Haberler

Dha Yurt - Irak Sınırında 23 Nisan Coşkusu

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Umurlu Köyü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı. Sınırdaki öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Derecik Beldesi'ndeki Umurlu Köyü İlk ve Ortaokul öğrencileri 23 Nisan Ulusul Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Köyde yaşayan ailelerin de izlediği kutlamalarda minik öğrencilerin dans gösterisi ve tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Kutlamalar öğrencilerin söylediği şarkılar ve okulun folklör ekibinin gösterisiyle devam etti. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) ekibi de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Umurlu Köyü'ne gelerek, öğrencilerin 23 Nisan kutlamalarına katıldı. VEDAŞ Hakkari il Müdürü İsmail Özdemir, VEDAŞ Van İl Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Ercan Kısacık ve beraberindeki 15 kişilik ekip, 400 öğrencisi bulunan Umurlu Köyü İlk ve Ortaokul öğrencilerine kırtasiye, kitap ve çeşitli spor malzemesi hediye etti.

VEDAŞ Hakkari il Müdürü İsmail Özdemir, İmkanları dahilinde okulları ziyaret ederek öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin en ücra köşesi, en uzak noktası olan Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü ilk ve orta okulundayız. Biz VEDAŞ ailesi olarak Ankara-Van, Van-Hakkari Umurlu Köyü'ne sevgi bağını kurmak istedik. Bugün 23 Nisan Bayramı'nı kutlayan öğrencilerimizle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Biz Türkiye'de bulunan herkesi bu ücra köşede bulunan okullarımıza ve çocuklarımıza destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

VEDAŞ Van İl Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Ercan Kısacık ise, Van, Hakkari ve Muş'ta eş zamanlı olarak çocuklarla buluştuklarını belirterek, sınırın sıfır noktasındaki çocukların bayramını kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Umurlu Köyü ilk ve orta okuluna yardım kolileri götüren VEDAŞ ekipleri

-Öğrencilere kırtasiye ve top dağıtılması

-Detaylar

-Öğrencilerle bir arada oturan VEDAŞ ekibi

-VEDAŞ Hakkari il Müdürü İsmail Özdemir ile röportaj

-VEDAŞ ekibinden Ercan Kısacık ile röportaj

-Umurlu Köyü ilk ve orta okulu sınıf öğretmeni Özlem Aysun Reyhanoğulları ile röportaj

-Sın öğretmeni Derya Yıldız ile röportaj

-Okulun önünde 23 Nisan programı için toplananlar

-İstiklal Marşı'nın okunması

-Bir öğrencinin konuşması ve şiirlerin okunması

-Minik öğrencilein dans gösterisi

-Öğrencileri izlemeye gelen aileleri

-Koro ekibinin söylediği şarkılar

-Okulun folklör ekibinin gösterisi

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ - Abdullah KAYA / ŞEMDİNLİ- (HAKKARİ)

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Hakkari Umurlu Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title