Haberler

Bülent Arınç, Keles'te Vatandaşlara Hitap Etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Keles'te halka seslendi, 12 Haziran seçimleri için destek istedi

Arınç, "Bursa'da 2003'ten bugüne kadar tarımsal destek olarak 410 trilyon para dağıttık. Belki hepinizin cebine aynı miktarda para girmedi çünkü tarımla ilgili yüksek bir kesimimiz var.

Ama biz veriyoruz. Mazot desteğinden tutun, tohum ve hayvancılık desteğine kadar. Ziraat Bankası 7 katrilyon faizsiz kredi dağıttı. Hayvancılıkta yaptığımız desteği kimse inkar edemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Keles programı Güneybayır köyü girişindeki karşılamayla başladı. Vatandaşlar burada açtıkları pankartla köye su istedi. Arınç, cuma namazını Keles Merkez Camii'nde kıldı. Namazın ardından halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Arınç, ilçe merkezinde halka seslendikten sonra esnafını gezdi, selamlaştı…

Arınç'ın Keles programına; Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Mehmet Ocaktan, Canan Candemir Çelik, AK Parti Manisa milletvekili Recai Berber, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Başkanı Sedat Yalçın da katıldı.

Kelesliler'e seslenirken özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Yardımcısı, Kılıçdaroğlu için ilginç bir benzetme de yaptı:

"Maşallah, şimdi Bay Kemal, Noel Baba gibi çantasına bütün hediyeleri doldurmuş, Keles'e gelince bir tanesini veriyor, buradan Nilüfer'e gittiği zaman başka bir şeyi çıkarıp veriyor. 'Mazot 1.5 lira' diyor. 'KDV'yi ÖTV'yi kaldırdım' diyor. 'Emeklilerin maaşını 300-400 misli artıracağım' diyor. Sırtında yumurta küfesi yok. Bunları kim istemez? Bunları kim konuşmaz? Elbette her şeyin bir hesabının, kitabının olması lazım. Bütçe imkanlarına bakacağız, kaynaklarımızı tekrar gözden geçirerek bu vaatlerde bulunacağız.

Biz 2002 sonu ile bugün arasında emekli maaşlarına yüzde 247 zam yaptık. Ama çok küçüktü maaşlar, ne kadar zam yaparsanız yapın az görünüyor. Allah'ın izniyle 12 Haziran'dan sonra bütçemizin imkanlarıyla emeklilere daha çok zam yapacağız, bunu bilin. Sadece emeklilere değil, çalışanlara da zam yapacağız. Tarım kesimine daha çok destek vereceğiz."

'TARIMDA 410 TRİLYONLUK DESTEK DAĞITTIK…'

Arınç, iktidarın tarım alanındaki icraatını hatırlatırken, şöyle konuştu:

"Bursa'da 2003'ten bugüne kadar tarımsal destek olarak 410 trilyon para dağıttık. Belki hepinizin cebine aynı miktarda para girmedi çünkü tarımla ilgili yüksek bir kesimimiz var. Ama biz veriyoruz. Mazot desteğinden tutun, tohum ve hayvancılık desteğine kadar. Ziraat Bankası 7 katrilyon faizsiz kredi dağıttı.

Hayvancılıkta yaptığımız desteği kimse inkar edemez. Tarıma da sanayiciye de emekliye de vereceğiz, öğrencilere de vereceğiz, özürlü kardeşlerimize verdiğimiz bakım ücretini de artıracağız. Hanım kardeşlerimize daha çok maddi destek vereceğiz.

Türkiye bizim."

MİLLETLE EL SIKIŞIYORUZ…

Başvuru süresi tamamlanan mali barıştan Hazine'ye yaklaşık 50 katrilyon lira paranın gireceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Vatandaşımızın gönlünü kazandık. 10 senelik faizlerin bütün borçlarını sildik, geri kalanı taksitlere bağladık. 'Ver şu elini' dedik, milletle el sıkışıyoruz. Millet, bu yapılandırmadan bize para verecek.

Biz de o aldığımız parayı tarım kesimine, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye dağıtacağız. Hiç endişeniz olmasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bizi biz yaparız. Adımız Tayyip olduğu için değil. AK Parti hükümetinin gücü ve inancı sayesinde bunu yapacağız.

Elbette bu hükümetin başında Başbakan'ımız olmasaydı bu büyük hizmetlerin bugüne kadar gelmesi mümkün olur muydu? Ayrı bir şey ama atalarımız diyor ki, 'Ağaca dayanma kurur.' Biz vatandaşımıza hizmet götürmeye mecburuz" diye konuştu.

0

'HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA…'

Vaatlerini gerçekleştirecekleri sorulduğunda başkaları gibi, 'Benim adım Bülent' demediğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim çok güçlü bir hükümetimiz var. Bu, Bay Kemal'in, 'Benim adım Kemal' demesine benzemez. Dünyanın, Türkiye'nin sözüne itibar ettiği tek lideri olarak 3 kişinin adı sayılsa biri Tayyip'tir.

Başbakan, 'Şunu yapacağım, bunu yapacağım' dedikçe, 'Benim adım Tayyip' demiyor. Biz kendi ismimizi, gücümüzü söylemeyiz. Çünkü hizmetleri sizden aldığımız paralarla yapıyoruz. Havuzda toplanan su başka yerlere gitmiyor. Yatırımlarımızı bunlarla yapıyoruz. Emin olun hiçbir yer göletsiz kalmayacak. Tarımsal amaçlı sulama yapacağız. 'Yapamazsınız' diyene, Halep oradaysa arşın burada.

Ben yol yapmışım, hızlı tren yapmışım. İş başına gelen siyasiler, koalisyon ortaklığı yapanlar millete hizmeti bırakıp kendi keselerini doldurma kavgasına girdi. Millet de onu saf dışı edip AK Parti'yi getirdi. Ve artık ne top ne tüfek ne de hilekarlık, hiçbir şekilde gitmiyoruz."

'BAŞKALARININ BABASI KİMDİR BİLEMEM

AMA BEN İBRAHİM ÇAVUŞUN OĞLUYUM…'

Arınç, şöyle konuştu:

"Sizden aldığımız emaneti birilerini korkusuyla sokağa bırakmadık. Bugüne kadar taşıdık. Işık her yerde var. Seçimde iktidara gelecek gücü hissediyoruz. Bursa mitingine 60-70 bin kişi katıldı. Bütün Bursa sandıklarını patlatacağız. 'AK Parti'yi ustalık döneminde iktidara taşıyacağım' diye söz veriyor.

Yörük olmasam bu kadar cesaretli konuşur muyum? Ben Molla Ahmet'in oğlu İbrahim Çavuş'un oğluyum. Başkalarının babaları kimdir bilemem! Biz babamızla, anamızla, köyümüzle, kasabamızla iftihar ediyoruz."

Keles'in yollarını ve içme suyu sıkıntısını çözeceklerini ifade eden Arınç, ilçe sakinlerine 25 yataklı hastane sözünü vererek ihalenin 8-9 Haziran'da yapılacağını müjdeledi. Arınç'a konuşmasının sonunda Keles'e özgü dağ yöresi kıyafetleriyle giydirilmiş bebek hediye edildi.

Arınç, daha sonra Kocayayla'daki belediye tesislerinde beraberindekilerle yemek yedi. Arınç, 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notuyla ilgili bir soru üzerine, "Daha çok telefon, mektuplar çıkacak. Bunları daha çok konuşacağız" dedi.

Arınç, Kocayayla'da diğer soruları ise cevapsız bıraktı. Arınç, Keles'e giderken 'içme suyu istiyoruz' pankartı açan Güneybayır köylülerine de dönüş yolunda bir ziyarette bulundu. Köylülerle sohbet edip çay içen Arınç,çözüm sözü verdi. Arınç, Güneybayır köylüleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title