Haberler

CHP'li vekilin vaka sayılarıyla ilgili iddiasına Bakan Koca'dan yanıt: Tablodaki bütün veriler doğrudur

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in "Koca'nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı" iddiasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt geldi. "Belge denilen, iddia edilen evrakla ilgili üzerinde bir tarih yok" diyen Bakan Koca, tablodaki bütün verilerin doğru olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in "Koca'nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı" iddiasına yanıt veren Bakan Koca, "Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok" ifadelerini kullandı.

"BELGENİN ÜZERİNDE BİR TARİH YOK"

Bakan Koca, söz konusu iddiaya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Belge denilen, iddia edilen evrakla ilgili üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim yazılım programımızda böyle birr arayüz yok. O gün için sözlü söylenen 10 Eylül olduğu söylenen gün için yapılan test sayısı 112 binlerde. 152 bin olduğu söyleniyor. Neresinden bakıp yorum yapacaksınız? Ben konuşmamda da ifade etmeye çalıştım, özellikle salgının seyrinde yapılan mücadele son derece önemli. Biz sahada tespit edilen herkesi özellikle filyasyonu, temaslı takibi yapıyoruz. Herhangi bir vatandaşı gizleyerek temaslı takip yapmıyoruz. Bütün vakalar için yapıyoruz bunu. Bunun dışında bütün vakalar ayrıca güvenlikli alan oluşturma noktasında devrede olan HES sistemimizin içinde. Bütün vakalar HES'te söz konusu. Siz vakayı gizleyerek filyasyonu önleyebilir misiniz, güvenlik alanı ortadan kaldırdığınızda bu salgınla mücadele edebilir misiniz? Eğer denilen şekilde olmuş olsa idi şu dönemde hastanedeki yatak doluluk oranlarımız halen niye yüzde 50'lerin altında. Yoğun bakamı hala niye yüzde 66'larda. Bizim verdiğimiz tablodaki bütün bilgilerin hepsi, tamamının doğru olduğunu söylemek istiyorum. Tablodaki bütün veriler, bütün rakamlar doğrudur. Mücadelede de özellikle şu dönemde gizlenerek herhangi bir şey yapılmıyor, gizlenerek yapılmıyor. Bütün pozitif tespit edilen vakalar üzerinden yapılıyor. Ankara gibi ilimizde yüzde 60'a yakın vaka oranını gizleyerek düşürebilir misiniz?

"DENİLEN OLMUŞ OLSAYDI BÖYLE Mİ OLURDU?"

Doluluk oranları hastanede yatan vakaların toplam yatak içindeki oranını söylüyorum. Yoğun bakım yatak sayımız 28 bin. Sadece şu dönemde salgın döneminde ilave ettiğimiz yatak sayısı 3 bine yakın oldu. Ağır vaka sayımız 1500'lerde. İlave ettiğimiz 3 bin yatağın yarısını ancak ağır hastalarımız oluşturmakta. Sadece koronavirüslü hastalar değil, bütün hastaların oranı olarak yüzde 667'yı söylüyoruz. Kovid-19 hastalarının buradaki 28 bin içindeki ağır hastanın yüzde 66'sı. Bunun da yüzde aşağı yukarı 5'ine yakını ağır hastalar oluşturuyor. Denilen olmuş olsa böyle mi olur diyorum"

NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı'nın Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'nden alındığını ileri sürdüğü belgeyi paylaşarak "Koca'nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı" iddiasında bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Murat Emir Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Muharrem:

Chp sevmem ama doğru söylüyor

9
11
yanıtYanıtla
REİS:

SALAK NEYİ DOĞRU SÖYLÜYOR HER ZAMAN ELİMDE BELGE VAR DİYOR HEPSİ SAHTE VE YALAN BELGEYİ GÖSTER DİYORSUN BAKIYORSUN GELEN HAVALE İLE GÖNDERİLEN HAVALE MAKBUZUNU BİLE AYIRT EDEMİYOR MEMLEKETİ BUNLARA TESLİM ETSEN VAY HALİMİZE

yanıt1
yanıt1
Ferit:

Haklısın katılıyorum. İşin başından beri veriler yalan

yanıt0
yanıt0
Deniz Kerte:

Camur Hat Pisi kalsın...

8
11
yanıtYanıtla
Ferit:

İzi kalsın olacak. Ayrıca başından beri veriler yanlış.

yanıt0
yanıt0
HEYHAT:

CHPlilerin kuyruk acısı, , çamur atmakta ustalar.

11
5
yanıtYanıtla
Aaa:

Kuyruk acısı kimde belli ??

yanıt0
yanıt0
mücahid:

bir süre önce CHP bir milletvekili Barış yarkadaş adlı Türkiye düşmanı Sözde vekil Amerikan gazetesine Türkiye ispiyonla ayıp Türkiye''yi kendi Devleti''ne kötü göstermişti demek yokluk Karaborsa demektir CHP koronavirüs zamanında iktidarda olsaydı kesin bir milyon Türk vatandaşı bakımsızlıktan ve virüs nedeniyle ölürdü Çünkü SSK müdürü bay Kemal''i çok iyi biliyoruz hastaneleri ne hale getirmişti bay Kemal yokluk karaborsa çöp CHP demektir

5
2
yanıtYanıtla
OKUR:

BAZI ÇOK BİLMİŞLERİN VAKA SAYILARIN YALAN VE EKSİK OLDUĞUNU ASIL VAKALARIN SÖYLENENNİN ON KATI OLDUĞUNU SÖYLEMELERİ SON DERECE YANLIŞ VE YANLIDIR ZİRA BU GÜNE KADAR SAĞLIK BAKANLIĞININ AÇIKLAMIŞ OLDUĞU RAKAMLARI İDDAA EDİLDİĞİ GİBİ RAKAMLARLA ÇARPARSAK NE HASTANELERDE NEDE MEZARLIKLARDA YER OLURDU. . YAPILAN TAMAMEN ÜLKE İÇİNDE İKİ OY İÇİN ANTİ PROPOGANDADIR VE İYİ NİYETTTEN YOKSUNDUR VESSELAM

1
2
yanıtYanıtla
Yusuf:

Gene yalan

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title