Haberler

Bir Gönül İnsanı Sultanbeyli'de Anıldı

Güncelleme:

İmam Hatip camiasının değerli hocası Kemal Temel, Sultanbeyli'de düzenlenen anlamlı programla anıldı.

Anma programına Temel'in öğrencilerinin yanısıra arkadaşları  ve çok sayıda seveni katıldı.

Türkiye'nin geleceğine yön veren bir neslin yetişmesinde büyük emekleri olan değerli şahsiyetleri, gerçekleştirdiği programlarla anan Sultanbeyli Belediyesi, yine anlamlı bir program düzenledi. Belediye bu kapsamda, yetiştirdiği gençlerle ülkemize büyük hizmetleri olan Erzincan İmam Hatip Lisesi eski müdürü merhum Kemal Temel'i andı. Anma programına 20, 21 ve 22. Dönem Milletvekili Tevhit Karakaya, 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Celal Erdoğan, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, Kemal Temel'in yakın arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Ayşe Hatun Camii İmam Hatibi Fevzi Keskin'in kuran Tilaveti ile başlayan program Başkan Keskin'in konuşmasıyla devam etti.

"Onu Herkes Tanımalı ve Bilmeli"

Kemal Temel gibi müstesna bir insanın sadece arkadaşları ve talebeleri tarafından bilinmesini istemediğini ifade eden Keskin, "İstedik ki onu hem ilçe halkımız hem de tüm Türkiye tanısın, örnek alsın. Bundan dolayı programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Temel'in varını yoğunu talebelerine harcadığını ifade eden Keskin, konuşmasında şunları kaydetti: "İsabetli sözleri dışında fazla konuşmayan, kemale erme yolculuğunda yoldaşlık ettiği herkesin yolunu aydınlatmayı görev edinen, arkadaşlarının deyimiyle, vakıf hizmetinde gelin gibi hizmet eden bir insan olmak ancak Kemal Temel hocamız için söylenecek sözlerdir. Talebelerine kendi evladı gibi hizmet eden, müdürü olduğu okulun yeri gelip yerlerini paspaslayan, inandığının peşinde bir ömür sürdüğü gibi, açtığı yoldan yürüyen yeni istisnalar yetiştirmeye gayret eden, temasta bulunduğu herşeyin dostu olan, karşılaştığı herkesle kalbiyle irtibat kuran bir muhabbet ehli, bir gönül eri, bir müstesna, ancak Kemal Temel hocamıza ait sıfatlardır."

Temel'in zihinlerde fikir, dillerde zikir, gönüllerde iman dolu iksirle yürüyen İmam Hatip gençliğinin yetişmesinde büyük hizmetleri olduğunu ifade eden Keskin, "Bir İmam Hatipli olarak kendisini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Keskin'in ardından Prof. Dr. Hikmet Özdemir başkanlığında başlayan panelde Kemal Temel'in hayatını arkadaşları ve öğrencileri anlattı.

Herkesi Etkiledi

Kemal Temel'in sınıf arkadaşı olduğunu ifade eden Özdemir, Temel ile 1968 yılında ilahiyat fakültesi birinci sınıfta tanıştıklarını kaydetti. Özdemir Temel'in çok müstesna bir insan olduğunu söyledi. Özdemir'in ardından konuşan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Keskin, Temel'in son derece edepli, vakur bir insan olduğunun altını çizdi. Kemal Temel'i adeta yeryüzüne inmiş bir melek olarak tanıdığını ifade eden Keskin, "Son derece nazikti, mütevaziydi. Bütün bunlar o yıllarda beni çok etkilemişti. Talebelerinin üzerinde de büyük etkisi vardı. Bir kahramandı. O kendini bir nesle adamış, hizmete adamış, hepimizin ibret alacağı bir hayat yaşamıştır" dedi.

Prof. Dr. Hasan Keskin'in ardından mikrofonu alan Tevhit Karakaya "Kemal Temel'i anlatmak benim için nimettir. Bu toplantı iz bırakanlara bir vefadır" dedi. 1974 yılında Kemal Temel'i tanıdığını söyleyen Karakaya,  Kemal Temel'in ömrünü hizmete adadığını ve canda can bulan bir insan olduğunu kaydetti.

"Kemal Temel'e Gıpta İle Baktık"

Konuşmacılardan Zarif Zeyrek de Kemal Temel'e gıpta ile baktığını söyleyerek, "Bizim onunla bizzat şahit olduğumuz hatıralarımız var. Erzincan İmam Hatip Lisesi'nde ekmek israfını önleme hareketini talebeleri anlatır." dedi.

Muzaffer Nevruz da Kemal Temel ile olan hatırlarını dinleyicilere aktardı ve "Erzincan Şems ise Kemal Temel Mevlana'nydı. O adamın adamıydı" dedi. Nevruz ayrıca Temel'in öğrencileriyle iletişimine de değindi.

Oturumun diğer konuşmacısı Prof. Dr. Abdullah Kahraman nesillerin yakın bir örneği görmesi gerektiğini söyledi.

Kemal Temel'in arkadaşı Namık Yalçınkaya Temel'in ahlak adamı ve asrın örnek insanlarından biri olduğunu ifade etti. Ardından konuşan diğer arkadaşı Osman Ceyhan, Temel'in kızdığına ve bağırdığına hiç şahit olmadığını ve onun tam bir Allah dostu olduğunu kaydetti.

Kemal Temel'i anma programında Temel'in hayatını konu alan bir de belgesel film izletildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Keskin Hikmet Özdemir Sultanbeyli Erzincan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title