Haberler

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Tanıtıldı

Türkiye atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul 2012 (World Indoor Championships.)

Türkiye atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul 2012 (World Indoor Championships: WIC İstanbul 2012) 9-11 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Feriye Lokantası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Dünya salon atletizminin ilk defa Türkiye'de düzenlenecek olmasından ve Salon Atletizmi sahasına kavuşmalarından yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Bizim dönemlerimizde Balkanlarda ve Akdeniz oyunlarında aldığımız başarılar büyük başarılar olarak görülüyordu. Ama son yıllarda aldığımız başarılar bizim dünyadaki yerimizi belirledi. 2010 yılında Barcelona'da aldığımız 3 altın madalya, 1 gümüş madalya ve

aldığımız puanlarla ilk kez Avrupa'da 50 ülke arasında 5. olduk. 2011'de İzmir'de yapılan 1. Lig Avrupa yarışmalarında daha önceki senelerde 2. ligde mücadele ederken üç yıl 1. ligde yer aldık. Şampiyon olarak geçen yıl Süper Lig'e yükseldik. Avrupa'da 12 en güçlü takım ile mücadele edeceğiz" dedi.

Olimpiyatlara katılma konusuna değinen başkan Terzi, "Şu an 23 sporcumuz 2012 Londra olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı. Bu sene Nisan ayından Temmuz ayına kadar olan sezonumuzda sporcularımız çalışmalarına devam edecek. İlk kez bayrak takımımız olimpiyatlara katılacak. Bayrak takımımız dünya sıralamasında 15. sırada yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Sporcuların ve atletizmin başarılarından bahseden başkan, atletizmin basında daha fazla yer almasını istediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Can Korkmazoğlu da 9-11 Mart tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonunda düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizim Şampiyonası hakkında basın mensuplarına ayrıntılı bilgiler verdi.

178 ülkeden 879 atlet Ataköy Atletizm Salonu'nda buluşurken, Türk sporseverler, aralarında erkeklerde; 60 metrede Dwain Chambers, 3.000 metrede Bernard Lagat, Mo Farah, 60 metre engellide Dayron Robles, 400 metrede Kirani Jamesç bayanlarda; 3.000 metrede Meseret Defar, 60 metrede Veronica Campbell Brown, pentatlonda Jessica Ennis, sırıkla atlamanın yıldızı Yelena Isinbayeva ve gülle atmada Valery Adams gibi yıldızların da yer aldığı çok sayıda dünyaca ünlü atleti canlı izleme fırsatı bulacak. Ayrıca 100

metre engellide Avrupa şampiyonumuz Nevin Yanıt, geçen yıl Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1.500 metrede ikinci olan Kemal Koyuncu, 2009 Dünya Şampiyonası'nda uzun atlamada bronz madalya kazanan Karin Melis Mey ile Türkiye rekortmeni atletler; Aslı Çakır Alptekin, Merve Aydın, Burcu Ayhan, Tuğba Karakaya, Dudu Karakaya, Hüseyin Atıcı, Halit Kılıç gibi isimler de kendi seyircisi önünde kürsü mücadelesi yapacaklar.

Ataköy'de Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından özel olarak inşa edilen Atletizm Salonu, 7.450 izleyici kapasitesi ile yerli-yabancı atletleri, atletizm otoritelerini ve sporseverleri bekliyor. 60 metre, 400 metre, 800 metre, 1.500 metre, 3.000 metre, 60 metre engelli, 4x400 metre bayrak, Heptatlon/Pentatlon, Uzun Atlama, Üç Adım Atlama, Yüksek Atlama, Sırıkla Atlama, Gülle Atma branşlarında düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası kış sezonunun en büyük

atletizm organizasyonu. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde en önemli küresel şampiyona olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 180 ülkede canlı olarak yayınlanacak.

Konuşmaların ardından Atletizm Federasyonu'nun hazırladığı Dünya Salon atletizm barkovizyonu ve maskotlar Tik ile Tak'ın tanıtımı yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Terzi İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title