Haberler

BDP'nin En Fazla 'Soranı' Altan Tan

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) milletvekilleri arasında en fazla yazılı ve sözlü soru önergesi veren Diyarbakır Milletvekili Altan Tan oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 26 milletvekili bulunan BDP milletvekillerince hükümete 3 bin 280 yazılı ve sözlü soru soruldu. En fazla soru önergesi veren ise 758 yazılı önergesiyle BDP Diyarbakır Milletvekili Altan oldu. Tan'ı 336 önergeyle Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, 279 önergeyle Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve 266 önergeyle Iğdır Milletvekili Pervin Buldan takip etti. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekili Esat Canan, Mardin Milletvekili Gürsel Yıldırım, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ve Şırnak Milletvekili Selam Irmak'ın yazılı ve sözlü soru önergeleri bulunmuyor. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız birer, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ise 2 önergeyle en az önerge veren vekiller oldu.

HDP'DE TÜZEL ÖNDE

HDP'ye katılan eski BDP'li İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 38, Sebahat Tuncel 101, Abdullah Levent Tüzel'in 314 ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün ise 71 önergesi bulunuyor. Siyasi yasaklı milletvekilleri Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana ve Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk'ün birer, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un ise 73 önergesi bulunuyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Altan Tan Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title