Haberler

Dha İstanbul Bülten - 1

1- FATİH'TE OTELDEKİ YANGIN KIZ YURDUNA SIÇRADI

3 katlı bir otelin çatı katında çıkan yangın yan tarafda bulunan bir kız öğrenci yurdunun çatısına da  sıçradı.

Otelde bulunanlar ve öğrenci yurdundaki öğrenciler kısa sürede tahliye edildi.

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Fatih'te bir otelin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangını söndürürken, otelin çatı katında bulunan teras cafede maddi hasar oluştu.

Yangın saat 04.00 sıralarında Ali Kuşçu Mahallesi, Hulusi Noyan Sokak'taki  3 katlı bir otelin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, otelin yan tarafında bulunan bir kız öğrenci yurdunun çatısına sıçradı. Durumu farkeden çevredekiler, itfaiyeye haber verdi. Otelde bulunanlar  ve öğrenci yurdundaki öğrenciler kısa sürede tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Olay yerine gelen polis ekipleri ise çevrede güvenlik önemi aldı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına aldıkları yangının ardından soğutma çalışması yaptı.

Görgü tanığı Ayhan Şimşek "Alevler çatıyı sarmaya başladı. Kız öğrenci yurdu olduğunu ve öğrencilerin kaldığını biliyordum. Bir an önce uyandırmak için geldim. Bir-iki öğrenci çıktıkdan sonra diğerlerini de tahliye ettik" dedi.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Otelin çatı katının alev alev yanması

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önemi alması

-İtfaiye erinin yangına tazikli su ile müdahalesi

-Otelden çıkan öğrenciler ve sokakta bulunan vatandaşlar

-Vatandaşlarla röp.

-Genel ve Detaylar

08.08.2017 - 05.36 Haber Kodu : 170808012_

================================

(ÖZEL)

2- HASTANE ACİL SERVİSİ ÖNÜNDE KAVGA KAMERADA

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Fatih'te, 4 gün önce otomobilin çarpması sonucu yaralanarak hastanede tedavi altına alınan motosiklet sürücüsünün yakınları ile rahatsızlanan annesini aynı hastaneye getiren otomobilin sürücüsü arasında kavga çıktı. Hastanenin acil servisi önünde yaşanan kavgayı polis güçlükle ayırdı.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda 3 Ağustos günü meydana gelen kazada bir otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü Akın Ç. ağır yaralanarak Fatih Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazaya karışan otomobilin adı açıklanmayan sürücüsü, birkaç yakını ile birlikte saat 19.30 sıralarında, rahatsızlanan annesini aynı hastaneye getirdi. Tedavisi süren motosiklet sürücüsünün yakınları ile kazaya karışan otomobilin sürücüsü hastane içinde karşılaştı ve aralarında önce sözlü tartışma yaşandı. Araya giren hastanenin güvenlik görevlileri, otomobil sürücüsü ve beraberindekileri dışarı çıkardı. Dışarı çıkarılan otomobil sürücüsü ve beraberindekiler, tekrar hastaneye girmek isteyince güvenlik görevlileriyle aralarında gerginlik oldu. Bunun üzerine dışarı çıkan motosiklet sürücüsünün yakınları, otomobil sürücüsü ve yakınları ile kavga etmeye başladı. Kavganın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis kavga eden kişileri gözaltına alarak Şehremini Polis Merkezi'ne götürdü. Birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını beyan eden her iki gruptan kişiler, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Hastanenin acil bölümünde yaşanan tartışma

-Güvenlik görevlileri hastaneye girmek isteyen kişileri almaması

-Polis ekiplerinin araya girerek bazı kişileri gözaltına alması

-Polis aracına bindiren kişiler

-Hastaneden görüntü

-Genel ve Detaylar

08.08.2017 - 00.38 Haber Kodu : 170808004

=======================

3-  PARÇALI AY TUTULMASI İSTANBUL'DA BÖYLE GÖRÜLDÜ

Haber-Kamera: Özgür EREN -Hakime TORUN / İstanbul DHA

Bu yılın en önemli doğa olaylarından kısmi Ay tutulması bugün gerçekleşti. Ülkemizden de izlenebilen olan kısmi Ay tutulması, Türkiye saati ile (TSİ) 20: 23 sularında Dünya'nın tam gölge konisine girerek parçalı tutulma başladı. Tutulma ortasına 21.20 civarında ulaşırken TSİ 22.18'de sona erecek. Tutulma Türkiye'nin her yerinden izlenebiliyor. Ay tutulması İstanbul'da gözlendi. Bu doğa olayı İstanbul'da ilgi çekici manzara oluşturdu. Ortaköy meydanında toplanan bazı kişilerin ay tutulmasını görünüleyerek o manzarayla fotoğraflar çektirdikleri görüldü.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer. Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ay tutulması manzaraları

07.08.2017 - 21.51 Haber Kodu : 170807185

08.08.2017 - 00.23 Haber Kodu : 170808001

============================

4- BAKIRKÖY'DE METRUK BİNALARA UYUŞTURUCU BASKINI

Haber: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA

Bakırköy Yeşilköy'de polis, metruk binalara uyuşturucu baskını yaptı. Ekiplere polis helikopteri de destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Bakırköy İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Yeşilköy'de metruk binalara uyuşturucu baskını düzenledi. Kullanılmayan boş binalara düzenlenen baskında, ekipler bina girişinde güvenlik önlemi aldı, daha sonra binaların içini didik didik aradı. Polis, şüpheli görülen kişileri de durdurularak üst araması ve GBT(Genel Bilgi Toplama) uygulaması yaptı. Ekiplere polis helikopteri de destek verdi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kullanılmayan boş binalardan detay görüntü

-Ekiplerin binalara girmesi

-Binanın içinde arama yapılması

-Arama çalışmalarından detay görüntüler

-Şüpheli görülen bir kişinin durdurularak aranması

-Çevredeki kalabalıktan detay görüntüler

-Genel görüntüler

07.08.2017 - 18.40 Haber Kodu : 170807160

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Şimşek Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title