Haberler

Büyükşehir Belediyesinden "Yaşlılık Yarınımızdır" Etkinlikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 18-24 Mart'taki "Yaşlılar Haftası"ni "Yaşlılık Yarınımızdır" sloganı ile başlatılan etkinliklerle kutluyor.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), 18-24 Mart'taki "Yaşlılar Haftası"ni "Yaşlılık Yarınımızdır" sloganı ile başlatılan etkinliklerle kutluyor.

"Yaşlılık Yarınımızdır" etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesine bağlı aile yaşam merkezleri, yaşlılar lokali ile Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu'nda resim sergisinin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "425 bin 336 yaşlımız evde temizlik, 101 bin 148 yaşlımız sağlık, 47 bin 66 yaşlımız ise sosyal desteğimizden faydalandı. 36 bin 668 yaşlı üyemize de ev içi bakım-onarım hizmet verildi." dedi.

Konya, Beypazarı ve Safranbolu'ya düzenlenen gezilere 11 bin 17 yaşlının katıldığını aktaran Şeker, yaşlılara pek çok ücretsiz hizmet verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardan beri yaşlılar, engelliler, hanımlar ve gençlerimiz olmak üzere bütün Ankaralılarla 24 saat 365 gün beraberiz. Bütün ihtiyaç ve sorunlarınızı dinlemeye hazırız, kapımız sizlere her zaman açık. 'Yaşlılar Haftası' nedeniyle kutlama programını gerçekleştirdik, bugün de el emeği göz nuru yaptığınız resimlerinizin sergisini açıyoruz. Etkinliklerimize bu hafta boyunca devam edeceğiz."

"Hayatta, her yaşta bir değer katılabilir"

Planet Aile Yaşam Merkezi bünyesindeki Etimesgut Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Meryem Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yaş üzerindeki kursiyerlerin bir yıl içerisinde kendi emek ve çabalarıyla yaptıkları resim sergisini herkesin görmesi gerektiğini belirterek, Ankaralıları davet etti.

Yaşlı insanların gönüllerini ortaya koyarak resim yaptıklarını vurgulayan Cengiz, "Yağlı boya ile çalışmayı daha çok tercih ediyoruz çünkü daha çok beğenildiği ve tarz olarak tutulduğu için çalışmalarımızı genelde yağlı boya olarak gerçekleştirdik. Çok yaşlı öğrencim var ve onlarla çalışmak gerçekten çok güzel." dedi.

Gülderen Saygın (57), 2007 yılında emekli olduktan sonra resim yapmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sandalları sevdiğim için sandal resimlerini, dansçıları ve doğayı, çiçeği böceği herşeyi çok seviyorum, sevdiğim şeyleri daha çok resmediyorum ama her türlü resim yapmayı seviyorum. Bu serginin açılması hoşumuza gidiyor çünkü insanın yaptığı şeyleri önce kendinin sonra başkalarının beğenmesi için sergilenmesi çok güzel, mutluyuz. İnsanlar, emekli olduktan sonra sanat merkezlerine gelerek resim, müzik, halk oyunları gibi herkesin kendine göre bulabilecekleri sanatsal faaliyetleri öğrenerek zamanlarını değerlendirsinler, evde oturmak yerine hayatta, her yaşta da bir değer katılabilir."

Resimleri sergilenen Yıldız Dilan ise, 5 yıldır resim kursuna stres atmaya gittiğini belirterek, "Bu imkanı verenlere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bütün sıkıntılarımızı unutuyoruz ve resim yaparken adeta yeniden doğuyoruz. Resim sanatında çok farklı alanda çalışıyoruz, ben hep beğendiğim ve sevdiğim şeyleri resmediyorum, mutlu oluyorum sıkıntılarımdan uzaklaşıyorum. Burası gerçek bir terapi merkezi, herkesi davet ediyorum insanlar resim kursuna başladıktan sonra yetenekleri varsa o mutlaka açığa çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yaşlılık yarınımızdır" etkinliği kapsamında yarın "Saklı Hatıralar Projesi", Demans Hastası yaşlılara hatıra kutusu oluşturmak için 20 üyesiyle devam edeceği etkinliklere, 22 Mart'ta Konya gezisi, 23 Mart'ta ise Gölbaşı'nda kahvaltı ve tekne turu ile devam edecek.?

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anıtkabir Kızılay Konya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title