Haberler

Büyükşehir Filosuna 43 Yeni Araç Katıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, asfalt, yol bakım ve onarımın yanı sıra kış mevsiminde karla savaşacak 16 milyon 315 bin lira tutarında iş makinesi ve yol bakım ve onarım araçlarından oluşan 43 araçlık dev filoyu bünyesine kattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, asfalt, yol bakım ve onarımın yanı sıra kış mevsiminde karla savaşacak 16 milyon 315 bin lira tutarında iş makinesi ve yol bakım ve onarım araçlarından oluşan 43 araçlık dev filoyu bünyesine kattı. Manisa'ya hizmet sevdasıyla tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte çalıştıklarını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İhtiyaç duyulan her alanda bu yatırımlarımız devam edecek. Çünkü biz kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesine kattığı 18 adet iş makinesi ve 25 adet yol bakım ve onarım araçlarının tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi'nde gerçekleştirildi. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı daire başkanları, başkan danışmanları, MHP İl Başkan Vekili Hüsnü Bayraktar, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yörük, MHP Manisa Eski Milletvekili Zeynel Balkız, ilçe koordinatörleri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

16 MİLYON 315 BİN TL'LİK YATIRIM

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Büyüyen, değişen ve gelişen Manisa'mızda hizmet alanlarımızın artmasıyla birlikte hizmet kalitesini de gözle görülür bir şekilde arttırdık. Bu hizmetlerimizi tam zamanlı, verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirmek ve hemşerilerimizin sorunlarına anında çözüm sağlamak amacıyla da ihtiyaç duyulan tüm alanlarda araç ve ekipmanlarımızın sayısını arttırıyoruz. Bugün tam 16 milyon 315 bin lira tutarında bir yatırımla çok önemli bir iş makinesi filosunu Manisa'ya kazandırıyoruz" dedi.

YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ

Yol bakım ve onarım araçları filosuna dahil ettikleri araçlar hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, "2 tane 24 metreküp kapasiteli havuzlu treyler, 2 tane 3 dingilli lowbed treyler, 2 tane çekici, 5 tane çift kabin araç üzerine 10 metreküp köşeli damperli kamyon, 3 adet araç üzerinde 16 metreküp havuzlu tip damperli ve kar bıçaklı kamyon, 5 adet araç üzerine 16 metreküp havuz tip damperli kamyon, 3 adet araç üzerine 16 metreküp köşeli dip damperli kar bıçaklı ve tuz sermeli kamyon, 1 adet araç üzerine 13 bin litrelik su tankeri ve 2 tane de kamyon üzerine satıh kaplama aracını dahil ediyoruz. Bildiğiniz gibi ilimiz genelinde bu yıl 2 bin 500 kilometre asfalt yapacağımızın sözünü verdik. Asfalt sezonu kapanana kadar hızla devam edecek çalışmalarımızda iş makinelerinin ilçelerimiz arasında hızla taşınması, asfaltlama çalışmalarının verimli devam etmesi amacıyla bu araçlarımızı filomuza dahil ettik" dedi.

KIŞ MEVSİMİNDE KARLA MÜCADELE DAHA HIZLI YAPILACAK

Kış mevsiminde özellikle rakımı yüksek ilçelerde yoğun kar yağışı yaşanan mahallelerin olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "Tabi bir de kış mevsiminde yolların kapanması sorunuyla karşı karşıya kalan rakımı yüksek ilçelerimiz var. Allah'a şükürler olsun geride bıraktığımız 2 yılda hiçbir ilçemizin ya da köy yolunun kapanmasına fırsat vermedik. Burada ekiplerimizin özverisi ve gayretinin de payı büyük. Gelecek kış mevsiminde filomuza dahil ettiğimiz kar bıçaklı ve tuz sermeli kamyonlarla hem çalışma arkadaşlarımızın elini güçlendireceğiz, hem de yolların kardan temizlenmesi işlemini daha kısa bir sürede yapma imkanı bulmuş olacağız. Bu saydığım araçların toplam bedeli 5 milyon 214 bin lira civarındadır. Helali hoş olsun, hayırlı olsun Manisa'mıza" diye konuştu.

HEDEF, ETKİN VE SERİ BİR ÇALIŞMA

Araç filosuna dahil edilen iş makineleri hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, şunları söyledi: "Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesinde kullanılmak üzere 9 adet kar küreme bıçağı ile birlikte greyder, 1 adet 18-22 ton arası lastik tekerlekli hidrolik ekskavatör, 3 adet hidrolik kırıcı da dahil olmak üzere 28-32 ton arası paletli ekskavatör, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 2 adet lastik tekerlekli kazıcı yükleyici ve 1 adet de paletli dozer olmak üzere toplam 18 adet iş makinesi daha filomuza dahil etmiş oluyoruz. Bu iş makinelerinin toplam bedeli de 11 milyon 101 bin lira. Yaz mevsiminde yol yapımında, kış mevsiminde yol açmada daha etkin, daha seri bir çalışma için bu araçlar önemli."

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, KENTİMİZ İÇİN

Araçların alımı noktasında KDV teşvikinden de yararlandıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Tabi 16 milyon 315 bin liralık yatırım dedik. Araçlarımızı alırken KDV teşvikinden faydalanarak yaklaşık 2 milyon lira gibi bir rakamın belediyemiz kasasında kalmasını da sağladık. Vatandaşımızın mutluluğu ve hizmeti zamanında alması da bizler için önemli. Dolayısıyla bu tür yatırımlarımızın devam edeceğini rahatlıkla ifade edebilirim. Henüz iki yıllık bir büyükşehir belediyesi olmamıza rağmen filomuza 70 milyon liralık yatırımla 465 araç ekledik ve araç filomuzu 920 araca ulaştırmıştık. İhtiyaç duyulan her alanda bu yatırımlarımız devam edecek. Çünkü biz kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz" dedi.

RAMAZAN AYI HUZUR GETİRSİN

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekipleriyle sahada olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Şehrimizin önemli sorunlarını bitirmek adına ekip arkadaşlarımla birlikte bundan önce olduğu gibi, aynı enerji ve heyecanla çalışıyoruz. İki gün önce Türkiye'nin en büyük tam otomasyonlu otoparkının açılışını yaptık. Çok şükür laf değil hizmet üretmenin vermiş olduğu huzuru yaşıyoruz. Bu hizmet aşkımız hiç bitmeyecek. Bunun için gereken ne varsa araç, ekipman, personel düşünmeden alımını yapacağız. Çünkü sevdamız olan Manisa'ya hizmet aşkıyla yanıyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah hep birlikte 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmuş olacağız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnşallah bu mübarek ay hürmetine ülkemiz üzerinde hain emelleri olan terör son bulur. Özlediğimiz barış ve huzur ortamına kavuşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygularla tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yol bakım ve onarım araçlarımızla iş makinelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız, belasız güzel hizmetler vermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

ARAÇLAR HİZMETE BAŞLADI

Konuşmanın ardından araçların satışını gerçekleştiren firma yetkilileri, Başkan Ergün'e araçların temsili anahtarını takdim etti. Pasta kesilmesinin ardından eller hep birlikte semaya açılarak, araçların kazasız, belasız, güzel hizmetler vermesi temenni edildi. Okunan duaların akabinde kurban kesilerek, araçlar hizmete başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, araçları kullanacak olan sürücülerle tek tek tokalaştı. Araç tanıtım töreni, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeynel Balkız Cengiz Ergün Murat Yörük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title