Haberler

Büyükçekmece Hastanesine Kavuşuyor

Güncelleme:

İstanbul İl Özel İdaresi, bölgeyi sağlık üssü haline getirecek Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin yapımına start verdi.

76 milyon 397 bin TL'ye mal olacak hastanenin 30 Ağustos 2015'te tamamlanması planlanıyor.

Büyükçekmece için büyük eksikliğini hissettiği ve sağlık alanında vatandaşların sık sık sorunlarla karşı karşıya geldiği Devlet Hastanesi çilesini cumartesi günü yapılan temel atma töreni ile geride bırakıyor. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit ilçe teşkilatımızın ve Büyükçekmece'den sorumlu milletvekilimiz Mehmet Muş'un yoğun çalışmaları ve takibi ile Büyükçekmece yılardır hasretini çektiği ve bölgede büyük eksikliği hissedilen Devlet Hastanesi Hizmet Binası'nın yapımına cumartesi günü yapılan temel atma töreni ile start verildi. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve tamamlandığında Sağlık Bakanlığı'na devir edilecek. Devlet Hastanesi'nin 2015 yılında hizmete açılması hedefleniyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Temel Atma Töreni'nde yapımcı firmadan 30 Ağustos 2015 Zafer Bayramı için söz alarak normal bitirme sürecinden önce bitirilmesi müjdesini de verdi.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni yoğun bir katılımla geçekleşti.Temel Atma Törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mim. Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul milletvekilleri Mehmet Muş, Tülay Kaynarca, Harun Karaca, AK Parti B.Çekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimarsinan D 100 karayolu üzerinde inşaatına başlanan Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin bölgede sağlık turizmi açısından da büyük bir öneme sahip olacak. 250 yatak kapasitesi ile Büyükçekmece halkına hizmet verecek olan Devlet Hastanesi, aynı zamanda trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak da hizmet vermesi bakımından büyük bir öneme sahip olacak. Toplam 16 bin 800 metrekare alana yapılacak olan Devlet Hastanesi'nin 76 milyon 397 bin TL mal olacak.

Hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.

Son inşaat teknolojisi ile yaptırılan hastane, deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek. Hastane tamamlandığında 64 çift kişilik, 54 tek kişilik, 12 suit hasta odası bulunacak.

24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahede odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor.

AK Parti hükümetinin sağlık sektöründe büyük ve ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, B.Çekmece Devlet Hastanesi'nin de bu hizmetler kapsamında projesinin yapıldığını ifade etti. Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin tamamlandığında Büyükçekmece ve çevre bölge halkına modern ve kaliteli hizmet vereceğini belirten Müezzinoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Büyükçekmece insanımızın hasretle beklediği Devlet Hastanesi temel atma töreni için burada bulunmaktayız. Yaklaşık 4-5 yıldır arsa ve planlara ilgili birtakım sorunlar yüzünden hastane yapımı erteleniyordu. Ama bugün burada temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Umarım açılış törenini de birlikte yaşamayı Allah bize nasip eder dedi.Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık bakanlığı olarak hedeflerinin Türkiye'yi bölgenin sağlık lideri olarak konumlandırmak olduklarını ifade etti. Türkiye'nin yılda 16 Milyar Dolarlık ilaç ve tıbbi techizat ihtiyacının tamamının Türkiye'de üretilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Müezzinoğlu hastanelerde koğuş sistemi tamamen kaldırılacağını ve bunun yerine en fazla iki kişinin kalabileceği odaların yaygınlaştırılması için 22 bin hasta yatağı projelerinin olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda projenin müteahhidini yanına çağıran Müezzinoğlu kendisinden projenin 30 Ağustos 2015'te tamamlanması için söz aldı.

Temel Atma töreninde konuşan İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Edirne İstanbul istikametinde yer alacak olan hastanenin, Silivri'den Arnavutköy'e pek çok yerleşim yerinin ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. İl özel idaresi olarak harcamalarında sağlık yatırım payının yüzde 30 ila 40 arasında değiştiğini ifade etti. Koçak'ın ardından söz alan Kadir Topbaş ; "Bölgede uzun süredir var olan bir ihtiyaca cevap vereceği için bu temel atma töreni tarihi bir andır" dedi. Kadir Topbaş güçlü yerel yönetim anlayışı ile hareket ederek kendine yetebilen kentlere dönüştüklerini ifade etti. Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın aile sağlığı merkezlerinden evde bakım hizmetlerine kadar bir yılda 4 milyar TL'lik sağlık hizmeti verdiklerini belirti. Törende Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul'un biri hariç her semtinin devlet hastanesine kavuştuğunu ifade ederek bu durumun gurur verici olduğunu belirtti.

Bölgenin ihtiyaçları dikkate alınarak planlanan hastane, D-100 Karayolu üzerinde yükselecek. 16 bin 800 metrekare proje alanı bulunan hastane, bölgede meydana gelebilecek trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak de görev yapacak. Hastane 76 milyon 397 bin TL'ye mal olacak.

Ayrıca Proje alanı içerisinde bulunan tarihi çeşme de, restore edilerek yönetimle ilişkilendirilen meydan içersinde sergilenen bir eser konumuna getirildi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Mehmet Müezzinoğlu Kadir Topbaş Büyükçekmece İstanbul Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title