Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

"polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI."

"polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI: 8 ŞEHİT, 9 YARALI" HABERİNE EK

1)SALDIRIDA 100 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

PKK'lı teröristlerin Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında 8 polisin şehit olduğu 7 polisin de yaralandığı çevik kuvvet polislerine yönelik bomBAlı saldırılarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polisin yaptığı inceleme tamamlanırken, PKK'lıların saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı değerlendiriliyor. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

İKİNCİ MİDİBÜSTEKİ PERSONEL YARA ALMADI

Karlıova'dan Bingöl'e çevik kuvvet polislerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK'lıların bombayı patlamasında öndeki midibisün hedef olduğu diğer araçteki personelin ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.

Midibüs kaldırıldığı olay yerinde temizlik çalışması da tamamlandı. Bingöl'ü, Erzurum'a da bağlayan karayolu yaklaşık 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştirip kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Karlıova ile Ilıcalar Beldesi arasındaki kırsal alanda operasyonlarını sürdürüyor. Bölgeye helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

ŞEHİT POLİS 15 GÜN SONRA NİŞANLANACAKTI

PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 polisten Elazığlı Fatih Celayir'in baba evine ateş düştü. Elazığ'ın Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak üzerinde oturan baba Mehmet Celayir ile yakınları, Bingöl'e gitti. Şehit Fatih Celayir'in 15 gün sonra Ebru Şen ile nişan yapacağı öğrenildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buram, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, şehit ailesinin evine giderek şehidin yakınları ile görüştü. 112 Acil Servis ambulansı şehidin evinin önünde bekletilirken, eve Türk bayrağı asıldı.

Şehit 1987 Fatih Celayir'in aynı saldırıda şehit olan Ümit Yıldırım ile Bingöl'de bekar evinde birlikte kaldıkları belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------

***BİNGÖL***

-Olay yerinden detaylar

-Polislerin çalışması

-Araç kuyrukları

-Detaylar

-Şüphelinin araca bindirilmesi

***ELAZIĞ***

-Valininin şehit evine gelişi

-Şehit evinden detaylar

-Evindeki polisler

-Ambulansın gelişi

-Eve bayrak asılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Şahismail GEZİCİ/BİNGÖL,ELAZIĞ,(DHA)

========================================================

2)AKSARAYLI ŞEHİT, SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDI

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki cephanelikte meydana gelen patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi, memleketi Aksaray'ın Alayhanlı Köyü'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 5 ay asker olan ve askerden önce babası Hüseyin Aydın ile birlikte hurdacılık yapan şehit er Kadir Aydın'ın cenazesi, Ankara'da GATA'da düzenlenen törenin ardından askeri helikopter ile memleketine getirildi. Burada askerlerin omuzlarına alınan şehidin cenazesi ilk olarak baba evine getirilip, helallik istendi. Bu sırada annesi Meryem Aydın, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Aydın'ın cenazesi daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Alayhanlı Köyü Camii'ne götürüldü. Törene, Aksaray Valisi Selami Altınok, Jandarla Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Ak Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törenin ardından şehit Aydın'ın cenazesi omuzlara alınıp Köy Mezarlığı'na götürüldü. Şehit amcası Türkeş Aydın gözyaşlarına hakim olamazken, Aksaray Valisi Selami Altınok da, baba Hüseyin Aydın'ı teselli etmeye çalıştı.

Şehit Aydın'ın cenazesi tabutla birlikte defnedildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Cenazenin getirilmesi

-Cenaze töreninden detay

-Ailesinden detay

-Yakınlarının ağlaması

-Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=======================================================

3)ŞEHİT ASKERİN CENAZESİ, SLOGANSIZ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan kısa dönem askerlerden 26 yaşındaki Mücahit Coşkun'un cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, şehit askerin ailesinin isteği üzerine slogan atılmadı. Şehit askerin babası Şeref Coşkun, oğlunun şehit olmasında ihmal ve kusuru olanlar varsa devletin hesap sormasını isterken, 10 aylık kızı Ayşe ile tabutun başında eşi ile vedalaşırken gözyaşı dökmeyen Elif Coşkun ise "Lafa söze gerek yok, her şeyin bittiği yerdeyiz" dedi.

Maden mühendisi olan şehit onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, Ankara GATA'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü'ne getirildi. Helikopterden alınan şehit askerin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla köydeki evine götürüldü. Şehit askerin eşi Elif, kucağındaki 10 aylık kızı Ayşe ile birlikte eşinin tabutu başında ağlamadan bekledi. Bu sırada şehit askerin babası Şeref Coşkun'un isteği ile cenazede slogan atılmaması ve alkış yapılmaması istendi. Şehit askerin cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı köy meydanına getirildi. Şehidin eşi Elif Coşkun, kızı Ayşe ile tabutun başında bekledi. Bir süre sonra tabuta başını koyan Elif Coşkun'un, ağlamamak için kendini tuttuğu gözlendi. Her şeyden habersiz olan minik Ayşe ise babasının tabutuna ellerini koydu. Şehit askerin babası Şeref Coşkun ve diğer yakınları da tabutun başında ağlamadan bekleyerek okunan Kuran'ı dinledi.

Cenazeye katılan AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve halk, öğle namazının ardından cenaze namazı için tabutun arkasında saf tuttu. Namaz öncesi şehit askerin babası Şeref Coşkun ile şehidin eşi Elif Coşkun'un yazdıkları notlar okundu. Yüreklerinin yandığını belirten Şeref Coşkun, notunda şöyle dedi:

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Acımız büyük. Yüreğimiz yanıyor, ama ne yapalım? 'Taktiri ilahi' diyoruz. ve 'Cenabı Allah böyle buyurmuş' diyoruz sabrediyoruz. Biz Kuran'ın müjdesiyle biliyoruz ki; Şehitler ölmez. Bu alemden daha güzel bir alemde yaşıyorlar ve onlar öldüklerini bilmiyorlar. Herkes şunu iyi bilsin ki, burası şehidin evi. Siyaset yeri değil. Siyasi amaçla veya başka amaçlarlarla gelen insanların burada boy göstrmesini, slogan atmasını istemiyoruz. Biz şehidimizi dualarla, tekbirlerle uğurlayacağız. Hakettiği ve bizden istediği gibi. Oğlumuzun şehit olmasında eğer ihmal ve kusuru olanlar varsa, onlardan yüce devletimizin ve yüce adeletimizin bizim adımıza hesap sormalarını istiyoruz. Buna inancımız sonsuzdur. Fazla söze gerek yok."

Elif Coşkun ise notunda, "Acımızdan ötürü lafa söze gerek bile yok. Her şeyin bittiği yerdeyiz. Her şeyin bittiği noktadayız. Yaradan var etmişti, şimdi ise ebedi alemde görüşmek üzere aldı. Kader tecelli etti, bize ise sabır ve sükut düştü" dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit askerin tabutu, yine slogan atılmadan omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Baba Şeref Coşkun, oğlunun tabutunu mezarlığa kadar omuz verdi. Şehit askerin cenazesi, üzerindeki Türk bayrağı alındıktan sonra tabut ile birlikte mezara konularak toprağa verildi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Ersin ERCAN- KAMERA: Gürkay GÜNDOĞAN/ALAPLI (Zonguldak), (DHA)

===============================================

4)ŞEHİT ONBAŞI ÇAĞUN, TOPRAĞA VERİLDİ

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden, 26 yaşındaki bekar Bakım Onbaşı Mehmet Emin Çağun, memleketi Iğdır'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından şehit Bakım Onbaşı Mehmet Emin Çağun, askeri uçakla Iğdır Havalimanı'na getirildi. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda şehit Çağun için düzenlenen törene, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi (AKP), Kars Milletvekili Ahmet Arslan (AKP), ilçe kaymakamları, Doğubayazıt 1'nci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Yatkın, Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende, şehit yakınları güçlükle ayakta durdu. İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Çağun'un cenazesi toprağa verilmek üzere Halfeli beldesine götürüldü.

Zeynep-Mehmet Çağun çiftinin 6 çocuğun en büyüğü olan Mehmet Emin Çağun için belde mezarlığında gözyaşları sel oldu. Şehit Çağun'un yakınları, babasının zor şartlarda çobanlık ve çiftçilik yaparak oğlunu okuttuğunu anlattı. Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan şehit Çağun'un Kars'ın Sarıkamış ilçesinde vekil öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Şehit Çağun'un iki kuzeninden birinin 1998'de Diyarbakır'da, diğerini ise 2010 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Tören alanınden detay

-Şehitin ailesinin ağlaması

-Kürtçe ağıt yakmaları

-Törene katılanlar

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin belediye arabasına bindirilmesi

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)

========================================================

5)AFYON ŞEHİDİ ONBAŞI TOLGA'NIN CENAZESİ BURSA'DA

AFYONKARAHİSAR'da 5 Eylül'de meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Tolga Taştan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bursa'ya getirildi. Afyonkarahisar'da 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi bölümü mezunu onbaşı Tolga Taştan'ın cenazesi askeri uçakla Yenişehir Havaalanı'na buradan da helikopterle kent merkezindeki Yunuseli Havaalanı'na getirildi. Ambulansla konularak bayraklarla donatılan Osmangazi İlçesi Soğukkuyu mahallesi Menekşe sokaktaki evinin önüne getirilen Taştan'ın cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı.

Cenaze helallik alınmak üzere ambulanstan indirilirken, annesi Zekine Taştan ve babası Ali Taştan ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Zekine Taştan tabuta ve taşıyan askerlere sarılarak ağlarken, "Neden bizim canlarımız şehit düşüyor" dedi. Baba Ali Taştan da eşini sakinleştirmeye çalışırken "Ağlamayalım, gülelim" dedi.

Şehit Tolga Taştan'ın cenazesi, Alevi dedesi tarafından dua okunduktan sonra Askeri Hastaneye götürüldü.

Taştan'ın cenazesi ikindi vakti Ulu Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Ataevler Mahallesi'ndeki Cemevi'ne götürülecek. Taştan, daha sonra Hamitler Kent Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

------------------

-Sokaktan görüntü

-Şehitin babası

-Cenazenin gelişi

Tabutun indirilmesi

Ağlamalar

Haber Bülent CİVANOĞLU/Kamera Serhat TEZCAN/BURSA (DHA)

?

?

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mücahit Coşkun Ali Taştan Aksaray Dha Politika Güncel Haberler

title