Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Başkale'de Afganistan uyruklu 52 kaçak yakalandıVAN'ın Başkale İlçesi'nde sınır devriyeleri tarafından yapılan gözetlemelerde yasa dışı yollardan yurda girdikleri belirlenen Afganistan uyruklu 20'si çocuk 52 kaçak yakalandı.

Başkale'de Afganistan uyruklu 52 kaçak yakalandı

VAN'ın Başkale İlçesi'nde sınır devriyeleri tarafından yapılan gözetlemelerde yasa dışı yollardan yurda girdikleri belirlenen Afganistan uyruklu 20'si çocuk 52 kaçak yakalandı.

Başkale İlçesi İran sınırındaki birliklerin termal kameralarla yaptıkları gözetlemeler sırasında Esenyamaç Mahallesi Yeşilbulak mevkiinde bir grubun yasa dışı yolardan sınırı geçtiği belirlendi. Ekiplerin sevk edildiği bölgede 20'si çocuk, 10'u kadan 52 Afanistan uyruklu kaçak yakalandı. Yakalandıktan sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen kaçaklara, sıcak yemek ikramı yapıldıktan sonra Başkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolunden geçirildi. Kaçaklar işlemlerinin ardından Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaçaklardan görüntü

-Kadın ve çocuklar

-Kaçakların minibüse bindirilmesi

Haber: Engin ERTÜRK/ BAŞKALE(Van),

========================================

Go-kart aracına şalı dolanan genç kızın ailesi tepkili

RİZE'de bindiği go-kart aracında boynundaki şalı lastiğe takılarak nefessiz kalan ve boğazı delinerek akciğerine tüp yerleştirilen hemşire 21 yaşındaki Tuğba Cevahir'in yakınları olayın ardından 15 gün geçmesine rağmen soruşturma dosyasını savcılığa ulaştırmayan polise tepki gösterdi. Tuğba Cevahir'in ağabeyi Murat Cevahir, "Burada bir art niyet var" dedi.

Rize Sahil Park alanındaki go-kart pistinde 29 Ağustos tarihinde yaşanan olayda arkadaşları ile go-kart aracına binen hemşire Tuğba Cevahir, tur attığı sırada boynundaki şalı lastiğe dolandı. Kenardaki lastik bariyerlere çarparak duran go-kart aracındaki Cevahir nefessiz kaldı. Go-kart pisti görevlilerinin müdahale ettiği Cevahir olay yerine çağrılan ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğazı delinen ve akciğerine tüp yerleştirilen Cevahir'in tedavisi sürüyor. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili polis ekiperi de inceleme başlattı. Ancak konuşamayan kızın ifadesi alınamadığı gerekçesiyle dosya savcılığa ulaştırılmadı.

AVUKAT: DELİLLER MUHAFAZA ALTINA ALINMAMIŞ

Tuğba Cevahir'İn avukatı Alperen Karakuş olayda işletmenin ihmali olduğunu öne sürdü, şikayetçi olduklarını belirtti. Polisin olay günü tutanak tutmadığını ve delilleri toplamadığını iddia eden avukat Karakuş, "Olaya neden olan şal delil. Polis o şalı muhafaza altına almamış.Olayın ardından 15 gün geçti halen dosya savcılığa intikal ettirilmedi. Mağdurun ifadesinin alınamadığı söyleniyor. Biz noter kanalıyla vekaletini aldığımız Tuğba hemşire için suç duyurusunda bulunduk. Dosyanın savcılığa intikal ettirilmesini bekliyoruz." dedi.

AĞABEYİ KONUŞTU: ART NİYET VAR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'nde tedavisi süren hemşire Tuğba Cevahir'in yanında kalan ağabeyi Murat Cevahir ise olayla ilgili ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek yasal süreç başlattıklarını anlattı. Olayın peşini bırakmayacaklarını da vurgulayan Murat Cevahir, "Kardeşim ilk kez go-kart aracına bineceğini söylemesine rağmen uyarılmadı. Şalı ile ilgili bir bilgilendirme yapılmamış. Olayda ihmal olduğunu düşünüyoruz" dedi. Polisin olaydan 15 gün geçmesine rağmen dosyayı savcılığa intikal ettirmediğini de belirten Murat Cevahir, "Burada bir art niyet var. Birilerinin baskısı mı var? 15 günde, bir dosya savcılığa ulaştırılamaz mı?" diye sorarak yaşananlara tepki gösterdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Hastane detayı

-Ağabey Murat Cevahir ile röp.

-Tuğba hemşirenin fotoğrafları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE,

=======================================

Başkale'de seyir halindeki TIR alev aldı

VAN'ın Başkale İlçesi'nde, tekstil ürünü yüklü TIR, seyir halindeyken alev aldı. TIR'da büyük maddi hasara yol açan yangın  itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Hakkari'den Van yönüne giden, Hasan Arsal yönetimindeki tekstil ürünleri yüklü 33 EEP 92 plakalı TIR, Başkale İlçesi girişinde bulunan Yüceler Mahallesi mevkiinde seyir halindeyken aniden alev aldı. TIR'ın dorsesinde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Arslan, aracını yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürürken, TIR'da büyük maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlattıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Yanan TIR'dan görüntü

-İtfaiye ekibinin müdahale etmesi

-Detay görüntüler

Haber: Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van),

==========================================

Kaş'ta makilik yangını

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Kaş merkezindeki tarihi amfi tiyatronun kuzeyindeki makilik ve zeytinlik alanda saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına ilk olarak Kaş Belediyesi zabıta ekipleri, kazma ve kürekle müdahale etti. Ardından Kaş Belediyesi'ne ait bir su tankeri, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı iki arazöz ve yangın ekipleriyle müdahale edildi. Yangın yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alındı. Alevlere müdahale eden bir orman işçisi hortumla su püskürttüğü sırada dengesini kaybederek düştü. Yangında 7- 8 dekarlık makilik ve zeytinlik alan zarar gördü. Aynı noktanın biraz aşağısında dün de küçük çaplı bir yangın çıktığı ve büyümeden söndürüldüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Ekiplerin yangına müdahale etmesi

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ( Antalya ),

=========================================

Rus turist ölü bulundu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tek başına tatil yapan Rus 27 yaşındaki Andrei Ogorodnikov, bu sabah bir ağaçta boynundan iple asılı halde ölü bulundu.

Manavgat'a bağlı Örenşehir Mahallesi'nde sabah saatlerinde ağaçta boynundan iple asılı halde bir erkek olduğu ihbarı üzerine Çenger Jandarma Karakolu ekipleri olay yerine sevk edildi. Ağaçta asılı kişinin öldüğü belirlenirken, cebinde bulunan anahtardan yola çıkılarak yapılan incelemede, ölen kişinin ilçedeki bir otelde tatil yapan Rus Andrei Ogorodnikov olduğu belirlendi. Rus turistin cenazesi savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Andrei Ogorodnikov'un intihar etmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Andrei Ogorodnikov'un fotoğrafı

Haber: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

============================================

Adramytteion Antik Kenti kazılarında tarihi kilise kalıntısı bulundu

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki Adramytteion Antik Kenti'nde, 2017 yılı kazı çalışmalarının sonuna yaklaşılırken, M.S. 800 yıllarında yapılmış olan kilise kalıntısına rastlandı.

Kazı başkanlığını yürüten Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kuzey Ege Arkeoloji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Özgen, başta Mimar Sinan Üniversitesi olmak üzere farklı üniversitelerin katıldığı, belediyenin de destek verdiği Adramytteion Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının 2012'den beri yapıldığını söyledi. Ören Mahallesi'ndeki Adramytteion Antik Kenti kazılarıyla ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'nın onaylandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Özgen, kazı çalışmalarının iki hafta sonra tamamlanacağını açıkladı. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgen, "Bu yıl kazı çalışmalarımız bizim C bölgesi olarak adlandırdığımız Ören Tepe'nin üzerindeki yüksek tepecikteki alanda  devam ediyor. 2000- 2006 yıllarındaki kazılarda arkamızda büyük bir kilise bulunmuştu. M.S.11. yüzyıla tekabül eden bir kilise. 2 yıl önce yaptığımız çalışmada bir başka kilisenin apsisine denk geldik. Mimari incelemelerde 11'inci yüzyılda Çakabey'in buradaki etkisiyle bir yıkım gerçekleştiğini zaten biliyorduk. Tespit ettiğimiz M.S. 800. yüzyıl kilisesi, bunu doğrular nitelikte tahrip edilmiş. Fakat bu yıkımlardan sonra tekrar fonksiyonu daraltılmış ve mezar şapel olarak kullanılmış olduğunu gördük. Şu anda mezar şapel içindeki mezarlardan biri açılmaktadır. Çalışmalarımız depo çalışması ve yayın çalışması şeklinde davam edecek. İki haftalık süremiz var. İki hafta içindeki zamanı verimli bir şekilde devam ettirerek, planladığımız diğer etüt çalışmalarına gerçekleştirerek devam ettireceğiz. Koruma amaçlı imar planımız da onaylandı" dedi.

Haber: Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Cevahir Afganistan Antalya Başkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title