Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(22.02.ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/5 binlik imar planlarında, dini tesis alanının ticari alana dönüştürülmesi yönünde oy kullanan AK Partili Meclis Üyesi Murat Türk ile çekimser kalan Hayri Haköver'in, partiden ihraç edilmesi konusu)...

(22.02.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////

ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/5 binlik imar planlarında, dini tesis alanının ticari alana dönüştürülmesi yönünde oy kullanan AK Partili Meclis Üyesi Murat Türk ile çekimser kalan Hayri Haköver'in, partiden ihraç edilmesi konusu AK Parti Adana il teşkilatında sancı yarattı.

5 üyeli AK Parti Adana İl Disiplin Kurulu, önceki gün toplanıp, partiden ihracı istenen Murat Türk'ün durumunu değerlendirdi. Kurulun 2 üyesi ihraç edilmesi, 2 üye ise partide kalması yönünde karar verdi, bir üye de çekimser kaldı. Bunun üzerine, kuruldan somut karar çıkmadı.

Geçen Aralık ayında, kent gündeminde tartışılan imar değişiklikleriyle ilgili ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen diğer Meclis Üyesi Hayri Haköver'in ise tedbir kararının 2 hafta önce kaldırıldığı öğrenildi. Hayri Haköver'in durumunun kurulda ele alınmadığı belirtildi.

Tartışmalı imar değişiklikleriyle ilgili değerlendirmelerinde, Murat Türk için "eski partilimiz" diyerek kesin ihraç edileceği izlenimi veren AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Disiplin Kurulu'nun ilk toplantısında karar alamadığını doğruladı. Disiplin Kurulu'nun somut bir karar aldığında, kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Başkan Yağcı, o günkü Meclis toplantısına katılmayan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile Büyükşehir Meclis üyeleri Ali Acembekiroğlu ve Levent Özveren'i de sözlü olarak dinlediklerini, mazeretleri konusunda bilgi aldıklarını belirtti.

Bünyamin YIL/ADANA, (DHA)

(22.02.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

CHP heyeti ADSİAD'ı ziyaret etti

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Erdoğan Toprak, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ADSİAD) ziyaret etti.

Adana'daki temasları kapsamında, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 21 Mart'ta Adana'ya gerçekleştireceği ziyaret hakkında bilgi verdi. CHP'nin, toplumun tüm kesimleriyle görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Toprak, "CHP olarak, yıllardır kendimizi zor anlattığımız bir alandayız. Bunu kapatmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. CHP, iş dünyasından uzakmış gibi bir algı var. Biz o algıyı kırmak, sadece iş dünyasına yönelik yapıyı güçlendirmek için ayrı bir genel başkan yardımcılığı birimi oluşturduk. Parlamentoda iş dünyasına yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"ADANA SEVİYE KAYBEDİYOR"

Bursa'dan başlatılan, iş dünyasıyla buluşma programını 21 Mart 2013 günü, Adana'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla devam ettireceklerini açıklayan Toprak, ADSİAD ailesini Kılıçdaroğlu'nun Adana'daki programına davet etti. İş dünyasının sorunlarını, yerinde tespit etmek istediklerini dile getiren Toprak, şunları söyledi:

"Adana çok başarılı bir kent ancak hızla seviye kaybediyor. 2003 yılında, ekonomide 4'üncü sıradayken, bugün 16'ncı sıraya gerilemiş. İşsizlikte, Türkiye rekoru kırıyor. Adana hızla kan kaybediyor. Türkiye sanayisinin, ilk tohumlarının atıldığı Adana, gelinen noktada gerilemeye devam ediyor. Adana, ayakta kalmalı. Adana'nın gerilemesinin birçok nedeni olabilir ancak en önemli nokta, Ortadoğu pazarının kentin yüzüne kapatılmasıdır. Yanlış politikadan dolayı, Ortadoğu'da 11 ülkeyle bağımızı kopardık. Yanlış dış politikanın bedelini Adanalı ödememeli. Sorunları sizlerle konuşmak ve çözüm yolları aramak istiyoruz."

"İŞ DÜNYASIYLA DAHA ÇOK BİR ARAYA GELİNMELİ"

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise 20 yıllık ADSİAD'ın, Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları listesine giren Adanalı firmaları bünyesinde barındırdığını belirtti.

2012 yılında Adana'da ilk 100 vergi rekortmeni içinde, 57 ADSİAD üyesinin bulunduğuna dikkat çeken Sönmez, yine Adanalı 50 ihracatçı firma içinde, 17 ADSİAD üyesinin bulunduğuna dikkat çekti. ADSİAD'ın Adana'da üretim ve istihdam yaratan, sosyal, ticari, sportif ve kültürel yönlerle de ilgilenen bir mütevazi bir dernek olduğunu belirten Sönmez, şöyle devam etti:

"ADSİAD olarak, ara eleman yetişmesi için bir rapor hazırladık. Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi ile işbirliği halinde, çeşitli sertifika programları düzenliyoruz. Türkiye'de ve Avrupa'da örnek gösterilen, 500'e yakın çalışan ve 200'e yakın firma kapasiteli Adana İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) oluşturan bir derneğiz. Bizlerle bir araya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sadece CHP'nin değil, diğer tüm siyasi partilerin de iş dünyası temsilcileriyle sık sık bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz."

ADANA, (DHA)

/////////////////

Kadın çiftler birincilik için yarıştı

MERSİN'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ülke genelinde düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın ilk ayağında, çiftçi kadınlar birincilik için mücadele etti. Yarışmanın sonunda, Tarsus İlçesi'ni temsilen katılan Naime Aktaş birinci oldu.

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Mersin finali, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Yarışmaya Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tayyar Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, ilçe tarım müdürleri ile ilçe temsilcisi kadın yarışmacılar katıldı. Yarışmada konuşan Kadir Çiftepala, yarışma ile kadın çiftçilerin bilgi ve becerilerini pekiştirdiklerini söyledi. Konuşmanın ardından, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, mini bir konser verdi. Konserin ardından yarışmaya geçildi. 15 sorunun sorulduğu yarışma sonunda, 13 ilçeyi temsilen katılan yarışmacılar arasında, Tarsus temsilcisi Naime Aktaş birinci, Silifke temsilcisi Emine Taşkaya 2'nci, Bozyazı temcilcisi Selime Poyraz ise 3'ncü oldu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kadınların her alandaki iddiasını, tarım alanında da olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kadın çiftçilerimiz buraya gelerek, ilçeleri adına yarışarak ve bu cesareti göstererek en büyük alkışı hak etmektedir. Tabii ki hepsinde yarışma heyecanı vardı. Bildiğini ifade edememek ya da heyecan içerisinde istediğiniz gibi cevap verememek, hayatta her zaman vardır. Ama işin temelinde, burada olmak, yarışmak ve bugüne kadar olduğu gibi, daha sonra da her alanda kadınlarımızın iddiasını koymak, bizim asıl hedefimizdir. Kadınlarımızın tarımda ve yaşamın her alanında bilgiye dayalı değer üretmesini arttırmak, onların önünü açmak, yetişmelerini sağlamak ve hayata değer üretmelerini çoğaltmak, bizim en temel amaçlarımızdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın başlattığı ve çok uzun bir dönemdir Türkiye'nin her bir tarafındaki heyecanı taşıyan bu yarışmanın amacı da, kadınlarımıza şans ve fırsat eşitliği verildiği takdirde, neleri becerebildiklerini ortaya koymaktır. Yarışmanın sonunda bütün hanımefendileri kutlarken, yarışmamızın birincisi olan Naime Hanım'dan, hedefimiz olan Türkiye birinciliğini elde etmesini bekliyoruz."

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından dereceye giren çiftçi kadınlara ödülünü verdi.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(22.02.2013, FOTOĞRAF)

////////////////

Milli eğitim personeline Türkçe kursu

ADANA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çalışanlarına 'Türkçe'nin yazılışı, söylenişi ve kullanım esasları' kursu düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sınav Hizmetleri Bürosu tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programı kapsamında, personele edebiyat öğretmenleri tarafından 'Türkçenin yazılışı, söylenişi ve kullanım esasları' hakkında teorik ve uygulamalı kurs verildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, kursun yaklaşık 15 gün sürdüğünü belirterek, "Kazanılan bilgiler çok değerli. Kurum içinde personelin yazışmalarda artık daha dikkatli olacağını umuyorum. Böylelikle, daha az yazı dönecektir. Bu tür seminerlerin, büyük katkı sağladığına inanıyorum" dedi.

Selamet, konuşmasının ardından katılımcılara sertifikalarını verdi.

Çilem ANITKAN/ADANA, (DHA)

(22.02.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////

Mersin Limanı raporlandı

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteği ve koordinasyonunda, yerel kurum-kuruluşların katkıları ile OECD Bölgesel Kalkınma Politikaları Komitesi tarafından hazırlanan, 'Küresel Liman Şehirlerinin Rekabetçiliği: Mersin Örneği' raporu açıklandı.

Küresel Liman Şehirlerinin Rekabetçiliği Mersin Örneği raporunun sonuç bildirgesi nedeniyle Hilton Otel'de toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, daire ve kurum müdürleri katıldı. Vali Güzeloğlu, çalışmanın 2010 yılında başlatıldığı belirterek, "2010 yılından bu yana, OECD'nin incelediği 5'nci liman Mersin Limanı'dır. Dünyanın en büyük limanları açısından bakıldığı zaman, ilimiz limanının 5'nci sırada incelenmesi önemlidir. Bu sadece, Mersin Limanı'na bağlı değerlendirmenin değil, uluslararası alanda Türkiye ekonomisinin küresel ölçekte öne çıkması ve son 10 yılda sürdürülebilir büyüme adına, başarılı bir ülke olmanın sonucudur" dedi.

Gelişmenin yerel düşünülüp evrensel boyutla ilişkilendirilerek tüm bağlantıların bu doğrultuda planlanıp karar konu edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bir limanın büyümesi, bir kentin büyümesi anlamını taşımaktadır. Bir kentin büyümesi de, ülkenin gelişmesi demektir. Her ülkenin taşıyıcısı ve geliştiricisi kentleri vardır. Mersin de limanı ile ülkemizin taşıyıcı kentlerinin başında gelmektedir. Günümüzde, Çin dünya genelinde ekonomik bir büyüklüğe ulaşmışsa, bunun nedeni liman özellikli bir gelişme anlayışını sürdürmesidir. Bu yolculukta ülkemiz, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alma yolunda ilerlerken, ilimiz bu yürüyüşün zenginleştiricisi bir kentidir. OECD tarafından yapılan değerlendirme çalışması, 'Daha iyi bir konuma nasıl gelebiliriz?' sorusuna cevap verecek bir ön açılımdır."

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)

(22.02.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////////////////

OKÜ'de uzaktan eğitim projesi

DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, "E-Öğrenme/Uzaktan Eğitim Sistemi (LMS) ve Ders İçeriği Hazırlama Eğitimi ve Teknik Danışmanlığı" adlı proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde başladı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Kemal Balıkçı, bu eğitime desteklerinden dolayı DOĞAKA'ya teşekkür etti. Balıkçı, "Bu eğitimin, uzaktan eğitime geçişte çok büyük bir etkisinin olacağını düşünüyorum. Şu anda, eğitime destek amaçlı olarak, üniversitemizde sanal bir stüdyo kurduk. Buradaki eğitimin, ileride içerik doldurma ile ilgili çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

E-Öğrenme, uzaktan eğitim sistemi ve e-ders hazırlama eğitimi ile ilgili sunum için söz alan Etgi Grup Genel Müdürü Bilgin Yazar, eğitimin amacının, katılımcılara uluslararası standartlarda içerik hazırlama ve bunların uzaktan eğitim sistemlerine aktarılması gibi temel konuların aktarılmasının yanı sıra, üniversitelerde verilen derslerin, mekana bağlı olmaksızın, uzaktan eğitim yolu ile verilebilmesi için ders içeriklerinin kalitesinin arttırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yazar, bu sayede hazırlanacak e-ders, e-sınav gibi içeriklerin dersi veren öğretim elemanına kolaylıklar getirdiği gibi, dersi alan öğrencilerin ise daha etkin bir öğrenme imkanına kavuşabilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Bilgin Yazar ayrıca, günümüzde uzaktan eğitim ile öğrenciler, çalışanlar ya da eğitim almak isteyen insanların internet üzerinden erişilebilen içerikler sayesinde, yerden ve zamandan bağımsız olarak, bilginin aktarılması ve eğitim faaliyetlerinin daha geniş bir kesime sunulmasının sağlanabileceğini anlattı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.02.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Vali Cerrah, adını taşıyan lise inşaatını gezdi

OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, inşaatı devam eden ve kendi adını taşıyan Vali Celalettin Cerrah Anadolu Lisesi'nde incelemede bulundu.

Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Arslan ile okul inşaatını inceleyen Vali Cerrah, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. 24 derslikli okulun tüm katlarını gezerek, devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Cerrah, lisenin 720 öğrenci kapasiteli olduğunu ve Nisan ayı içinde okulun tamamlanacağını söyledi. Cerrah, okul binasının modern bir şekilde inşa edildiğini de belirterek, "Son 3 yıl içinde başlattığımız eğitim seferberliği kapsamında, Osmaniye çok sayıda modern okul kazandı. Yapımı devam etmekte olan Anadolu lisemiz de, bu modern okullardan biri. 720 öğrencimize eğitim verecek okulumuz, gelecek eğitim öğretim yılında hizmete açılacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(21.02.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title