Haberler

Bodrum Liseli Aslı, Okul Yolunca Can Verdi-1

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı lise öğrencisi 14 yaşındaki Aslı Değirmen, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı lise öğrencisi 14 yaşındaki Aslı Değirmen, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Dört yılda 13 kişinin yaşamanı yitirdiği Turgutreis-Bodrum Karayolu'nu çift yönlü olarak iki saat süreyle trafiği kapatıp eylem yapan kalabalık, trafik ışıkları konulmasını veya üst geçit yapılmasını istedi. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile görüşen kalabalık gerekli önlemlerin alınacağı sözü üzerine yolu trafiğe açtı. Kazanın ardından olay yerinden ayrılan otomobil sürücüsü ise jandarmaya teslim oldu.

Bodrum Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Lisesi 9. sınıf öğrencisi Aslı Değirmen, bugün saat 07.00 sıralarında, okula gitmek üzere İslamhaneleri Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Servis minibüsünü beklemek için Turgutreis-Bodrum Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan Değirmen'e özel bir şirkette peyzaj mimarı olan 28 yaşındaki Emrah Yeşilkanat'ın kullandığı 34 PR 1082 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle fırlayarak başını kaldırımın kenarına çarpan Değirmen, ağır yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle gelen ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Değirmen, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aracı yerinde bırakıp ayrılan otomobil sürücüsü Emrah Yeşilkanat ise bir süre sonra Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim oldu.

AĞABEYİ VE BABAANNESİ FENALAŞTI

Acı haberi alarak olay yerine gelen Değirmen'in ağabeyi Sinan Değirmen ve babaannesi Fatma Değirmen gözyaşlarına hakim olmadı. Okul yolunda yaşamını yitiren Değirmen'in kaza sırasında ayağından fırlayan botunun tekini görerek fenalaşan ağabeyi ve babaannesi, bu sırada gelen diğer yakınları tarafından otomobile bindirilerek hastaneye götürüldü. Kazayı haber alan Değirmen'in okul arkadaşları da hastaneye gelerek ailesine başsağlığı dileyip, destek olmaya çalıştı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Kazanın ardından yaklaşık 1500 kişi duble yol olan Turgutreis-Bodrum Karayolu'nun her iki şeridini ellerine geçirdikleri demir korkuluk ve çeşitli eşyalarla ve otomobilleri ile trafiğe kapattı. Aynı yolda dört yılda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, yetkililerin sürekli söz vermelerine rağmen önlem almadığını ileri süren öfkeli kalabalık, olay yerine gelen jandarma ekiplerinin uyarısına rağmen yolu trafiğe açmadı. Sık sık kazaların yaşandığı yola üst geçit yapılmasını veya trafik ışığı konulmasını isteyen kalabalığı, daha sonra olay yerine gelen Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin de ikna edemedi. Kalabalık, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan olay yerine gelmeden yolu trafiğe açmamakta kararlı olduklarını bildirdi. Bunun üzerine durumun bildirildiği Kaymakam Gödekmerdan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ve belediye yetkilileriyle olay yerine geldi.

Eylem yapan kalabalık adına Kaymakam Gödekmerdan ile konuşan 62 yaşındaki Mahmut Çakır (62), "Mahallemizin ortasından duble yol geçirdiniz, hiçbir tedbir almadınız. Tam beş yıl önce burada, 'Gerekli önlemleri alacağız' diye söz verdiniz. Her yıl gelip, aynı sözü tekrarladınız. Ancak, halen yola ne üst geçit ne de trafik lambaları yapıldı. Bu sözler tutulmadığı için bugüne kadar 13 can gitti. Önlem almak için daha kaç çocuğun, kaç canın ölmesini istiyorsunuz" diyerek, tepki gösterdi.

Kaymakam Gödekmerdan, daha sonra eyelmeciler arasından 7-8 kişilik bir grupla mahalle kahvehanesine geçerek, beraberindekilerle birlikte görüştü. Buradaki görüşmede, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü, acil önlem alınması için bugün hemen yetkililerin gelerek çalışmaya başlayacağını belirten Gödekmerdan, "Vatandaşımız tepkisinde haklı. Karayolları yetkilileri, buraya trafik ışığı veya üst geçit ne gerekiyorsa, gerekli incelemelerin ardından yapılması için çalışmalara başlayacak. Vatandaşlarımızın canının daha fazla yanmasını biz de istemeyiz. Karayollarının, Milas-Bodrum Havalimanı'ndan bu tarafa doğru başlattığı bir projesi vardı. Yaparak, bu tarafa doğru geliyorlardı. Ancak, burası çok önemli bir mahalle, o nedenle acil olarak öne alınmasını istedim. Üzüntümüz büyük, ailelerimizin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Gödekmerdan ile yapılan görüşmenin ardından ikna olan kalabalık, birkaç kilometrelik araç konvoyunun oluştuğu yolu iki saat sonra trafiğe açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gödekmerdan Turgutreis Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title