Haberler

Köy Yolunun Demir Kapıyla Kapatılmasına İsyan Eden Çiftçi, Benzin Dolu Bidonla Eylem Yaptı

Güncelleme:

Tokat'ta iki köy arasındaki mera anlaşmazlığı nedeniyle yolsuz kalan köylüler duruma isyan etti. Köy sakinlerinden bir çiftçi, benzin dolu bidonla kendisini pikaba kilitleyerek eylem yaptı.

Tokat'ta iki köy arasında uzun bir süredir devam eden anlaşmazlık nedeniyle yolsuz kalan köylülerden Musa Bal, benzin dolu bidonla kendisini pikaba kilitleyerek eylem yaptı.

MERA ANLAŞMAZLIĞI 2 KÖY ARASINDA SORUNA NEDEN OLDU

Edinilen bilgiye göre; Tokat merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeli köyünden geçerek Yelpe köyüne giden yol, mera anlaşmazlığı sonrasında iki köy arasında soruna neden oldu. Yelpe köylüleri yaşanan gerginlik nedeniyle Dedeli köyü yolundan geçemezken, Gümenek köyü üzerinden ulaşım sağlanmaya başladı.

DEMİR KAPI YAPTIRIP YOLU KAPATTI

Köy sakinlerinden Mustafa Kasın ise yolun tapulu arazisinden geçmesi nedeni ile kamulaştırma yapılmadığı için demir kapı yaptırarak yolu kapattı. Kapının anahtarı ise köye öğrenci getiren servis sürücülerine verildi. Köy sakinlerinin tepkileri üzerine üçüncü bir yol güzergahı belirlenerek İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

YOLSUZ KALAN KÖYLÜLER EYLEM YAPTI

Gümenek köylülerinin mahkemeye başvurması sonucu ise İstinat Mahkemesi kamulaştırma yapılmadan yolda çalışma yapılamayacağı kararı vermesi üzerine çalışmalar durdu. Yarım kalan yoldan geçemeyen yolsuz kalan köylüler ise 3 yolun kesiştiği alanda eylem yaptı.

KÖY SAKİNİ ÇİFTÇİ BENZİN DOLU BİDONLA KENDİNİ PİKAPA KİLİTLEDİ

Köy halkından çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Musa Bal, bir bidon benzin alarak kendisini pikap aracına kilitleyerek yakacağını söyledi. Olay yerine sağlık ekipler, Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi. Araç içerisinde sürücü koltuğuna oturarak bir elinde çakmak diğer elinde benzin bidonu ile eylem yapan Musa Bal'ı Merkez ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali İhsan Kurtulan, ikna etmeye çalıştı.

"ENGELLİ ÇOCUĞUM VAR DOKTORA GÖTÜREMİYORUM"

Yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları ve yakınlarının araya girmesi ile Bal, eylemine son verdi. Jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülen Bal, "Ben bu işi bıraksam da bırakmasam da yolu yapmayacaklar. 100 hanelik köy şuan yolsuz kalmış durumda. Dedeli köylüleri oradan yola koymuyor, Gümenek köylüleri bu taraftan yol vermiyor. Şu anda gideceğimiz yol yok. Benim engelli çocuğum var doktora götüremiyorum" dedi.

"YA KÖYÜ SATACAĞIZ YA DA DEVLETİMİZ BURADAN BİR YOL AÇACAK"

Yelpe Köyü Muhtarı Şevki Çelik ise kamulaştırma yapılarak biran önce yollarının açılmasını beklediklerini kaydetti. Dedeli ile Gümenek köyünden geçerek köylerine gelen yolların kendilerine kapatıldığını ifade eden Çelik, "Kış geliyor kar yağınca ne yapacağız. ya köyü satacağız, ya da buradan devletimiz bir yol açacak. İki köy yoldan bizi geçirmiyorlar. Diğer bir yolda başlayan çalışmalar ise mahkeme kararı ile durduruldu. Üçüncü yolun kamulaştırma bitene kadar kumlanarak açılmasını istiyoruz" diye konuştu. Köy halkının da yol nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirerek 4 yıldır yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Jandarma Dedeli Tokat 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

Trr Malatya:

mallar yorum yapmaya başlamış. . . . . yol acacaksın tabiki de devlet milletin arazısine göz dikmiycek. vericek yeni yol yapacak.

4
3
yanıtYanıtla
Yelpeli:

4 yıldır devlet nerde bu duruma düşmeyecekti

yanıt0
yanıt0
Yelpeli:

4 yıldır devlet nerde bu duruma düşürmesin de

yanıt1
yanıt0
Muhtar:

Köyü sataram haa

3
2
yanıtYanıtla
KÖYLÜ:

Sen satarsin aga, , Köyü de satarsin Köylü yü de

yanıt0
yanıt0
??:

Sataram ha

2
1
yanıtYanıtla
DERTLİ...!!!!!!!:

sataram lan hepinizi ben muhtar kara ambar kamyoncular derneği başkanı akıllı olun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title