Haberler

Bursaspor 3 Puanı Son Dakikada Aldı

Güncelleme:

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, son dakikada gelen 2 golün ardından galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çok sevinçliyim." dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christop Daum, son dakikada gelen 2 golün ardından galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çok sevinçliyim. Bu çalışmalardan sonra burada ilk galibiyetimizi aldık. Taraftarlarımızdan inanılmaz derecede destek aldık. Maçın son saniyesine kadar bizi desteklediler" dedi.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Kayserispor'u son dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 3 puanın kendilerine büyük bir moral verdiğini belirterek, "Çok sevinçliyim. Bu çalışmalardan sonra burada ilk galibiyetimizi aldık. Taraftarlarımızdan inanılmaz derecede destek aldık. Maçın son saniyesine kadar bizi desteklediler. Takımımız, taraftarımız ve yönetimimiz için gerçekten çok mutluyum. Tuncay'ın da seyirciler tarafından görülmesine çok sevindim. Müsabakanın başında çok net bir baskı kurduk, gol pozisyonlarına da girdik ama değerlendiremedik. Belli bir süre sonra Kayserispor da orta oldu oyuna. Ama devamlı baskımızı devamlı artırmak hedefindeydik. Bunu da yaptık. Fakat gol pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Son dakikalara doğru baskıyı kurduğumuzu göz ardı etmememiz gerekiyor. Takımımız burada kendisini mükafatlandırdı. Takımımızın morali mükemmel derecede" dedi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Karşılaşmalarda pas yüzdesinin iyi olması gerektiğine dikkat çeken Daum, şöyle devam etti:

"Kayseri'ye bir tane yüzde 100 pozisyon verdik. Burada daha iyi olmamız gerekiyor. İdmanlarımızda çalışırken, kadromuzda gol tehlikesi olan bir futbolcuya sahip olmadığımız için Murat ve Ferhat'a destek veriyoruz. Galibiyet için sevinçliyim ama yine de baya işimiz var. Umarım bu galibiyet ile birlikte takımımızın güveni daha da artacaktır."

"PİNTO'NUN KARARINI DEVRE ARASINDA VERECEĞİZ"

Alman çalıştırıcı, Pinto'nun durumunun sorulması üzerine ise, "Sebastian Pinto idmanlarda kendisini göstermesi gerekiyor. Balıkesir maçımız oldu. O maçta da pek istediğim seviyede değildi. Bir de yabancı sorunumuz var. Kontenjanımız olsa o zaman Pinto kadroda olurdu. Pinto kadromuzda. Devreye kadar zorlu maçlarımız var. Devre arasında karar vereceğiz" diye konuştu.

Bursasporlu oyuncu Şamil ise galip gelmek için oynadıklarını belirterek, "Bunu pozisyon üstünlüğü ve oyun üstünlüğü ile elde ettiğimiz düşünüyorum. Bütün Bursaspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Bursaspor'un zor bir deplasman olduğunu herkes biliyor ve gelen takımlarda kapanıyorlar. Pozisyon zorluğu çekiyoruz ama bunları iyi değerlendirirsek daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.

ENES: "TUNCAY ABİ GOL BULURSUN DEDİ VE BULDUM"

Takımın galip gelmesinde büyük payı olan Enes Ünal, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Biz de bir seriye bağlamak istiyorduk, üst üste maçlar kazanmak istiyoruz. Çok iyi hazırlandık. İyi de oynadık ama gol bulamadık. Sonuçta golü bulduk ve kazandık. Mutluyuz. Tuncay abi 'iyi takip et pozisyonları gol bulursun' dedi. Ben de Şener abiyi görünce oraya doğru hareketlendim. Şener abi de çok iyi pas attı. Bana da dokunmak kaldı" açıklamalarında bulundu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, çok zor bir maç olacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Her iki taraf için de kırılma maçı olduğunu biliyorduk. Her iki takımın da şiddetle puana ihtiyacı vardı. Gerilimli bir maç olacaktı ve öyle de oldu. Kaybetmeyi hak etmedik. İyi oynadık, pozisyonlar da bulduk. Son dakikada orada çıkan bir hadiseden dolayı oyuncumuz yerde yatarken gol yedik. Zaten moral olarak çökünce de ikinciyi de yedik. mu maçtan ders çıkarmamız gerekiyor. Kaliteli bir oyuncu grubumuz var. Daha iyisini yapmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

"BU KADAR KOLAY OLMAMALIYDI"

Kayserisporlu futbolcu Okay ise, son dakikada karmaşık bir olay yaşandığını belirterek, "Hakeme sorduğumuzda gerekçesi bize diyor ki 'görmedim'. Bence bu kadar kolay olmamalı. Böyle kritik dakikada bu kararın gerekçesi böyle olmamalı. Bursaspor'un kendi oyuncusu oyunu bırakmışken böyle bir karar vermek şaşırtıcı geliyor bize. Biz de çileden çıkıyoruz. İyi giden maçta sonucu kötü oldu bizim için" diye konuştu.

Kayserisporlu Fonseca konuşmasında, "Bugün son dakikalarda hakemin oyunu kesmesi gerekirdi. Maçın içinde olması gerekiyordu. Oyun devam etti, bir oyuncumuz yerde yatarken maç devam ettirilmez diye düşünüyorum. Bursaspor taraftarının da ellerindeki bütün cisimleri sahaya atarak bizi kışkırtma çalışmaları vardı. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Yapacak bir şey yok" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sebastian Pinto Christoph Daum Kayserispor Bursaspor Spor Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title