Haberler

Cüneyt Ünal : Ben Hayata Başlamış Değilim

Üç gün önce Suriye'ye giden CHP Milletvekilleri tarafından Türkiye'ye getirilen Ünal eşi Nuran çocukları Sahra, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi, yakınları ve bir grup gazeteci, Şişli Nişantaşı'nda...

Üç gün önce Suriye'ye giden CHP Milletvekilleri tarafından Türkiye'ye getirilen Ünal eşi Nuran çocukları Sahra, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi, yakınları ve bir grup gazeteci, Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Başkonsolosluğu karşısında toplandı. Eylem öncesi Nuran Ünal, Arzu Kadumi'ye sarılarak teselli ederken, Cüneyt Ünal ise kızı Sahra'yı kucağına alarak basın mensuplarına görüntü verdi. Suriye'de yaşanan olayları takip ettiği sırada kaybolan Al Hurra Televizyonu muhabiri Bashar Fehmi Kadumi'nin halen haber alınamamasını 12 haftadır protesto eden grup, "Gazeteci terörist değildir" yazılı Türkçe ve İngilizce pankart ve Kadumi'nun basın kartı ve fotoğrafının bulunduğu çeşitli dövizler taşıdı. Grup, sık sık, "Suriye Bashar nerede","Suriye Bashar'ı bize geri ver" şeklinde sloganlar attı. Eylemi Suriye'deki çatışmada yaşamını yitiren Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto'nun eşi Kazutaka Sato'nun da bulunduğu bir grup basın mensubu da izledi.

SİYASİ TARTIŞMA HALİNE DÖNÜŞMESİ RAHATSIZ EDİCİ

Burada bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan Sadık İpekçi, "Cüneyt'in Suriye'den getirilmesi bir siyasi tartışma haline dönüştürüldü bu bizi rahatsız ediyor. Bir arkadaşımız sağ salim geldi. Buna herkesin sevinmesi lazım. Eğer siyasetçiler bir görev yapmak istiyorlarsa ellerindeki tüm imkanları Bashar'ın bulunması için kullansınlar. Biz operasyonel güç olarak gitmedik oraya. Bizim istihbarat kaynaklarımız yok istihbaratçıda değiliz. Biz bir mesleki dayanışmanın gereği olarak bir ilişkisi kurabilecek olanlarla heyet oluşturup arkadaşımız Cüneyt'i teslim almaya gittik. Şimdi elinde gücü olan istihbarat bilgisi olan başka herhangi bir bağlantısı olan kim varsa elindeki bütün olanaklarını kullansın Bashar hakkında bilgi versin" dedi.

CÜNEYT'E BAKTIĞIMDA BASHAR AKLIMA GELİYOR

Cüneyt Ünal eşi Nuran, ve Arzu Kadumi'nin önde bulunduğu grup daha sonra Suriye Başkonlosluğu giriş kapısı önüne yürüdü. Ünal ailesi ve Arzu Kadumi burada Bashar Fehmi Kadumi ile ilgili dövizleri kapıya astı. Grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Burada gözyaşları içinde konuşan Arzu Kadumi, "90 gün boyunca Nuran'la birlikte burada sesimizi yükselttik hep beraber haykırdık. Cüneyt ve Bashar geri gelsin diye. Aynı acıyı paylaştık 90 gün boyunca Nuran'la aynı acıyı paylaştık. Birbirimizin omuzuna yaslanarak ağladık. Şimdi Cüneyt benim yanımda onu görünce eşimi aklıma getiriyorum Onu en son gören, yaralandığında kanına elleriyle dokunan, onunla en son konuşan Cüneyt, ona baktığımda aklıma Bashar geliyor. Bashar ne durumda hala bilmiyorum. Ne durumda hala bilmiyoruz. Hala hayatta mı? Nefes alıyor mu? Öldü mü? 93 gündür belirsizlik hala devam ediyor. Ben her gün dua ediyorum. Allah'ın ne olur yaşasın çocuklarının başında olsun diye. Hayattaysa geri versin öldüyse geri versin. Elinden bir şey gelen. Yapabilecek olan özellikle Cüneyt'i getiren CHP heyeti Bashar'ı geri getirsin" dedi.

BENİM İÇİMDE SEVİNÇ YOK

Üç gün önce serbest bırakılan kameraman Cüneyt Ünal ise "Keşke Bashar'la birlikte bize vermiş olduğunuz desteğe birlikte burada basın açıklaması yapmış olsaydık. Ben hayata başlamış değilim. Eşime çocuğuma kavuştum ama ben yaşamıyorum şu anda. Benim içimde bir sevinç yok. Bu yaşam sevinci Bashar Türkiye'ye döndüğü zaman eşine çocuklarını kavuştuğu zaman başlayacak. Ben her zaman Arzu hanımın ve çocuklarının yanında olacağımı onların yüzüne karşı söylüyorum. İnşallah erken bir zaman beni getiren benim için mücadele eden insanlar Bashar'ı da en kısa buraya sağ salim getirecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BASHAR GELENE KADAR ARZU İLE BİRLİKTE BURADAYIM

Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran ünal ise "90 gün boyunca Cüneyt ve Bashar'ı çağırdık.Cüneyt geldi. Bir yanım sevinçli bir yanım hüzünlü. Bashar'ın geleceğine de inanıyorum. İnşallah bu süreç uzun sürmez. Bashar gelene kadar Arzu ile birlikte bende buradayım. Omuz omuzaydık, aynı dertleri paylaştık, saatlerce telefonla konuştuk, acımız aynıydı. Benim için değişen hiçbir şey olmadı. Cüneyt geldi. Allah'ıma bin şükür. Bashar'ı da geri getireceğiz inşallah" dedi.

JAPON KADIN GAZETECİ ÖLMÜŞTÜ

Al Hurra Televizyonu muhabiri Başhar Fehmi ve kameraman Cüneyt Ünal, 19 Ağustos 2012 günü Halep kentinde haber çalışması sırasında Suriye askerleri tarafından gözaltına alınmışlardı. Muhalif güçlerle askerler arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan Başhar Fehmi ve Cüneyt Ünal'ın birlikte hareket ettikleri Japon gazeteci Mika Yamamoto ise çatışmada vurularak hayatını kaybetmişti.

FOTOĞRAFLI - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzu Kadumi Cüneyt Ünal Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title