Haberler

Büyükşehir dertlere derman oluyor

Güncelleme:

Denizli'de binlerce süt üreticisinin yararlanacağı süt analiz laboratuvarı kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticileri büyük bir dertten kurtardı.

Denizli'de binlerce süt üreticisinin yararlanacağı süt analiz laboratuvarı kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticileri büyük bir dertten kurtardı. Denizli Süt Üreticileri Birliği'nde hizmet vermeye başlayan laboratuvar ile ek desteklemelerden faydalanması kolaylaşan Denizlili süt üreticileri süt kalite analizlerini şehir dışında yaptırmaktan da kurtuldu. 29. 11. 2021 Binlerce süt üreticisi yararlanacak Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki süt üreticilerinin ürün kalitesinin artırılması ve ek desteklerden faydalanabilmesi için büyük öneme sahip süt analiz laboratuvarı kurulması için çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda geçen ağustos ayında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş ile protokol imzalayarak ilk adımı atmıştı. Protokolün ardından çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, süt analiz laboratuvarını kurarak Denizli Süt Üreticileri Birliği'ne teslim etti. Yaklaşık 22 bin süt üretim işletmesinin bulunduğu Denizli'de büyük bir ihtiyacı giderecek laboratuvarla üreticilerin ek desteklerden faydalanması kolaylaştı. Denizlili süt üreticileri söz konusu yatırımla süt kalite analizlerini şehir dışında yaptırmaktan kurtuldu. Çevre illerden de numuneler geliyor Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Türkiye Süt Üreticileri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Münir Altınbaş, Denizli'de süt analiz laboratuarı kurulması konusunu Başkan Zolan'a ilettikleri ilk andan itibaren kendilerine destek verildiğini anlattı. Altınbaş, "Süt analiz laboratuarımız kuruldu ve analizlerine başladı. Üyelerimizden, ilçelerimizden ve çevre illerden aldığımız numuneleri analiz etmeye başladık. Bu çalışmamız üreticilerimize büyük bir kolaylık sağlıyor" diye konuştu. Bu çalışmanın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Altınbaş, "Denizli Süt Üreticileri Birliği üyelerim adına Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Denizli'ye bunu kazandırdılar. Bu konuda devletimiz süt analizi yaptıran üreticiye ayrıca bir destek sağlayacak" diye konuştu. Büyükşehir her zaman üreticinin yanında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, binlerce süt üreticisinin ihtiyacı olan süt analiz laboratuvarının hizmet vermeye başladığını belirterek, üreticilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Denizli'deki bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini, üreticinin ek desteklerden faydalanması ve daha çok kazanması için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Üreticimizin yanında olup, insanlarımızın dertlerine derman olmaya devam ediyoruz. Süt analiz laboratuvarımızın şehrimizde hizmet vermeye başlamasıyla hem üreticimiz başka şehirlere gitmekten kurtulacak hem de analizlerini memleketlerinde yaptırarak daha fazla kazanacak. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. " . Benzer Başlıklar

BÜYÜKŞEHİR'E REKOR BÜTÇE

Büyükşehir gönüllü eğitmenleri unutmadı

Muhtelif mahallelerde su kesintisi

Büyükşehir sınıf atladı

Başkan Zolan'dan Öğretmenler Günü mesajı

Büyükşehir DESKİ'nin sondaj hamlesi sürüyor

Kaynak: Habermetre / Toplum

Osman Zolan Denizli Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title