Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ABD BOMBARDIMANINDA ÖLEN 17 DSG'Lİ TELABYAD'TA TOPRAĞA VERİLDİ ABD'nin önceki gün havadan yanlışlıkla Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin mevzilerini bombalaması sonucu yaşamını yitiren aralarında YPG'lilerin de bulunduğu 17 kişi, dün Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan...

1)ABD BOMBARDIMANINDA ÖLEN 17 DSG'Lİ TELABYAD'TA TOPRAĞA VERİLDİ

ABD'nin önceki gün havadan yanlışlıkla Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin mevzilerini bombalaması sonucu yaşamını yitiren aralarında YPG'lilerin de bulunduğu 17 kişi, dün Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Telabyad ilçesinde binlerce kişinin kataldığı törenle toprağa verildi.  Arapça konuşmaların yapıldığı cenaze törenine, Kobani kontonu başkanı Enver Müslim de katıldı. Suriye'nin Rakka kentini DEAŞ'ten temizlemek ABD destekli başlatılan operasyon, Tabka ilçesinin çevresinde yoğunlaşırken, ABD uçaklarının önceki gün yanlışlıkla Tabka'nın güneyinde bulunan mevzilerini bombalaması sonucu yaşamını yitiren 17 DSG'li için Suriye'nin Telabyad ilçesinde tören düzenlendi. Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, düzenlenen cenaze törenine Kobani kontonunun başkanı Enver Müslim ve binlerce kişi katılırken, törende Arapça konuşmalar yapıldı.

Törende, yapılan konuşmalarda, 17 kişinin ölmesine neden olan saldırı ile ilgili detaylar gündeme getirilmezken, Enver Müslim, "Mücadeleyi yükselteceğiz" dedi. Demokratik Suriye Güçleri bayrağı ile tabutları örtülen 17 kişi zılgıtlarla ve Kürtçe, Arapça ağıtlarla toprağa verildi.

LAR

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,

======================================================

2)MERSİN'DE 2. SEL TEHLİKESİ ATLATILDI

MERSİN'de etkili olan yağmur, dün gece saatlerinde şiddetini arttırırken, alarma geçen Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM), gece boyu tüm personel ve araçlarıyla görev alarak olası bir afetin  önüne geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Mersin ve çevresi için yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından gece saatlerinde şiddetini arttıran kuvvetli sağanak yağış geçen ay sel felaketi yaşanan  Mersin merkezini etkisi altına aldı. Metrekareye 76 kilogram yağışın düştüğü kentte, bazı yollar ve bölgeler yağıştan olumsuz etkilenirken, 24 saat esasıyla görev alan ve yapılan uyarı üzerine alarma geçen  ekipler, sahadaki tespitler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine olaylara kısa sürede müdahale etti.

Özellikle 02.00 ile 04.30 saatleri arasında yoğun yağışın etkili olduğu bölgelere ekiplerini sevk eden AKOM, 318 personel, kepçe, vidanjör, kamyonet, arazöz, ambulans, itfaiye ve pikaptan oluşan 92 araç ve 81 motopomp ile olaylara gece boyunca müdahale etti. Tulumba ve Demokrasi Kavşağı'nda su tahliyesi sağlayan pompalarda oluşan arızanın sistem üzerinden nöbetçi ekiplere bildirilmesi ile yaklaşık 10 santimetre yüksekliğe erişen su birikintisi de yapılan müdahale ile tahliye edilerek, pompalarda oluşan arızalar da giderildi ve olası bir su baskınının önüne geçildi.

29 Aralık 2016 tarihinde sel afeti yaşanan Mersin'de can kayıpları olmuş, milyonlarca liralık maddi hasar meydana gelmişti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Çalışan iş makinesi

Biriken yağmur suları

İş makinesi yağmur suyu tahliye için kanal açarken

Akan suların görüntüsü

Köprülü kavşakta çalışan ekipler

Sudaki görevliler

Genel ve detay

(BOYUT: 606,30 mb) (SÜRE: 05,26 dk)

Haber-Kamera: MERSİN,

==============================================

3)AHMET TÜRK; CUMHURBAŞKANI SEVENLER BİLE 'HAYIR' DEMELİ

MARDİN eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, referandum sürecinde sadece "Evet seçeneği olsaydı, daha iyi olurdu" dedi. Türk bunun nedenini ise, "Çünkü, bu kadar kaos yaratılmazdı ve tutuklamalar olmazdı. İnsanlar öyle bir noktaya getirilmiş ki, 'Hayır' diyecekler. Ona inanıyorlar, ama 'ben hayır oyu kullanacağım' demekten çekiniyorlar" dedi.

Amerika'nın Sesi Radyosu'na konuşan Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara, "Devletten yana mı olacaksınız terörden yana mı, yani 'Hayır' diyenler terörist, 'Evet' diyenler devletten yana gibi bir şey bir şey" dediğini belirtti. Türk, "Bu bir parti meselesi değil vicdan meselesidir. MHP'ye içinden yüzde 70'lere varan bir hayır sesi yükseliyor. Bunların siyasetleri ile bizim siyasetimiz birbirinin tam tersi. Ama bir vicdan muhasebesi var ve Türkiye'nin geleceğini düşündüğü için insanlar kendi iradesiyle düşüncesini ortaya koyuyor ve bu konuda 'Hayır' sesi yükseliyor" dedi.

Ahmet Türk, "Evet" kampanyasına harcanan paraları da eleştirerek, "İstanbul'da harcanan parayla bir bölgenin kalkınmasını sağlardınız. Burada harcanan para nereden geliyor? İşte bütçeden gelen, devletten para gelen paralar, bu ki inanın bugün referandumda iktidar partisinin harcadığı para belediyelerin harcadığı parayla bir GAP yaratırdınız, koskoca Mezopotamya ovasını sulardınız, sorunları çözerdiniz. Yazık değil mi? Şimdi ben olsam burada yaşasam bu kadar harcama masraftan sonra 'Evet' yanlıştır derim. ve inanıyorum ki insanlar öyle bakacaklar o reklamları kendilerine dönecek" diye konuştu.

Anayasada 18 maddelik değişiklik öngören tasarının başkanlık sistemi olmadığını da savunan Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başkanlık sistemlerinde denetim mekanizmaları asla ortadan kalkmaz. Kurumların birliği olmaz. Ayrı ayrı yapısı olur, muhafaza edilir. İşte Amerika'da Trump karar alıyor, federal mahkeme yok diyor Türkiye'de böyle bir şey olabilir mi? Burada yargıçlar bir konuda birilerini tahliye ediyor, ikinci gün yargıçlar görevden alınıyor. Şimdi siz buna bir başkanlık sistemi, kurumların özgür bağımsız olduğunu söyleyebilir misiniz? Ortadoğu'da yaşanan deneyimler, tek kişinin iktidarının felaketlere yol açtığını gösteriyor. Libya'dan tutun, Mısır'a, Suriye'den Irak'a kadar otoriter rejimlerin halklara ne felaketler getirdiğini görüyoruz. Otoriter rejimler bir kesimi elinden tutmak için başka kesimi düşman ilan ederek ayakta kalıyor, kalmaya çalışıyor Bu da çok tehlikeli bir durumdur. Bunu görmemiz lazım."

"CUMHURBAŞKANINI SEVENLER, 'HAYIR' DİYEREK ONU KORUMALIDIR"

Ahmet Türk, referandum sonucunun "Evet" ile sonuçlanmayacağını ve bir "Hayır" sesinin yükseleceğine inandığını da iddia etti. Türk, "Düşüncelerin bugün 'Hayır' cephesinde olduğuna inanıyorum ve bu 'Hayır'ın Türkiye'nin geleceği için hayırlı olacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı sevenler bile hayır demeli. Onu korumalı. Çünkü, bu kadar yetkiyi verdiğiniz zaman ne kadar iyi insan olursanız olun o yetkiler insanları sarhoş eder. O yetkileri kullanma ihtiyacını duyar. O yetkileri kullanmam dese de onu kullanma ihtiyacı duyacak. O kullanmazsa çevresi diyecek 'hakkın var niye kullanmıyorsun' diye. Bunu görmemiz lazım" diye konuştu.

DİYARBAKIR,

========================================================

4)SİNAN OĞAN: MEMURA 'SİZİ SÜRERİZ' DİYORLAR

REFERANDUM çalışmalarına katkıda bulunmak için memleketi Iğdır'a gelen MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, "Memura 'sizi süreriz' diyorlar. Nereye süreceksin? Türkiye'nin sonu, buradan sonra Ermenistan var. Ermenistan'a, Erivan'a mı süreceksin?" dedi.Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, halk oylaması çalışması yapmak üzere geldiği Iğdır'da kalabalık bir taşıt konvoyu ile karşılandı. Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte Tuzluca İlçesi'nde vatandaşlara hitap eden Sinan Oğan, Aralık İlçesi'ne giderken, terör örgütü PKK tarafından 2 yıl önce bombalı pusuyla 14 polisin şehit edildiği  Hasanhan Köyü yakınlarında olay yerinde durarak şehit polisler için fatiha okudu. Sinan Oğan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Iğdırlı tek adam rejimine 'hayır' diyecek. Türkiye'de yüzde 53- 57 arası hayır çıkacaktır. Iğdır Valisi herkesi tehdit ediyor. Gittiği her yerde, köylerde 'evet çıkmazsa hizmet gelmez' diyor. Bu köyden 'evet çıkmalı.' Sen devletin valisi misin yoksa AKP il başkanı mısın? Iğdır halkı tehditten bıktı. Hizmet olarak ne vermişisin ki? Gel köylere gidelim hangi hizmet gelmiştir? Iğdır halkı isyan ediyor. 'Kimse bizi tehdit edemez' diyor. Iğdır halkını bir zamanlar PKK tehdit etti ne oldu? Iğdır halkı silahı alıp PKK'yı kovaladı. Şimdi de hükümetler, valiler halkı tehdit ediyor. Memurlara 'sizi süreriz' diyorlar. Nereye süreceksin? Türkiye'nin sonu, buradan sonra Ermenistan var. Ermenistan'a, Erivan'a mı süreceksin? Daha şimdiden 'evet' çıkmadan bunlar milleti tehdit ediyorlarsa, bir de 'evet' çıkarsa Allah bunların zulümünden milleti korusun. Daha şimdiden zulüm etmeye başlamışlardır. Referandum sonucunda 'hayır' çıkarsa bu ülkede bize yaşama hakkı verilmiyecek mi? Herkes bunu bilsin ki 15 Temmuz darbesini yapanlara, milleti tehdit edenlere, bu millet gereken dersi vermiştir."

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Sinan Oğan ile röp

-Sinan Oğan'ın Iğdır'a gelişi vatandaşla görüşmesi

( Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=======================================================

(ÖZEL)

5)HDP'Lİ TOĞRUL: EVET ÇIKARSA BİR YILDA İKİ SEÇİM DAHA OLACAK

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, pazar günü yapılacak referandumda yüzde 56-57 'hayır' oyu çıkacağını iddia etti. Toğrul, referandumda 'evet' çıkması durumunda ise bir yıl içerisinde yerel ve genel olmak üzere iki seçim daha yapılacağını öne sürdü.HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, referandum kampanya döneminin eşit şartlarda yürütülmediğini söyledi. 'Evet' diyenlerin devletin tüm olanaklarını kullandığını ancak süreçte 'hayır' demenin çok kolay olmadığını ve bu şekilde halka ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Toğrul, "Tüm eşitsizliklere rağmen halkımızın pazar günü sandıkta 'hayır' diyeceğini düşünüyorum. Pazar günü sandıklardan Türkiye genelinde yüzde 56-57 oranında 'hayır' çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Referandumdan beklentilerinin aksine 'evet' çıkması durumunda Türkiye'nin bir yıl içerisinde yerel ve genel seçim olmak üzere iki kez daha sandığa gideceğini öne süren HDP'li Toğrul, şöyle dedi:

"Referandumdan 'evet' çıkarsa bir yıl içinde iki seçim görünüyor. 'Evet' çıkması durumunda önce yerel, ardından genel seçim yapılacak. 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağını temizlemek için şu anki koşullar doğru bulunmuyor, 'evet' çıkarsa bu özgüvenle siyasi ayağa dokunmak için önce durumlarını gözden geçirmek adına yerel seçim ardından genel seçime gidecek. Böylece darbe girişiminin siyasi ayağı olarak gördükleri, görecekleri ya da kendi içlerindeki muhalif görünen kesimleri bertaraf etmek için iki seçim ortaya koyacaklar. Ancak 'hayır' çıkması durumunda cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı, hükümet gibi sorunlar olmadığı için ve 317 milletvekili ile Ak Parti'nin tek başına iktidarı göz önüne alındığında toplumun önüne yeni seçim koymak için güçlü bir tezleri kalmıyor. 'Evet' denilene kadar sandık getirmek halkın kararına şirk koşmak olacaktır ve daha büyük tepki toplar. Bu gerekçelerle 'hayır' çıkması durumunda en az bir yıl seçim olmayacağı kanaatindeyim. 2019'da yerel seçimler olacak, hatta genel seçimleri AKP'nin bazı gerekçelerle 2020 yılına uzatma ihtimali olacağını bile düşünüyorum."

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Mahmut Toğrul ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Hasan KIRMIZITAŞ - Kamera: Metin Faruk TAMER - GAZİANTEP - DHA)

====================================================

6)'HAYIR' KAMPANYASI YÜRÜTEN ESKİ BAŞKAN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

ANTALYA'nın Finike İlçesi eski Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ile Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Salur, referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürüttüğü iddiasıyla Ak Parti tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Finike Belediyesi eski Başkanı Nail Dülgeroğlu ile Ak Parti Finike Belediye Meclis Üyesi Mehmet Salur'un ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. İki ismin de referandum sürecinde 'hayır' verilmesi yönünde çalışma yaptığını partiye gelen şikayetler üzerine öğrendiklerini söyleyen Aladağ, bu şikayetleri Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'e ilettiklerini, il başkanlığının direktifiyle de disiplin sürecinin başlatıldığını kaydetti.

Finike ilçe yönetiminin 21 Mart'ta toplanarak her iki ismin de disipline sevk edilmesi yönünde karar aldığı ve bu kararı il başkanlığına bildirdiği belirtilirken, disiplin süreciyle ilgili henüz net bir sonucun çıkmadığı kaydedildi.

Nail Dülgeroğlu, farklı partilerden seçilerek 4 dönem Finike Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2009-2014 döneminde de Ak Parti'den seçilerek belediye başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimlerinde ise tekrar aday oldu ancak seçimi o dönem MHP'li Kaan Osman Sarıoğlu kazandı. Sarıoğlu daha sonra Ak Parti'ye geçti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

=================================================

7)RODOS'A KAÇARKEN YAKALANAN FETÖ ŞÜPHELİSİ ZONGULDAK'A GETİRİLDİ

MARMARİS'ten yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalışırken yakalanan, FETÖ/PDY'nin Zonguldak ve Siirt il imamı olduğu iddia edilen 51 yaşındaki Zekeriya K., Zonguldak'a getirildi.

Polisin önceki gün Marmaris İlçesi'nin İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yakaladığı 7 FETÖ/PDY şüphelisinden biri olan Zekeriya K., sabaha karşı Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Zekeriya K., tekrar Emniyet'e götürüldü. FETÖ/PDY örgütünün Zonguldak ve Siirt il imamı olduğu iddia edilen Zekeriya K., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

ZONGULDAK, -

======================================================

8)ANNE AKCİĞER, GELİN BAĞIRSAK, TORUN KAN KANSERİ

MUŞ'ta oturan 45 yaşındaki Mahmut Aksu'nun annesi 97 yaşındaki Hediye Aksu akciğer, eşi Yıldız Aksu bağırsak, 11 yaşındaki oğlu Muhammed Ali Aksu da kan kanseriyle mücadele ediyor.

Muş'un Cumhuriyet Caddesinde oturan 45 yaşındaki Mahmut Aksu, 22 yıldan beri yanlarında kalan annesi Hediye Aksu'nun akciğer kanseri olmasının ardından, eşi Yıldız Aksu'nun da bağırsak kanserine yakalanmasıyla zor günler geçirmeye başladı. Mahmut Aksu, son olarak oğlu Muhammed Ali Aksu'nun kan kanseri olduğunu öğrendi. Evindeki üç kanser hastasının tedavi ve bakımları nedeniyle çalışmayı bıranan Mahmut Aksu, devletten bakım parası almaya başladı. 5 çocuk babası Mahmut Aksu, şunları söyledi:

"Ağabeyim de kanser hastalığından hayatını kaybetti. Annem 10 yıldan beri akciğer kanseri. Yürüyemiyor ve kucağımda taşıyorum. Ne mutlu bana ki anneme bakıyor, dualarını alıyorum. Eşim yıldız 7 yıldan beri bağırsak kanseri. Oğlum Muhammed Ali ise 4 yıldan beri kan kanseri. Muhammed Ali Aksu, eğitim- öğretimini eve gelen öğretmenler sayesinde sürdürüyor. Biz ailece her ayın 15 gününü Ankara ve İstanbul'da hastanelerde geçiriyoruz. Aile boyu kanser yüzünden hayatımız alt üst oldu."

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Mahmut Aksu annesini kucağında taşırken

-Anne ile sohbet ederken

-Mahmut Aksu ile röportaj

-Yıldız Aksu ile röportaj

-Muhammed'in açıklaması

(Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Aksu Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title