Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Halep'ten gelenler için Türkiye'de de kamp kuruluyor (3) (Görüntü ekiyle yeniden)TAHLİYE OTOBÜSÜNE SALDIRISuriye'nin Halep kentinde sivillerin tahliyesi için gönderilen 3 otobüs, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Halep'ten gelenler için Türkiye'de de kamp kuruluyor (3) (Görüntü ekiyle yeniden)

TAHLİYE OTOBÜSÜNE SALDIRI

Suriye'nin Halep kentinde sivillerin tahliyesi için gönderilen 3 otobüs, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıda, 3 otobüs yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı açıklanmadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Otobüslerden çıkan alev ve dumanlar

Ellerinde silahlarla tekbir getirenler

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU-Kamera: HATAY,

===========================

Erzurum şehidini karşıladı

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında, tezkeresine 53 gün kala şehit olan piyade çavuş 20 yaşındaki Arif Tuğ'un cenazesi, askeri uçakla Erzurum'a getirildi.

Kayseri'de düzenlenen törenin ardından bugün saat 15.15'te askeri uçakla babası Haydar Tuğ ile birlikte askeri havalimanına getirilen şehit Arif Tuğ'un cenazesini, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Teşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ailesi ile birlikte çok sayıda vatandaş tarafından karşıladı. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, mehmetçikler tarafından omuzlarda taşınarak askeri helikopterle Oltu İlçesine götürüldü. Şehidin cenazesi Devlet Hastanesi morguna konuldu. Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü ve bekar olan Arif Tuğ'un cenazesi, yarın öğlen namazından sonra baba ocağı olan Şenkaya İlçesi'ne bağlı Çamlıalan Köyü'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Vali Seyfettin Azizoğlunun şehit yakınları ile görüşmesi

-Şehit'in cenazesini getiren uçak

-Uçak'tan şehitin yakınlarının inmesi

-Şehitin cenazesinin uçaktan tören mangası tarafından indirilmesi

-Şehit yakınlarının Zehra Taşkesenlioğlu vali ve kolordu komutanı ile sarılarak ağlaması

-Dua edilmesi

-Tören yapılması

-Şehitin cenazesinin helikoptere bindirilmesi

-Şehit yakınlarının helikoptere binmesi

Haber - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

=====================================

Gaziantep'te, çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu

GAZİANTEP'te, çöp konteynerinde yeni doğduğu belirtilen erkek bebek cesedi bulundu.

Olay, öğleden sonra Sekiz Şubat Mahallesi'nde meydana geldi. Çevrede topladığı çöpleri dökmek için konteynerin kapağını açan temizlik görevlisi Mustafa Kavuş, içerisinde bebek cesedi görünce durumu polise haber verdi. İhbarla gelen polisler tarafından yapılan incelemede yeni doğduğu belirtilen bebek cesedi, otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alırken, görgü tanıklarının ifadesine göre cesedi konteynere bıraktığı belirtilen kadının kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

Cesedi bulan temizlik görevlisi Mustafa Kavuş, çöpleri dökerken bebeği fark ettiğini belirterek, "Bu bölgede temizlik görevlisiyim. El arabası ile süpürdüğüm çöpleri konteynere boşaltmak için buraya geldim. Daha sonra konteynerin kapağını açtığım sırada bir göbek bağı gördüm. Üzerine açınca bir bebek olduğunu gördüm. Hemen amirlerimi aradım ve durum polise bildirdim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracı

Olay yeri

Temizlik işçisinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, -

==================================

Bandırma'da törene lanet mitingi

BALIKESİR'in Bandırma İlçe'nde 21 sivil toplum kuruluşu, 'Teröre ve katliama lanet mitingi' düzenledi. Mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Mitinge katılan yaklaşık 3 bin kişi, 'Katil İran Suriye'den defol', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Katil Putin Suriye'den defol', 'Halep Esad'a mezar olacak', 'Zalimler İçin yaşasın cehennem', 'Polisimin askerimin yanındayım', 'Müslüman unutma yılbaşı kutlama', 'İşte gerçek teröristler ABD, İsrail, Rusya, AB' yazılı pankartlar taşıdı.

Terör eylemlerinde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazının da kılındığı gösterilerde, 21 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı ortak basın açıklamasını Bandırma Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Önder Turhan okudu. Terör eylemlerine ve Suriye'nin Halep kentinde yaşananlara değinen Turhan'ın konuşmasında sık sık 'İdam isteriz' sloganları atıldı. Turhan, "Bugün buraya 10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş'ta ve dün de Kayseri'de meydana gelen menfur terör saldırılarını lanetlemek, dosta ve düşmana milletçe dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak, milletimizin binlerce yıllık kutlu yürüyüşünün hiçbir sekteye uğramadan devam ettiğini ve edeceğini göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Buradayız çünkü geçmişte olduğu gibi mazlum milletlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bugün de tek dişi kalmış medeni dünyanın gözü önünde insanlıktan nasibini almamış barbarların katlettiği çocukların, kadınların, öksüzlerin, yetimlerin ve yurtsuzların çığlığı olmak için buradayız. Halep'in, Doğu Türkistan'ın Bosna'nın, Arakan'ın, Bakü'nün, Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.

Mitingde bir grup genç, Atatürk Anıtı yanına kurduğu darağacında, üzerinde, 'PKK, Esed, DAEŞ, FETÖ ve tüm terörizme' yazılı bir kuklayı temsili olarak tekbir sesleriyle idam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören

-Sloganlar

-Afişler

-Gıyabi cenaze namazı

Haber: Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

==================================

Muğlaspor'dan teröre bereli tepki

SPOR Toto 3. Lig 3. Grup'ta tehlikeli bölgeden uzak durmaya çalışan Muğlaspor, ilk yarının son maçında kendi sahasında grubun güçlü takımlarından Darıca Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Konuk takımı galibiyete taşıyan golleri 32 ve 67. dakikalarda Abuzer attı. Bu sonuçla Muğlaspor devreyi 19 puanla 12'nci sıra, Darıca Gençlerbirliği ise 31 puanla 4'üncü basamakta bitirdi.

Bu arada Muğlasporlu futbolcular Kayseri'de meydana gelen hain saldırıya tepki amacıyla sahaya asker ve polis beresi takarak çıkarken, iki takım oyuncuları, "Kahraman şehitlerimiz, ruhunuz şadolsun" yazılı pankart taşıdı. Teröre tepki amaçlı çeşitli pankartlar açan Muğlalı futbolseverler ise iki takım oyuncularını tribünlere çağırıp alkışladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Maçtan önce Muğlasporlu taraftarların terörü lanetliyoruz pankartı açması

Muğlasporlu oyuncuların sahaya asker ve polis beresi takarak çıkması

Sahada oyuncuların pankart açması

Taraftarların iki takım oyuncularını tribüne çağırıp alkışlaması

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=====================================

BEN ANADOLUYUM ŞİİRİNİN ŞAİRİ: BU MEMLEKET HEPİMİZİNDİR

"BUGÜNLERDE ŞİİRİME ÇOK İHTİYAÇ VARDIR"

OKUDUĞU 'Ben Anadoluyum' şiiriyle dikatleri çeken Bingöl'lü şair Hacı Gürhan, birlik ve bareberlik mesajı vererek, "Onun için diyorum ki herkes bu yanlıştan dönsün. Bu memleket hepimizindir" dedi.

Sosyal medyada fenomen olan 'Ben Anadoluyum' şiirinin şairi Bingöl'lü Hacı Gürhan, yazdığı şiirlerle topluma mesaj verdiğini dile getirerek, 'Ben Anadoluyum' şiirini çözüm sürecinde yazdığını söyledi. Şiirlerinin beğeni topladığını anlatan şair Hacı Gürhan, "Bayağı şiirlerim var. Bunların içinde bu toplumumuza insanlarımıza mesaj verdiğim 'Ben Anadoluyum' isimli bir şiirim vardır. Onu okudum, bütün memlekette hatta yurtdışında da bütün insanlar tarafından beğenildi. Bazen gece bile beni arayanlar oluyor. İnsanlar şiirden çok memnun olmuş. Bazı insanlar, bana 'bizi ağlattın' diyorlar. Gerçekten memleketini milletini seven insanlar ağlıyorlar ve gerçekten ağlayanları da gördüm. Ben okuduğum zamanlar da ağlayanlar oldu. Onun için bu insanlarımıza, bu yanlıştan dönmeleri için ben bu şiirimle bir mesaj verdim. Yanlış yanlıştır, yanlıştan herkes dönsün. Zarardan nereden dönülürse kardır. Onun için diyorum ki herkes bu yanlıştan dönsün. Bu memleket hepimizindir" diye konuştu. Yazdığı 'Ben Anadoluyum' şiirinin birlik ve beraberlik mesajı içerdiğini anlatan Gürhan, bu şiiri bir çok yerde okuduğunu söyleyen Gürhan, şöyle konuştu:

"BUGÜNLERDE ŞİİRİME ÇOK İHTİYAÇ VARDIR"

"Burada şiirimde de anlattığım gibi Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, hepimiz bu toplumun insanlarıyız. İnsanlar elbette tek tip değildir. İnsanlar sosyolojik olarak Zaza'sı da Kürdü de Türk'ü de vardır. Bizim ortak paydamız İslam dinidir. Biz hepimiz kardeşiz. Tekrar diyorum ki, mümkünse insanlarımız bu yanlıştan dönsün. Bu memleket hepimize yetiyor. Bazı insanlara dünya dar gibi geliyor. Bakıyorsunuz bu yaşanan olaylar içimizi acıtıyor. Üzgünüz, kırgınız. Şiirimde anlattığım gibi. Bugünlerde şiirime çok ihtiyaç vardır. 1 haftadır Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gece gündüz demeden insanlar beni arıyorlar. Daha önceden, barış döneminde yazmıştım bu şiiri. Barış sürecine ben de şiirimle katkı sunmak istedim. Bingöl'de okumuştum ancak her tarafa yayılmamıştı. Daha sonra Malatya'da okudum. Malatya'da okuduktan sonra bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Yurtdışında da çok arayanlar oldu. Ben Malatya'da misafirdim, orada akrabalarım var. O gün de 18 Mart Şehitler Günüydü. Meydanda çekim yaptıklarını gördüm. Ben de şiirimi orada okudum."

"AHMED ARİF, ANADOLU'NUN BAŞKA YÖNÜNÜ ANLATMIŞ"

Ahmed Arif'in de aynı isimli şiirinin olduğunu dile getiren Hacı Gürhan, " Ahmed Arif, Anadolu'nun başka yönünü anlatmış. Başka taraflarını anlatıyor. Ben de başka taraflarını anlatıyorum. Bazıları Ahmed Arif'ten etkilendiğimi söylüyor ancak öyle bir durum yoktur. Sadece kelime olarak 'Ben Anadoluyum' diyorum. O da 'Ben Anadoluyum' diyor. O Anadolu'nun başka bir yönünü anlatıyor. Ben ise başka bir yönünü anlatıyorum. Şiirimde belirttiğim 7'nin hikayesi şudur. Anadolumuzun nereden bakarsanız 7 görünüyor. Mesela Anadolu'nun 7 bölgesi vardır. Şiirde 7 nehrini anlatmışım Anadolu'nun ve 7 kardeşten bahsetmişim. Allah insanları sosyolojik olarak grup grup, Zaza, Kürt, Türk, Arap gibi birbirlerini tanıyasınız diye öyle yaratmış. Ama hepimiz kardeşiz, hepimiz bu toplumun insanıyız. Onun için ben o 7 bölgeden, 7 nehirden, 7 olarak kastettiğim budur. 7 olarak, bunları kastediyorum"diye konuştu.

SOSYAL MEDYAYI KASIP KAVURDU

AK PARTİ KONGRESİNE KATILIP ŞİİRİNİ OKUMUŞTU

Malatya'da yerel bir televizyon kanalında kendi yazdığı "Ben Anadolu'yum" adlı şiiri okuyup sosyal medyada fenomen olan şair Hacı Gürhan, AK Parti kongresine de davet edilerek şiirini okumuştu

Okuduğu şiirle dikkatleri çeken şair Hacı Gürhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da Külliye'ye davet edilmişti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Gürhan'ın konuşması

-Gürhan'ın çok dinlenen şiirini okuması

-Genel ve detay görüntü

-Sosyal medyada tıklanma rekorları kıran Malatya' da yayın yapan yerel televizyonda yayınlanan videosu

-Ak Parti kongresinde şiir okumasından görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmed Arif AK Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title