Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

83 yaşındaki komşu kadına cinsel saldırıda bulunup öldüren sanığa 36 yıl hapis BOLU'da, odun taşımasına yardım etme bahanesiyle evine girdiği komşusu 83 yaşındaki Hatice Uzunoğlu'nu, cinsel saldırıda bulunup boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 18 yaşındaki Lütfi Mesut Çalışkan, 36 yıl...

83 yaşındaki komşu kadına cinsel saldırıda bulunup öldüren sanığa 36 yıl hapis

BOLU'da, odun taşımasına yardım etme bahanesiyle evine girdiği komşusu 83 yaşındaki Hatice Uzunoğlu'nu, cinsel saldırıda bulunup boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 18 yaşındaki Lütfi Mesut Çalışkan, 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hatice Uzunoğlu, geçen yıl Şubat ayında Alpagutbey Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinde kızı tarafından ölü bulundu. Otopside boğularak öldürüldüğü saptanan Uzunoğlu'nun ağzındaki sperm örneği, komşusunun oğlu Lütfi Mesut Çalışkan'ın DNA'sı ile uyuştu. Olaydan 10 ay sonra gözaltına alınarak tutuklanan Çalışkan, 'Basit cinsel saldırı', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen kadının yakınları da katıldı.

Daha önceki duruşmada arkadaşıyla uyuşturucu kullandıktan sonra komşusunu bahçede odun taşırken gördüğünü ve eve götürnesine yardım ettiğini söyleyen sanık Çalışkan, son sözü sorulması üzerine cinsel saldırı suçunu kabul ettiğini, ancak öldürmediğini ileri sürdü. Sanık, "Ben cinsel saldırı suçunu kabul ediyorum ama onu ben öldürmedim. Benim tek suçum evden son çıkan kişi olmak. Cinsel saldırı suçundan başka diğer üzerime atılı suçlamaları reddediyorum" dedi.

Mahkeme heyetinin karar için duruşmaya kısa süre ara verdiği sırada salonda sanık ile ölen kadının yakınları arasında tartışma  çıktı. Sanık Çalışkan, sanık sandalyesinin üzerine çıkıp Uzunoğlu'nun yakınlarına saldırmaya kalktı. Sanığa müdahale eden jandarma, Uzunoğlu'nun bazı yakınlarını da dışarıya çıkardı.

Daha sonra devam eden duruşmada mahkemede sanığa, 'Kasten öldürme' suçundan 23 yıl, 'Nitelikli cinsel istismar' suçundan 12 yıl ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 4 ay olmak üzere toplam 36 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Adliye önünde ölen Uzunoğlu'nun fotoğrafını taşıyan yakınları kararı olumlu bularak mahkeme heyetine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Hatice Uzunoğlu'nun fotoğrafını taşıyan yakınları

-Avukat İbrahim Ethem Dikmen'in açıklamaları

-Uzunoğlu'nun yakınlarının açıklamaları

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

====================================

Kahramanmaraş'ta 214 korucu yemin etti

KAHRAMANMARAŞ'ın merkez ilçelerinin kırsal mahallelerinde terörle mücadelede görevlendirilecek 214 güvenlik korucusu törenle yemin ederek silahlarını teslim aldı.

91'i Dulkadiroğlu, 123'ü de Onikişubat ilçelerine olmak üzere toplam 214 güvenlik korucusu için Onikişubat Stadyumu'nda tören düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Garnizon Komutan Vekili Albay Cengiz Karagöz, İl jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, daire amirleri ile korucuların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende korucular Türk bayrağına ve silaha el koyup yemin etti. Törende konuşan Albay Timuçin Alper, koruculara seslenerek içtikleri andın görev yaptıkları sürece kendileri için yol gösterici olacağını ifade ederek, "İçtiğiniz andı bir an bile unutmayın. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yeminize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin kuşkusu yoktur" dedi.

FIRTINA: 1700'ÜN ÜZERİNDE ŞEHİT VERDİK

Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı ve Korucu Başı Celalettin Fırtına ise güvenlik korucularının terörle mücadelede önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. 1990'lı yıllardan itibaren terörle mücadelede korucuların askerlerle birlikte operasyonlara katıldığını ve Kahramanmaraş'tan 9 olmak üzere 22 ilde bin 700'ün üzerinde korucunun şehit olduğunu ifade eden Fırtına, "678 Sayılı kanun Hükmünde Kararnameyle emeklilik yaşının bir defaya mahsus düzenlenmesiyle birlikte Kahramanmaraş'ımızda 900'ün üzerinde olmak üzere 26 ilimizde 20 binin üzerinde yeni alımları yapılan bu genç korucu kardeşlerimizle beraber güvenlik güçlerimizin güçlerine daha da güç katacak, 30 yıldır olduğu gibi bundan sonra başta terörle mücadele olmak üzere huzurun ve asayişin sağlanmasında askerimizin yanında ve emrinde olacağız" diye konuştu.

Daha sonra korucular adına konuşan Mikail Kısımlar da kendilerinden önce birçok korucunun terörle mücadele ederken gazi ya da şehit olduğunu ifade ederek, "Canımız sağ olduğu sürece terör mücadele onların bıraktığı yerden kararlılıkla devam edeceğiz. Bizler terörle mücadelemizde canımız pahamıza görev yapacağımız ve andımıza sadık kalacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali yardımcısı bayram Öz ile diğer protokol üyeleri güvenlik korucularına silahlarını teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Sahada bekleyen korucular

İstiklal Marşı'nın okunması

Korucuların gelişi

Yemin etmeleri

Timuçin Alper'in konuşması

Celalettin Fırtına'nın konuşması

Mikail Kısımlar'ın konuşması

Bayram Öz'ün silahı vermesi

Cengiz Karagöz'ün silahı vermesi

Mustafa Çek'in silahı vermesi

Mehmet Türköz'ün silahı vermesi

Timuçin Alper'in silahı vermesi

Haber : Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, -

==========================

Yangında ağır yaralanan kadına hastane aranıyor

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde evinde piknik tüpünün devrilmesi sonucu çıkan yangında 62 yaşındaki Zuriye Etik, ağır yaralandı. Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Etik'in yanık ünitesi bulunan bir hastane bulunması için çalışmalar sürüyor

Malkara'nın Teteköy Mahallesi'nde yaşayan Zuriye Etik, eşi Mehmet Etik, koyunlarına bakmak için evden ayrılmasının ardından mutfakta yemek yaparken kullandığı piknik tüpünün devrilmesi sonucu yangın çıktı. Alevlerin mutfağı sardığı yangında yaralanan Zuriye Etik, komşularının da yardımıyla dışarıya çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine mahalleye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alırken, yaralı Etik'e ilk müdahale ambulansta yapıldı. Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülen Etik'e ilk müdahale burada yapılırken,vücudunda ikinci derece yanıklar meydana geldiği belirlendi.

Hastane yetkilileri, Etik'i yanık ünitesi bulunan bir hastaneye sevk etmek için İstanbul ve İzmir'deki hastanelerde araştırmalar yaptı. Ancak görüşülen hastanelerin yanık ünitelerinde yer bulunmadığı bildirilirken, yetkililer bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yaralı kadının hastaneye getirilişi

-Yaralı kadının taşınması

-Yanan evden detaylar

-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

==========================

Bolu'da klimalı otobüs durağı

BOLU Belediyesi, yolcuların otobüs beklerken yazın sıcak, kışın da soğuktan etkilenmemesi için klimalı durak uygulaması başlattı. Halkın yoğun kullandığı iki noktada hizmete giren klimalı duraklarda yol durumu, nöbetçi eczane ve borsa bilgilendirmesi de yapılacak.

Bolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Trafik ve Ulaşım Birimi'nce hayata geçirilen 'akıllı durak' uygulamasına Aktaş Mahallesi Süreyya Sokak'ta bulunan merkez durak ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki durakta başlandı. Halkın yoğun kullandığı bu iki noktadaki eski duraklar, 'akıllı durak' adı verilen klimalı duraklarla değiştirildi.

Kışın Türkiye'nin en soğuk illeri arasında yer alan, yazın da bunaltıcı sıcakların yaşandığı kentte otobüs bekleyen yolcuların mevsim koşullarından etkilenmemesi için duraklara klima konuldu. 24 saat kamera ile izlenen durakların içinde şehir içi yol durumu, nöbetçi eczaneler, borsa bilgileri ve belediye duyurularının yapılacağı elektronik bilgilendirme ekranları ile otobüs beklerken sıkılanlar için çeşitli dergi ve kitapların yer alacağı kitaplıklar da yer aldı.

Gelen talep ve tespitlere göre ilerleyen günlerde akıllı durak sayısının attırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Otobüs durağının montaj çalışmasından görüntü

-Duraktan ve yoldan görüntü

Haber: Mutlu YUCA / BOLU,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Bayram Öz Malkara Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title