Haberler

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık Beyşehir'de

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Özyanık, yapılacak bir toplantı kapsamında geldiği Konya'da, Beyşehir ilçesini de  ziyaret etti. Özyanık, ilk olarak Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'u makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özaltun, Özyanık'ı Beyşehir'de görmekten mutlu olduklarını belirtirken, Beyşehir Gölü Milli Parkı ile ilgili bölgede yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Özyanık, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nde bulunan 40 milli parklardan birisinin de Beyşehir Gölü Milli Parkı olduğunu söyledi.

Beyşehir Gölü'nün, tabiatın korunması ve bunun yanında alternatif turizm kaynaklarının geliştirilmesi açısından son derece önem verdikleri bir göl olduğunu belirten Özyanık, Beyşehir Gölü'nün de marka değeri olan bir göl olduğuna dikkat çekti. Bu markanın her yere verilmediğine vurgu yapan Özyanık, dünyada da oldukça kısıtlı olduğunu, dolayısıyla bu markayı ve Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı, doğal ekosistemini çok iyi korumaları gerektiğini aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun DSi Genel Müdürlüğü döneminde hayata geçirilen Gembos Derivasyon Projesi çalışmasıyla kurumakta olan Beyşehir Gölü'ne ilave su verilmek suretiyle kurtarıldığını anımsatan Özyanık, bu projenin olağanüstü bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Şu anda kurtarılan Beyşehir Gölü'nün Konya'da bugün yapılacak toplantıda biraz daha halkın rekreatif ihtiyaçlarına nasıl hizmet edeceğini konuşacaklarını anlatan Özyanık, şunları kaydetti:

"İçme suyu kaynağı olarak alternatif kaynaklar bulunması durumunda biraz daha gölle insanımız arasındaki ilişkiyi nasıl geliştiririz, bunu tartışmamız lazım. Şu anda malum Beyşehir ilçesi ve belli köyler içme suyunu Beyşehir Gölü'nden karşılıyor. Dolayısıyla bir tercih yapılmış, içme suyu mu, yoksa rekreatif ihtiyaçlar mı? Herhalde öncelikle su ihtiyacımızın karşılanması gerekiyor. Bugüne kadar bütün planlamalar içme ve kullanma suyu öncelikli yapıldı. Ama, şu anda ön analizlerde, değerlendirmelerle öyle anlaşılıyor ki, Beyşehir Gölü'nün dışında alternatif su kaynakları var. Bu kaynaklar temin edilebilirse, biz içme ve kullanma sularını hem Beyşehir ilçesi ve belli yerlerin buradan karşılaması durumunda, Beyşehir Gölü ve çevresini rekreatif kullanım ağırlıklı olarak planlamamız mümkün. Tabi, bütün bunlar kanunlar, kurallar ve sistemin birbirine entegrasyonu ile mümkündür. İşin belki bu tarafını konuşacağız. Yani, içme suyu ihtiyacınız varsa ve mutlaka gölden karşılanması gerekiyorsa, biz gölün içme suyu olarak korunmasını sağlayacağız. Yok alternatif kaynaklar bulursanız, bu defa biz alternatif kaynakları kullanmak suretiyle burayı içme suyu noktasından çıkarılması sürecini başlatacağız."

Gazetecilerin milli parklarla ilgili bölgede yaşanılan sorunlarla ilgili yönelttiği sorulara da cevap veren Özyanık'a ziyaretinin sonunda Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tarihi Taşköprü maketi takdim etti.

Özyanık, daha sonra inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan Beyşehir Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde de incelemede bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Özyanık'ın ziyaretine  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hamza Sezer, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener de eşlik etti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Murat Özaltun Ahmet Özyanık Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title