Haberler

Budak: Bu Kurultay O Kurultay Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 26 Ağustos'ta Çanakkale'de başlatacakları Adalet Kurultayı'nın 30 Ağustos'a kadar süreceğini belirterek, "Kurultay ile ilgili bizim partinin içinden de bir takım laflar ediliyor ama, bu kurultay o kurultay değil"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 26 Ağustos'ta Çanakkale'de başlatacakları Adalet Kurultayı'nın 30 Ağustos'a kadar süreceğini belirterek, "Kurultay ile ilgili bizim partinin içinden de bir takım laflar ediliyor ama, bu kurultay o kurultay değil" açıklamasında bulundu.

Çetin Osman Budak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde soruları yanıtladı. CHP'nin Çanakkale'de 26- 30 Ağustos gerçekleştireceği Adalet Kurultayı'nın detaylarını açıklayan Budak, Çanakkale ruhunu ve büyük zaferi hafızalara kazımak için burada toplandıklarını söyledi. Kurultay ile ilgili kendi partisinin içinden bile bir takım laflar edildiğini dile getiren Budak, "Bu kurultay, o kurultay değil. Bu kurultay Orta Asya'dan Türk boylarının yılda bir iki defa bir araya gelip şenlikler yaptığı ve bütün obaların sorunlarının, bilginin, kültürün tartışıldığı yer anlamında bir kurultaydır" dedi.

DETAYLARI AÇIKLADI

Çanakkale'de 80 milyona haykıracaklarını kaydeden Çetin Osman Budak, burada herkesin gelip kendini ifade edebileceğini söyledi. Budak, şöyle devam etti:

"Çocuk istismarcılığından, kadın cinayetlerine kadar, eğitimdeki adaletsizlikten, mahkemedeki adaletsizliğe kadar, yüzlerce adaletsizlik burada ele alınacak. Adaletsizliğin en ağır yaşandığı yer Türkiye'dir. Burada bunlar ifade edilecek. Paneller yapılacak. 26 Ağustos sabahı program başlıyor. Panellerde adaletsizliğe uğrayanlar konuşacak. 8 ana başlık var, bunun altında yüzlerce başlık olacak. Dünyada ve Türkiye'de en önemli isimler buraya gelip panel yapacak. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlar gelecek. Bir yandan da halkla çalıştaylar yapılacak. 50- 60 kişilik gruplar fikirlerini ortaya atıp tartışacak."

ADALET KUTUSU KİTAP OLACAK

Kurultayrda ortaya bir 'Adalet Kutusu' koyacaklarını belirten Budak "Kişiler, başından geçen adaletsizlikleri en fazla bir sayfa olacak şekilde yazıp o kutunun içine atacak. O kutu her akşam açılacak ve yazılar redakte edildikten sonra kitap haline getirilecek. Bir adalet anıtı yapılacak. 'Bir tuğla da sen koy' diyeceğiz. Adalet sokağı, ne için adalet istiyorsunuz caddesi olacak. Çanakkale'de iki yer belirledik. Bunlardan birinde yapacağız. Ülkede adalet isteyenleri davet ediyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA ELEŞTİRİ

Çetin Osman Budak, gündeme yönelik açıklamalarda da bulundu. 2010 yılında yapılan referandumla yargının siyasetin emrine verildiğini iddia eden Budak, bu tarihten sonra FETÖ'nün kadrolaşmayı hızlandırdığını söyledi. Yargı bağımsızlığının gerilemeye başladığına dikkati çeken Budak şöyle devam etti:

"Türkiye'de 15 Temmuz hain darbe girişimi ile birlikte ilan edilen OHAL'le muhalefetin sesi kısılmaya çalışılıyor. Meclis işlevsizdir, ülke KHK ile yönetilmektedir. 16 Nisan referandumu ile 12 Eylül anayasası daha ağır bir anayasa haline getirildi. Burada rejim değişmiştir, bu rejimin adı da tek adam rejimidir. Yasama, yürütme ve yargı tek bir kişinin elindedir. Yasama bypas edilmiştir. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanıdır. Anayasada tarafsızlık üzerine yemin etmiştir ama 80 milyonun cumhurbaşkanı değildir. Ona oy verenlerin cumhurbaşkanıdır."

MÜFTÜLERİN NİKAH KIYACAK OLMASI

Budak, müftülerin nikah kıyabilmesine yönelik yapılan düzenleme hakkında da "Evlilik dairelerimiz çok mu yoğun da müftüler nikah kıyabilecek? Meclis açıkken tecavüzcü ile mağdurun evlendirme yasası getirildi. Toplum direnmese yasa geçiyordu. Bu düzenleme, o yasanın geçirilmemesinin arkasından dolanma yöntemidir. Laikliğin tam karşısında çıkmış bir karardır" dedi.

TURİZMDE FİYATTAN TAVİZ VERİLİYOR

Bu yıl turizmde bir toparlanma görüldüğünü belirten Çetin Osman Budak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Toparlanma fiyattan taviz verilerek oluyor. Turizm hasılatı düştü. Turizmin sürdürülebilir olması için toplumsal huzur, tam demokrasi ve hukukun üstünlüğü gerekiyor. Bunlar olmazsa turizmi sürdüremezsiniz. Türkiye'nin ise her an Suriye veya Mısır gibi olma potansiyeli var. Turizm bakanları sürekli değişiyor ve hiçbirinin turizmle ilgisi yok. Bu iktidarın turizm politikası yok ve turizme şaşı bakıyor. Buraya nasıl şaşı bakarsınız? Yeni bakana bir rapor gönderdim ve uyarı yaptım. Siz turizmi anlamak istiyorsanız turizm esnafı ve çalışanları ile konuşmanız gerekiyor dedim. Ama Antalya'daki toplantıya bunlar çağırılmadı. Konaklamacı ve tur operatörleriyle buluştu. Onların da sıkıntısı var ama öbür tarafta evine bakan binlerce insan var."

BÜYÜKŞEHİR'E ADAYLIK SORUSU

Çetin Osman Budak, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Antalya kötü yönetiliyor. Yerel seçimlerde Antalya'yı CHP'nin alacağını biliyorum. Ben aday mıyım, ben şu an genel başkan yardımcısıyım. Ankara'nın ihtiyacı varsa Ankara'ya, Antalya'nın ihtiyacı var Antalya'ya hizmet ederim."

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak Çanakkale Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title