Haberler

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anmaya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öz, Gümrükçüoğlu ve Kocaoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan anmada, Atatürk'ün öldüğü saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunması sonrası göndere çekilen Türk Bayrağı'nın yarıya indirildiği anma programı, Vali Öz'ün şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Rize

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 75. yılında Rize'de de anıldı. Rize'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma ise Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın kurumları adına anıta çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Ardından Ali Metin Kazancı Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde de Atatürk'ü anma programı gerçekleştirildi. Programda yüzbaşı Ekrem Doğan, Atatürk'ün hayatını konu alan bir konuşma yaptı. Konuşmalar sonrası Milli eğitim Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Programda "Ekmek İsrafı" konulu yarışmada Türkiye birincisi olan Şeydanur Köse de Atatürk portresi çizdi.

Rize'deki anma etkinliği, "Atatürk" ve "Çocuklar" konulu resim sergisinin açılmasıyla sona erdi.

Artvin

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü sebebiyle Artvin Valiliği önündeki anmada programında da Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit,  Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere çekilen Türk Bayrağı'nın yarıya indirilmesiyle süren anma programı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki bir başka programla sürdü. Bu programda Garnizon Komutanlığını temsilen Jandarma Binbaşı Oğuz Can, sinevizyon gösterisi eşliğinde "Atatürk'ün Asker Yönünü" anlatan bir konuşma yaptı.

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Ali Tanman'ın da "Atatürk ve Eğitim" konulu bir konuşma yaptığı programda, Artvinli emekli müzik öğretmeni Turgut Kars  da Atatürk'ün sevdiği "Ayrılık" adlı şarkıyı seslendirdi.

Program, Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından "Atatürk Haftası" dolayısıyla düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane'deki Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen anmaya ise Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder,askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Anmada, Mayda, Önder ve Canlı buradaki Atarük Anıtı'na çelenk sundu. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Vali Mayda, Atatürk'ün ebediyete intikali sebebiyle şeref defterine düşüncelerini yazdı.

Vali Mayda ve beraberindekiler daha sonra Atatürk'ün ölümünün yıl dönümü nedeniyle Anadolu Lisesi yöneticileri ve öğrencileri tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına katıldı.

Bayburt

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Bayburt'ta da anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anmaya, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan ile çeşitli kamu kurumlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vali Ünlüer, Garnizon Komutanı Yiğit ve Belediye Başkanı Polat, anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumu sonrası saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Bayburt'taki anma etkinlikleri çerçevesinde Korkut Ata Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince Şair Zihni Kültür Merkezi'nde de anma programı düzenlendi. Bu programda öğrenciler şiirler okudu. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bayburt Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title