Haberler

Bitlisli Çocuklar Kayak ile Tanıştı

İBRAHİM YALDIZ - Bitlis Valiliğince hazırlanan "Kayak Yapmayan Kalmasın Projesi" kapsamında, 400 öğrenci ilk kez kayak sporu ile tanıştı.

ŞENER TOKTAŞ - İBRAHİM YALDIZ - Bitlis Valiliğince hazırlanan "Kayak Yapmayan Kalmasın Projesi" kapsamında, 400 öğrenci ilk kez kayak sporu ile tanıştı.

Her gün merkez ve ilçelerdeki ilköğretim ve yatılı bölge okullarından servislerle alınarak Bitlis'teki Erhan Onur Güler Kayak Tesisine getirilen çocuklara, antrenörler tarafından temel kayak eğitimi veriliyor.

Bugüne kadar bu spor ile tanışmayan çocuklar, proje kapsamında ilk kez kayak yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valiliğin 21 Ocak'ta başlattığı "Kayak Yapmayan Kalmasın Projesi" çerçevesinde, tesise getirilen öğrencilere eğitim verildiğini söyledi.

Bütün kayak malzemelerinin valilikçe temin edildiğini anlatan Avşar, şöyle konuştu:

"Kış mevsimi boyunca ilçeler dahil bütün okullardan sırasıyla günde 50 öğrenci buraya gelecek. Bugün itibarıyla 400 öğrenci kayakla tanıştı. Özellikle yatılı bölge okullarında kalan ve bugüne kadar kayakla hiç tanışmayan çocuklarımızı sezon boyunca burada ağırlayacağız. Bu çocuklarımızın içinden antrenörlerimizin keşfettiği performansı iyi ve başarılı olan 100 kişi seçeceğiz. İnşallah bu çocuklar önümüzdeki yıl federasyonun düzenlediği yarışlara katılacak."

"Hedef 4 bin öğrenci"

Avşar, 7 gruba ayırdıkları çocuklara 7 antrenörün eğitim verdiğini dile getirdi.

Çocukların tesiste sabah eğitime başladığını, öğle yemeğini yedikten sonra 2 saat daha çalıştığını belirten Avşar, "Çocukları saat 15.30'dan sonra Milli Eğitim Müdürlüğünün servis araçlarıyla evlerine gönderiyoruz. Hedefimiz sezon boyu 4 bin öğrenciye ulaşmak. İnşallah sezon sonunda bu hedefimize ulaşırız." diye konuştu.

Kayak antrenörü Hacer Demirtaş ise ayağına hiç kayak takmayan çocukları sıfırdan eğittiklerini vurguladı.

Eğitimlerin güzel ve başarılı geçtiğine işaret eden Demirtaş, "Çocuklara ilk önce teorik eğitimler veriyoruz. Sonra uygulamaya geçiyoruz. Kayağın üzerinde dengede durma, tırmanma, kayma, düz kayma ve yamaç kayma gibi basit terimlerle başlıyoruz. Çocuklar çok mutlu. Onların gözlerindeki mutluluğu gördükçe biz de mutlu oluyoruz." ifadesini kullandı.

Hizan İstiklal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Esra Aydın da ilk kez kayak yaptığını belirterek, "Buraya geldiğimde çok heyecanlıydım. Hocalarım beni kayakla tanıştırdığında çok korkmuştum. Daha sonra renkli olduğunu gördüm. Yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Çok güzeldi ve zevkli." dedi.

Hizan Merkez Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Azad Özmener ise ilk başta kaymaya korktuğunu ancak biraz çalıştıktan sonra endişeyi üzerinden attığını dile getirdi.

Öğretmenlerinin kendilerine çok iyi davrandığını anlatan Özmener, fırsat buldukça tesise geleceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Onur Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title