrak ne ayak izi ne uzay aracı alın nikon P900 zoom yapın bakalım ay yüzeyinde ne göreceksiniz

4
4
yanıtYanıtla
HAYDİİ:

Kesinlikle katılıyorum. 1965 aya çikmamislar hep yalan

yanıt3
yanıt1
KENAN KOMUTAN:

adama demişler cennet diyorsun cehennem diyorsun. ben bunlara inanmıyorum o yüzden de namaz hac vs bunlara inanmıyorum. adam demiş ki ''ya varsa. '' . realist olalım haklısın çalışalım yapalım biz gidelim görelim gerçekten orada yaşanır mı yaşanmaz mı? sen yaptında gitme mi dediler sana.

yanıt2
yanıt0
MOON-MAN:

götür beni aya aya ayaağğğoooo

8
0
yanıtYanıtla
Nicola tesla:

ONCE BIR UZAY A CIKINDA ONDAN SONRA GORURUZ... VAN ELLEN BEELD.. MILLET E HIKAYE ANLATMAYIN ARTIK... UZAY A CIKACKALAR MIS GULERIM..... DUN KENDI EKSENIN DE 1600KM GIDIYOR GUNESIN EKSENINDE 107.000KM GIDEN BIR GEZEGENDESIN.. SONRA ay a sicrayacaksin... once dunyanin radyoson dan gececeksin sonra gunesin radyasonun dan gececeksin sonra ay... sizler su 2020 yilinda milleti ya salak saniyorsunuz yada odevinizi yapmadan millet e sunuyorsunuz... hadi ordan ay mis.. once sen dunyada adam gibi cavuum lu ev yap sonra konus... beton ile yapilacak is degil bu!!

1
6
yanıtYanıtla
ddv:

:))))Bravo

yanıt1
yanıt0
REALİST:

yalandan kim ölmüş ay billur bir yapıya ship geceleri arkasına düşen yıldızı görebilirsiniz bunların hepsi hikaye çin de ayın karanlık yüzüne bayrak dikmiş güya bayrağın resmi çekilmiş bölge karanlık değil aydınlık hepsi hikaye

4
2
yanıtYanıtla
HAYDİİ:

Bence de hepsi salliyor

yanıt2
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title