Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ENKAZ ALTINDAN 3 GÜN SONRA KURTARILDI, BACAKLAR KESİLDİ, DÜNYA REKORUNU KIRDIKOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos depreminde enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan, iki bacağı kesilen 41 yaşındaki Ufuk Koçak, depremin 18'inci yılında sular altında kalan bölgede dalarak rekor kırdı.

1)ENKAZ ALTINDAN 3 GÜN SONRA KURTARILDI, BACAKLAR KESİLDİ, DÜNYA REKORUNU KIRDI

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos depreminde enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan, iki bacağı kesilen 41 yaşındaki Ufuk Koçak, depremin 18'inci yılında sular altında kalan bölgede dalarak rekor kırdı. Ufuk Koçak 30 metreye dalarak kendisine ait olan Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu yeniledi.

17 Ağustos 1999 depreminde Gölcük'te enkaz altında kalan Ufuk Koçak, 3 gün sonra enkaz altından kurtarıldı. Ufuk Koçak'ın enkaz altında kalan iki bacağı kesildi. Protez bacaklarla yaşamını sürdüren dalış eğitmeni Ufuk Koçak, daha önce 22 metreye dalarak Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru'nu kırdı. Dünya rekorunu elinde bulunduran Ufuk Koçak, bugün 17 Ağustos depreminin 18'inci yıldönümü ve Trabzon'da terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül için rekor denemesinde bulundu. Ufuk Koçak hakemlerin gözetiminde 30 metreye dalarak kendisine ait olan rekoru yeniledi. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş rekorunu yenileyen Ufuk Koçak'ı tebrik ederken, sahilde toplananlar alkışlarıyla destek olurken "Ufuk" diye tempo tuttu.

Deprem şehitleri ve Eren Bülbül anısına rekor denemesinde bulunduğunu söyleyen Ufuk Koçak rekorunu yenilediği için mutlu olduğunu söyledi. Depremde sular altında kalan Değirmendere'de dolgu yapılan alana dalan Ufuk Koçak, "Çok acılı bir gündeyiz, depremin 18'inci yılı acıların büyüdüğü bir yıldayız. Evet biz burada yıkıldık, bundan 18 yıl önce. Fakat bu kent yeniden ayağa kalktı, hayat yeniden devam ediyor. Biz de bu yeniden devam eden hayat için bir farkındalık yaratmak için bu rekor denemesini yaptık. Bu benim son rekor denemem olacak. Bundan sonraki hedefim benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin rekorumu kırmaları olacak. Hayat bir şekilde devam ediyor. Gidenleri unutmadık, kalanlar asla unutmayalım. Deprem hala kafamızda bir gerçek. Bugün burada dünya rekorunda bir farkındalık yaratmak istedik. Geçtiğimiz günlerde de Eren Bülbül kardeşim gerçekten içimi acıtmıştır benim. İyiki varsın diyen kimse yok mu bir not yazmıştı kendisi, hayatta iken diyemedik ama arkasından diyorum iyiki varsın kardeşim" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Denizden çıkışı

Elleri ile yürümesi

Tebrik edilmesi, tempo tutulması

Konuşması

Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),

====================================================

(ÖZEL)

2)SİLİFKE'DEKİ HARİKA KOYA HAREM- SELAMLIK PLAJLAR YAPILACAK

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 190 dönümlük 'doğa harikası' olarak tanımlanan koyun Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 29 yıllığına özel bir şirkete kiralandığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, buraya 'harem- selamlık plajlar' yapılacağını söyledi. Daha önce soru önergesiyle TBMM'ye taşıdığı yerde inceleme yapan Atıcı, kesilen ağaçları görünce tepki gösterdi. İhaleyi kazanan firma ise 2 ayrı plaj konusunda 'Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz' ifadesini kullandı.Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nin doğal güzellikleri ile bilinen koyun özel bir şirkete kiralanması ile dünyaca ünlü koylarda hem deniz, hem ormanın talan edildiğini ileri süren Atıcı, "Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinelerinin esareti altında kalmıştır. Orman alanında 3'er katlı en az 30 villa yapılacak. Ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başlamıştır" dedi. Projede plaj kısmının ikiye bölünerek erkekler ve kadınlar plajı haline getirileceğini öne süren Atıcı, Başbakan Yıldırım'a verdiği soru önergesinin bir an önce yanıtlanmasını istiyor.

ALANA GİREREK YERİNDE İNCELEDİ

TBMM'ye taşıdığı olaya konu olan koya girerek incelemelerde bulunup açıklama yapan Atıcı burada da şunları söyledi:

"Burası ormanlık bir alan bir özel şirkete bakanlığın verdiği bilgiye göre 29 yıllığına kiraya verilmiş. Buraya 3 katlı 30 villa yapılacak. Burası Türkiye ve dünyanın en güzel en bakir koylarından bir tanesidir. Bu koyun sağı ve solu ayrı plaj olarak değerlendirilebilir. Hiçbir ruhsat alınmadan duvarlar inşa edildi. Yasa dışı olduğu içinde belediye tarafından mühürlendi. Arkasından bakanlığa bir takım sorular sorduk. Bakanlık buranın yasal olduğunu iddia etti. Ama  bizim sorumuza cevap veremedi. Şimdi burada plaj ve bana göre 30 adet 3'er katlı villa yapılacak. Bu villaların yapılması için de bu yollarında açılabilmesi içinde birçok ağaç kesilmiş ve kesilecek."

HAREM- SELAMLIK PLAJ

Yaptığı incelemede  plajın ikiye ayrıldığını gördüklerini anlatan Atıcı şöyle devam etti:

"Yani bir harem-selamlık plaj uygulaması olacak. Sözleşmeyi okursanız, bir süre sonra burada bir otel olma ihtimali çok yüksek. Biz bütün bunlara karşı çıkmak zorundayız. Eğer buraya 3 katlı 30 tane villa yapacaksan hangi  vatandaş burada oturacak? Kaç yıllığına kiraya verildiğini sordum bir tek bu soruya cevap olarak 29 yıll denildi. Peki, efendim 'Burayı kime kiraladın?' diye soruyorum yine cevap vermiyorlar. Peki, 'Burası gerçekten harem- selamlık plaj mı olacak?' diyorum, yine cevap yok. '30 villa yapılacak mı?' diyorum yine cevap vermiyorlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Burayı eğer halka açacaksanız. Çıkın deyin ki 'Ben orman bakanı olarak villa yaptırmıyorum duvarları söktürüyorum, burayı mesire alanı olarak düzenleyeceğim.'  İnsanlar gelsinler burada günü birlik işlerini yapsınlar, eğlensinler. Allah'ın bahşettiği bu güzellikten yararlansınlar. Benim duymak istediğim şey budur. Bunu söylerse orman bakanı benim burada işim biter."

VİLLA DEĞİL, KIR EVİ

Bu arada ihaleyi alan Notus Eğitim Hizmetleri Turizm A.Ş. yetkilisi Engin Yeniçeri de Atıcı'nın yanına gelerek bilgi verdi. Zaman zaman Milletvekili  Atıcı ile hararetli bir tartışma içine giren Yeniçeri, şu açıklamalarda bulundu:

"24 kişinin girdiği ihale sonucunda yıllık 170 bin TL bedel ile aldım. Bu ihale A tipi konaklamalı mesire yeri diye geçer. Sayın vekilimin bahsettiği villalar ormanın tanımı ile kır evi olarak geçer. Olduğu gibi halka açıktır. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir, sadece budama yapılmıştır."

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Tesisin halka açık olacağını da anlatan Yençeri, 'harem-selamlık' plaj iddiası için de "Bu uygulamayı kadınlara pozitif ayrımcılık olarak düşünüyorum. Ben ormanın verdiği sözleşme harici hiç bir şey yapamam, bana önerilen bütün yapıların metre karesi yüksekliği ebadı her şey bellidir. Yani ben kendi kafama göre bir şey yaparsam eğer orman benim sözleşmemi iptal eder" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Deniz sahilinden görüntü

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın yapılan duvarı göstermesi

Belediye tarafından mühürlenmiş duvarı gösterirken

Sahilden görüntü

CHP Milletvekili  Aytuğu Atıcı ile  röp

İşletme sahibi Engin Yeniçeri ile röp

Tabelanın görüntüsü

Duvarın görüntüsü

Kesilen çam ağaçları

Vekil'in kesilen ağaçları incelemesi

Vekil ile işletme sahibi arasında geçen konuşmalar

Vekilin orman içerisinde gezmesi

Kesilmiş çam ağaçlarının kurumuş dalları

Villa yapılacak yerlerin beyaz tozla çizilmesi

SÜRE: 10'  BOYUT: 570 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN  -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

========================================================

3)TAMİR ETTİĞİ JET-SKİ'DEN DÜŞÜP BOĞULDU

ADANA'da 24 yaşındaki Mesut Kaya, bakımını yaptığı  jet-ski'den düşerek baraj gölünde boğuldu.

Olay, Seyhan Baraj Gölü'nde sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'dan, Güney Marina Yelken Kulübü'ne gelen jet-ski tamircisi Mesut Kaya, arızalı olan jet-ski'nin bujilerini değiştirdi. Tamiratı tamamlayan Kaya, daha sonra Seyhan Baraj Gölü'ne açıldı. Aşırı hız yapan tamirci, dengesini kaybederek suya düştü. Bir süre suyun üzerinde çırpınan Kaya, daha sonra gözden kayboldu. Kontrolden çıkan jet-ski ise suda kendi başına daireler çizemeye başladı.

Kazayı gören vatandaşlar polis ve sağlık ekibine haber verdi. Baraj gölüne gelen su altı polisi, 40 dakika suyun altında kalan Mesut Kaya'yı, balıkçıların yardımı ile kıyıya çıkardı. Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen Mesut Kaya'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Göl ortasında kalan jet-ski ise bir balıkçı kayığıyla kıyıya çekildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Baraj gölündeki balıkçıların kayıklarıyla arama yapmaları

Ekiplerin arama yapması

Vatandaşın olayı anlatması

Ekiplerin çalışmasından görüntüler

Göl ortasındaki  jet-ski'nin daireler çizmesi

Jet-ski'nin balıkçı kayığıyla çekilmesi

Su altı polisinin arama yapması

Su altı polisinin göl içindeki cesedi bulması

Cesedin bota bindirilmesi ve kıyıya getirilmesi

Sağlık ekiplerinin Mesut Kaya'yı sedyeye koyması

Ambulansa taşınması

Olay yerindeki ikfaiye ekibinin görüntüsü

Mesut Kaya'nın ayakkabısının görüntüsü

SÜRE: 04'12"    BOYUT: 255 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=================================================

4)ADIYAMAN'DA ÇİÇEKLERE KADIN ELİ

ADIYAMAN Belediyesi tarafından İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) işe alınan 198 kadın, kentin çevresini çiçeklerle donatıyor.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Adıyaman Belediyesi'nde işe başlayan 198 kadın, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan orta refüjleri çiçeklerle donatıyor. Sabah erken saatlerinde kentin farklı bölgelerine gelen kadınlar belediye tarafından getirilen çimçeklerin dikimini kadınlar yaparak köklerindeki otları temizliyor.

TYÇP kapsamında 5 aydır çalışan Fatma Tak, bu şekilde olması eve katkı sağladıklarını ve Adıyaman'ı çiçeklerle süslediklerini Adıyaman'ın güzel olduğunu kadın eli değmesiyle daha güzel olacağını belirtti.

Meltem Arık ise, kentin güzelleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Gelip bu otları yoluyoruz. Adıyaman zaten gelişmiş İŞKUR'dan girdik eve katkımız olsun diye. Çünkü yetiştiremiyoruz kiracıyız mecbur çalışmak zorundayız çalışıyoruz. Çiçeklerle uğraşmak çok güzel bir duygu. Yapıyoruz, uğraşıyoruz, zaman da geçiyor, katkıda geliyor. Çevredeki tepkiler güzel en azından Adıyaman güzelleşiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Atatürk Bulvarı

Kadınların çiçekleri ekmeleri

Meltem Arık ile röp.

Şehriban Titiz ile röp.

Çiçeklerin dipleri temizlenmesi

Kadınların çalışması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

=====================================================

5)HAFİF TİCARİ ARAÇLA ÇARPIŞAN CİP DEVRİLDİ: 2 YARALI

BOLU'da hafif ticari araçla çarpışıp devrilen cipteki 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Konuralp Caddesi'nde meydana geldi. 42 yaşındaki Hüsamettin Bostancı yönetimindeki 14 NB 447 plakalı cip kavşakta, 28 yaşındaki Yunus Taştan'ın kullandığı 07 GC 173 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle devrilen cipteki Hüsamettin Bostancı ve 39 yaşındaki Düzgün Düzgün yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin aramasıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Devrilen araç çevredekiler tarafından düzeltilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Yaralıların görüntüsü

-Görgü tanıkları ile röportaj

-Detaylar

Süre: 02.07 Boyut: 71.3 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=======================================================

6)DÜZCE'DE DEREDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

DÜZCE'de kent merkezinden geçen derenin içerisinde balık tutmaya giden vatandaşlar tarafından kimliği belirlenemeyen bir erkek cesedi bulundu.

Ağa Mahallesi'nden geçen Aşar deresine balık tutmaya giden vatandaşlar derenin içerisinde bir erkek cesedi ile karşılaştı. Su yüzeyindeki cesedi görenler polisi arayarak ihbarda bulundular. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri derenin çevresinde güvenlik önlemi aldı.Olay Yeri İnceleme ekipleri de cesedin bulunduğu bölgede ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından dereden çıkartılan ceset, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 40-45 yaşlarında olduğu tahmin edilen cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Polis ve jandarma ekiplerinin incelemelerinden görüntü

-Derenin içerisindeki cesetten görüntü

-Cesedin sudan çıkarılması

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aytuğ Atıcı Mesut Kaya Gölcük Politika Güncel Haberler

title