Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- 3. DİNK İDDİANAMESİ İADE EDİLDİHaber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan üçüncü iddianame, ana davayla birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eksikler bulunduğu gerekçesiyle soruşturma savcısına iade edildi.

1- 3. DİNK İDDİANAMESİ İADE EDİLDİ

Haber : Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan üçüncü iddianame, ana davayla birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eksikler bulunduğu gerekçesiyle soruşturma savcısına iade edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan dava haricinde yürütülen soruşturmada 3'üncü iddianame geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından tamamlanarak başsavcılığın onaylanmasının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İddianameyi inceleyen mahkeme, eksiklikler olduğu gerekçesiyle iddianameyi savcılığa iade etti.

İDDİANAMEDE FETÖ YAPILANMASI ANLATILIYOR

Söz konusu iddianamede Dink cinayetinin FETÖ ile bağlantısına dikkat çekildi. İddianamede bir numaralı şüpheli FETÖ elebaşısı Fettullah Gülen yer alırken, eski savcı Zekeriya Öz, kapatılan Zaman Gazetesi müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 51 kişi şüpheli olarak yer alıyor.

=======================

2- İTÜ'DE İŞÇİ ÖLÜMÜ PROTESTOSU

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN/İSTANBUL,

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ)  geçtiğimiz cuma günü cam silerken 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı'nın ölümü, üniversite öğrencileri ve iş arkadaşları tarafından protesto edildi. İşçi ölümlerinin durdurulmasını isteyen grup üyeleri, Murat Danacı'nın hayatını kaybettiği noktada basın açıklaması yaptı.

"ÖLEN İŞÇİ İÇİN SAYGI DURUŞU"

Yakalarına Danacı'nın fotoğrafını takan İTÜ İş Güvenliği Kulübü öğrencileri ve Danacı'nın iş arkadaşları "Taşeron kaldırılsın, işçi güvenliği denetimleri sendikalar ve meslek odaları tarafından yapılsın, işçi ölümleri dursun! Murat Danacı kalbimizde yaşayacak!" yazılı pankart açtı. Grup kampüs içinde bir yürüyüş gerçekleştirirken, sloganlarla Danacı'nın hayatını kaybettiği noktaya geldi.  Burada Murat Danacı için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.  "Murat Danacı kalbimizde yaşıyor", "İşçi ölümleri kader değildir" sloganları atan grup üyeleri adına bir basın açıklaması yapıldı.

ÖLÜMÜ, 'İŞ KAZASI,FITRAT" ŞEKLİNDE AÇIKLANAMAZ

Açıklamada, "Murat Danacı'nın ölümü kısaca iş kazası, bir anlık hata, fıtrat şeklinde açıklanamaz. Son 2 yılda 3 işçinin hayatını kaybettiği İTÜ'de Murat Danacı'nın son olmasını ümit ediyoruz. Bunun olabilmesinin İTÜ'de taşeronun kaldırılmasından iş güvenlik denetimlerinin meslek odaları ve sendikalar tarafından yapılmasından geçtiğini düşünüyoruz." denildi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan özel güvenlik görevlilerinin öğrencilerin görüntülerini çekmesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Grubun toplanması

-Yürüyüşten detaylar

-Özel güvenliklerin çekim yapması

-Pankartlardan detaylar

-Atılan sloganlar

-Grubun Danacı'nın öldüğü noktaya gelmesi

-Saygı duruşu

-Basın açıklaması

-Genel ve detaylar

10.05.2017 - 15.16 Haber Kodu : 170510149_

==================

3- MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENE DESTEK EYLEMİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-Uğur AYAZSIN / İstanbul, DHA

OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Özgür Müftüoğlu öğrencileri ve meslektaşları tarafından uğurlandı.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci ve akademisyen Yrd. Doç.Dr. Özgür Müftüoğlu'nu hem uğurladı, hem de destem eylemi yaptı. Grup, "Akademi susturulamaz, geri döneceğiz" yazılı pankart açtı. Bir süre slogan atan grup adına yapılan açıklamada, akademisyenlerin üniversitelerde toplumun geniş kesimlerinin çıkarlarını savundukları için hedef haline geldikleri anlatıldı. Açıklamanın ardından akademisyen Müftüoğlu, öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Öğrencilerin ve Yrd. Dç. Dr. Özgür Müftüoğlu'nun fakülteden çıkışı

-Atılan sloganlar

-Açılan pankart ve dövizler

Yrd. Dç. Dr. Özgür Müftüoğlu'nun açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

10.05.2017 - 15.21 Haber Kodu : 170510152

=======================

4- 11 İLDE KALPAZAN OPERASYONU: 23 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basarak piyasaya süren kalpazanlara yönelik geçtiğimiz cumartesi günü operasyon düzenledi. Polis ekipleri operasyon kapsamında 11 ilde bulunan 60 adres ve 8 araçta eş zamanlı arama yaptı. Şebeke lideri olduğu iddia edilen A.G.'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri, şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yaptığı aralarda basımı tamamlanmış piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 33 bin lira ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü ifadeleri alındıktan savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şebeke lideri olduğu iddia edilen A.G.'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin operasyona çıkışı

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Genel ve detaylar

======================

5- BAKAN EROĞLU "İSLAM ÜLKELERİ ULUSAL METEOROLOJİ SERVİSLERİ 1. TOPLANTISI"NA KATILDI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu kapsamında düzenlenen "İslam Ülkeleri Ulusal Meteoroloji Servisleri 1. Toplantısı"na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, "Kolektif bir aklın konuşacağı bu toplantıdan umudum var. Samimi düşüncelerin, kararlı iradelerde hayat bulacağı bu toplantıdan umudum var. Umudum, bilimi kendine rehber edinmiş insanlara, 'İlim Çin'de de olsa gidip alınız' diyen bir peygamberi rehber alanlara, İslam dünyasının mahzun ve mazlum çocuklarının parlak ve güçlü geleceklerine dair" dedi.  Bakanın konuşmasının ardından Moritanya meteoroloji merkezi ile canlı bağlantı kuruldu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Eroğlu'nun konuşması

Toplantıdan görüntüler

Moritanya ile bağlantı kurulması

Detaylar

=================

6- MAGANDA KURŞUNUYLA ÖLEN GENCİN DAVASI…

Haber: Serpil KIRKESER / Kamera: İstanbul DHA

Küçükçekmece'de rastgele sıktığı kurşunların isabet etmesi sonucu 22 yaşındaki Mert Arabalı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle "Olası kast ile adam öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Burak Büyükbay (27) hakim karşısına çıktı. Sanık Büyükbay, "Olay tarihinde 2 kişinin mahalleden içeriye girdiğini gördüm. Birinin eli cebindeydi, silah çekeceğini düşündüm. Beni göstererek 'Bunun iki dakikalık işi var, burada kafasına sıkalım' dediğini duydum. Yüzü bana dönük olan elini bir anda beline attı. Ben de o anda belimdeki tabancayı çektim, rastgele üzerlerine doğru ateş ettim" dedi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Küçükçekmece'de 2 Kasım 2016 tarihinde şüpheli Burak Büyükbay, elinde bulunan silah ile sokakta ateş etmeye başladı. Şüpheli Büyükbay'ın silahından çıkan kurşunlardan bir tanesi Mert Arabalı hakimiyetindeki arabaya isabet etti. Yaralanan Mert Arabalı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  Vücudundan bir adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası tespit edilen Arabalı'ya atışın uzak atış mesafesinden yapıldığı tespit edildi. Şüpheli Büyükbay, ifadesinde husmetli olduğu şahısları gördüğünü sanarak eylemi gerçekleştirdiğini, Arabalı'yı hedef almadığını savundu. Şüpheli Büyükbay'ın başkalarına isabet edebileceğini öngörmesine rağmen 'olursa olsun' şeklinde hareket etmek suretiyle silahla ateş ettiği belirtilen iddianamede, şüpheli Büyükbay'ın, Mert Arabalı'nın ölümüne olası kast ile sebebiyet verdiği kaydedildi. İddianamede şüpheli Burak Büyükbay'ın "Olası kast ile adam öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

SANIK BÜYÜKBAY: RASTGELE ATEŞ ETTİM

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Burak Büyükbay hazır bulundu. Sanık Burak Büyükbay savunmasında "Olay tarihinde iki kişinin mahalleden içeriye girdiğini gördüm. Birinin eli cebindeydi. Silah çekeceğini düşündüm. Beni göstererek 'Bunun iki dakikalık işi var, burada kafasına sıkalım' dediğini duydum. Karşı kaldırıma geçtiler. Aramızda yaklaşık 4 metreydi. Birinin sırtı bana dönüktü. Diğerinin yüzü bana dönüktü.  Yüzü bana dönük olan elini bir anda beline attı. Bende o anda belimdeki tabancayı çektim. Ağzına mermi verilmiş haldeydi, emniyeti açıktı, rastgele üzerlerine doğru ateş ettim" dedi.

"KAÇ KEZ ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"

"Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ancak sonradan silahımı kontrol ettiğimde 5 kez ateş ettiğimi öğrendim" diyen sanık Büyükbay, "Karşı taraftan bana her hangi bir ateş gelmedi. Yüzü dönük olan şahsın elini beline attı ancak bu şahsın tabanca çektiğini görmedim. Bu iki kişinin elinde tabanca görmedim. Etrafa göz atma imkanı bulamadım. Kalabalık olup olmadığını bilmiyorum. O esnada geçen başka araç fark etmedim. Olay anında alkollü değildim. Maktulü önceden tanımam. Babam 2007 yılında bir cinayet işlemişti. Babam cezaevine girdikten sonra da beni vurdular, tabancayı taşıma nedenim husumetli olduğum içindir.  Sürekli olarak bu tabancayı taşıyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZCE PUSUYA YATMIŞ GİBİ HALİ VARDIR"

Söz alan Mert Arabalı'nın ağabeyi Murat Arabalı da "Kamera görüntülerini inceledim, sanık hedef alarak  ateş etmiştir. Dönerek etrafa da ateş etmiştir. Olaydan sonra da 'öldürdüm öldürdüm, vurdum vurdum' diyerek olay yerinden kaçmıştır. Bizce pusuya yatmış gibi hali vardır" dedi. Mahkeme heyeti  sanık Burak Büyükbay'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı Temmuz ayına erteledi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olayla ilgili arşiv görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Veysel Eroğlu Murat Danacı Hrant Dink Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title