Haberler

Bolvadin'e Yapılan Yatırımlar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada son 9 yılda Bolvadin'de önemli yatırımlara imza atıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada son 9 yılda Bolvadin'de önemli yatırımlara imza atıldığı bildirildi.

Tamamlanan Bolvadin Özburun Göleti ve Sulaması ile YAS Sulama Şebekesi 6. Kısım projesi sayesinde toplam 9 bin dekar arazinin suya kavuştuğu belirtildi. Kurucuova Göleti ve Sulaması'nın inşaatı devam ettiği belirtilen açıklamada, çalışmanın bu yıl tamamlanacağı kaydedildi. Bin Günde Bin Gölet Projesi çerçevesinde Bolvadin'de de göletler inşa edildiğine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"3 bin 80 dekar araziyi sulayacak Kemerkaya Göleti ve Sulaması'nın önümüzdeki aralık ayında inşaat ihalesi yapılacaktır. Yörükkaracaören Göleti ve Sulamasında ise planlama çalışmaları hızla devam etmektedir. Eber Gölü, hazırlanan Sulak Alan Yönetim Planı ile tekrar hayat buldu. Adım adım uygulamaya konulan plan sayesinde göl tekrar eski canlılığını kazanırken, binlerce balık göle bırakıldı. Ülke genelinde 'Taşkınlarla Mücadelede Hamle' parolasıyla taşkın koruma tesislerinin yapımına hız veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bolvadin'de Dipevler Köyü, Taşlıdere Köyü, Akarçay Yan Dereleri 2. Kısım, Dişli Kasabası, Kurucuova Köyü, Kemerkaya Kasabası taşkın koruma tesislerini tamamlayarak bu yerleri taşkın zararlarından korumuştur. Büyükkarabağ Kasabası taşkın koruma tesisi ise önümüzdeki ağustos ayında hizmete alınacaktır."

2003-2011 YILLARI ARASINDA 59 BİN 770 DEKAR ALANDA AĞAÇLANDIRMA YAPILDI

Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolvadin'de 2003-2011 yılları arasında 59 bin 770 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak, 3 milyon 726 bin adet fidanın dikildiği ifade edildi. 2012 yılında ise 14 bin 150 dekar alanda ağaçlandırma faaliyeti yürütüleceği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlçede 1 adet kent ormanı, 1 adet piknik ve mesire yeri, 1 adet köy ormanı ile 2 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir. Vatandaşlarımıza alım garantili fidan üretimi yaptırılmış ve kendilerine ek gelir sağlanmıştır. Orman köylerinde yaşayan 56 aileye 82 bin 200 TL ferdi kredi verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Bolvadin'e 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Çevre ve altyapı projeleri için 9 adet projeye toplam 3 milyon 71 bin 497 TL maddi destekte bulunulmuş ve 2 adet çöp toplama aracı kazandırılmıştır. Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun istek ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Bolvadin'de daha pek çok yatırım gerçekleştirilmiştir. TOKİ tarafından alt ve orta gelir grubuna yönelik 272 adet konut inşa edilmiştir."

SAĞLIK VE EĞİTİM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Eğitim alanında ise; Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açıldığı, yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Türkiye'nin örnek projelerinden olan ve ilçede bulunan özürlü vatandaşlara hizmet veren Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi kazandırılmıştır. Ayrıca 3 okula toplam 19 ek derslik yapılırken, Bolvadin Kız Meslek Lisesi de yeni yüzüne kavuşturulmuştur. Mustafa Hüsnü Gemici Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 100 kişilik pansiyon ve TOKİ evleri civarına ana okulu yapım çalışmaları devam etmektedir."

Sağlık alanında 100 yataklı Bolvadin Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete alındığı aktarılan açıklamada, yaklaşık 30 uzman doktorun vazife yaptığı hastaneye 2009 yılında tomografi, momografi, EKG ve efor cihazları kazandırıldığı, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlık Merkezi binasının ihalesi yapıldığı ve bu yıl açılışının gerçekleştirileceği, İl Özel İdaresi tarafından 1 adet ambulansın ilçeye kazandırıldığı kaydedildi.

2003-2011 YILLARI ARASINDA TOPLAM 45MİLYON 163 BİN 536 TL ZİRAİ DESTEK VERİLDİ

53 kilometrelik Çay-Bolvadin-Emirdağ yolu tamamlanarak ulaşıma açılarak, daha sonra bölünmüş yol çalışmalarına başlandığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tarım ve hayvancılık bakımından Bolvadinli çiftçilerimiz desteklenmiş ve yeni istihdam sahaları geliştirilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bolvadinli çiftçilerimize 2003-2011 yılları arasında toplam 45milyon 163 bin 536 TL zirai destek verilmiştir. Bolvadin sanayisinin gelişmesi ve yeni istihdam sahaları oluşturmak gayesiyle, Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi tamamlanmıştır. Böylece 2 bin 300 kişiye iş imkanı sağlanmıştır. Vatandaşların resmi işlemlerine hız kazandırmak maksadıyla PTT Bank Şubesi kazandırılmıştır. Vatandaşların güvenliğini sağlamak için MOBESE kurma çalışmaları devam etmektedir. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 288 km yol, 15 adet içme suyu tesisi, 4 adet içme suyu deposu, 10 adet fosseptik inşaatı, 9 kanalizasyon şebekesi, 1 adet doğal arıtma ve 2 köye yer altı sulama tesisi yapılmıştır. Köylere toplam 65 bin metrekare parke taşı döşemesi yapılmıştır. Ayrıca 1 adet itfaiye aracı kazandırılmıştır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurucuova Bolvadin Özburun Göle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title