Haberler

Bulutların Ardında"Nın Galası Yapıldı

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında, sevgiyi ve aileye verilen önemi vurguladığı, Hindistan'ın farklı yönlerine dikkati çeken "Bulutların Ardında" filminin galası gerçekleştirildi.

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında, sevgiyi ve aileye verilen önemi vurguladığı, Hindistan'ın farklı yönlerine dikkati çeken "Bulutların Ardında" filminin galası gerçekleştirildi.

Mecidi, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen festivalde gösterilen filminin ardından seyircilerin ve gazeteci-yazar Bedir Acar'ın sorularını yanıtladı.

Filmin ilk olarak 40 gün önce Londra'da gösterildiğini, Türkiye'de gerçekleşen ilk gösterimine ise filmin oyuncularının da katıldığını aktaran Mecidi, Ishaan Khattar'ın ilk defa rol aldığını, Malavika Mohanan'ın ise daha önce küçük bir tecrübe yaşadığını anlattı.

Filmini neden İran dışında, Hindistan'da çektiğini aktaran Mecidi, "İran ve Hindistan'ın kültür anlamında bir çok açıdan benzerliği var." dedi.

Mecidi, son iki filminde klasik çizgisinin dışına çıktığı konusunda yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Olgusal olarak Hz. Muhammed ve Bulutların Ardında olan son iki filmim de eski filmlerimin devamı niteliğindedir. Yapım, yapı ve yapış şekli olarak elbette bazı farklılıklar taşıyor ama aslından ben, eskiden benim için önemli olan olguların ve dertlerin peşindeyim. Benim açımdan Cennetin Çocukları'nın derdi neyse, sonraki filmlerin derdi de aynıdır."

Bir seyircinin, İran'da filmin nasıl algılandığı konusundaki sorusu üzerine Mecidi, "Film, henüz çok yeni bir film buradan önce Hindistan'da bir film festivalinde gösterildi ve orada çok beğenildi. Yaklaşık üç hafta içerisinde hem İran'da hem de Hindistan'da sinemalarda gösterilecek. İran'da 'Uluslararası Fecr Film Festivali'nde de gösterilmesini bekliyoruz. O zaman İranlıların tepkilerini alacağız." karşılığını verdi.

"Merhamet, hayata ve sinemaya bakış açımdır"

Mecidi, filmlerinin temasında neden sürekli "merhamet" konusunu işlediğine dair soruya ise şöyle cevap verdi:

"Merhamet olayı, benim hayata ve sinemaya bakış açımla ilgidir. Benim anlayışıma göre bütün insanlar, fıtri olarak çok temiz ve pak doğarlar. Ancak yaşadıkları ortamlar ve yürüdükleri yolda maalesef kirlenme, tozlanma söz konusu olur. Bence peygamberler de insanların kirlenmişliğini temizlemek ve aklamak için gelir. Ben de filmlerimde özellikle bu konuya yoğunlaşarak, insanların kalplerindeki o temiz ve fıtri olan gerçek merhamet tarafını yakalamalarını istiyorum."

Oyuncu Ishaan Khattar da "Film çekimleri esnasında Mecid Mecidi'den elbette çok şey öğrendim ama en çok da iyi bir insan olmayı öğrendim. Kendisi inanılmaz bir insan, oyunculuk ve kariyer anlamında bana çok şey kattı ama en başta gelen şey, bana çok iyi bir insan olmayı gösterdi." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Malavika Mohanan ise "Mecid Mecidi benim için en büyük şans oldu. Onunla çalışabileceğimi hiçbir zaman hayal edemiyordum ama çekimler esnasında yaşadıklarım benim için müthiş bir deneyim oldu." dedi.

Türkiye'ye gelen ailesini ve torunlarını da sahneye davet ederek, yanında oldukları için teşekkür eden Mecidi, torununun okula yeni başladığını ve yönetmen olmak istediğini söyledi.

Mecidi, ilerde Türkiye'de bir film çekmek isteğini de dile getirdi.

"Bulutların Ardında"

İki kardeşin yolları, polisin uyuşturucu baskınından kaçarken kesişir. Mumbai'li bir torbacı olan Amir geçmişine sığınırken, kız kardeşi Tara polisle anlaşma yapıp kardeşinin yerine hapse girer. Bu feci olay, tüm yaşamlarını çaresizliğin kara bulutları altında geçirmiş olan kardeşler için bir şansa dönüşür ve "Bulutların Ardından" ışıyan güneş onları aydınlatır. Sevgiyi ve aileyi kutsayan film, Hindistan'ın farklı yönlerine de ışık tutuyor.

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, yarın akşam gerçekleşecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title