Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan İstanbul Çıkarması

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm yurdu kapsayan miting maratonu 2-3 Haziran tarihlerinde İstanbul'da devam ediyor. Davutoğlu, özel uçakla saat 10.15'te İstanbul'a geldi. Davutoğlu'nu, Atatürk Havalimanı'nda yetkililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu da İstanbul'a geldi.

BİR İLK GERÇEKLEŞECEK

İstanbul'daki 16 ilçeyi kapsayan miting programı süresince Yeni Türkiye Dijital Ofisi her ilçe mitingini canlı yayınlarla sosyal medyaya taşıyarak bir ilki gerçekleştirecek. Tüm detaylarıyla sosyal medyaya aktarılacak İstanbul ilçeler mitingleri sırasında dünyada bir ilk de gerçekleştirilmiş olacak. İlk kez bir siyasi liderin mitingleri, birçok sosyal mecrada gün boyu gerçek zamanlı olarak paylaşılacak ve dünyanın her köşesinden izlenebilecek.

ERBAKAN'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki turuna Beyazıt'tan başladı. Kapalıçarşı ve Sahaflar Çarşısı'nı gezerek esnafla selamlaşan Davutoğlu, daha sonra seçim otobüsüne bindi.


(Çarşıda Dilmen Kitapevi'ne uğrayan Davutoğlu Mispardo'nun Bosphorus kitabı ve Devlet-i Aliye-i Osmaniye'nin Salnamesi'ni daha sonra almak üzere ayırdı.)

Zeytinburnu'na gitmek üzere Beyazıt'tan ayrılan Davutoğlu, Fatih Fevzipaşa Caddesi'nde esnafı selamladı. Davutoğlu yol üzerinde bulunan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın kabrini de ziyaret ederek dua etti. Başbakan Davutoğlu'nun seçim otobüsü daha sonra Zeytinburnu meydanına geldi.

"HEPSİ BİR CEPHE OLACAK"

Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Davutoğlu, " 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Türkiye için bölge için bütün uluslararası sistem için dahi bir dönem noktasıdır. Şimdi bir mukayese edin. Bütün genel başkanlar Nisan ayının sonu itibariyle meydanlara çıktılar. Hepimiz dolaşmaya başladık; ama diğerleri Türkiye'nin belli bölgelerine gittiler, orada kaldılar, kendilerine yakın çevrelere hitap ettiler. CHP sahillerde ve belli bölgelerde. MHP İç Anadolu'da... HDP Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da büyük şehirlerde. Ben meydan okudum. Dedim ki 'Allah sağlık sıhhat verirse 81 vilayete gideceğim' 73'ünü tamamladık, inşallah 81'ini de tamamlarız. Ama diğerleri gidebildiler mi? Diğerleri milletle buluşabildiler mi? Diğerleri Edirne ile Hakkari'ye aynı anda gidebildi mi? İç Anadolu'ya, Karadeniz'e gittikleri gibi Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu'ya gidebildiler mi? Bütün Türkiye'yi dolaşan tek parti AK Parti. Bütün Türkiye'de kardeşliğin garantisi AK Parti. İşte aramızdaki fark. Biz milletle birlikte büyük bir yürüyüşe çıktık. 2001'de sayın Cumhurbaşakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu yolculuk bugün yeni bir aşamada. Allah'ın izniyle 2023'e, 2053'e 2071'e yürüyecek inşallah." diye konuştu.

"TUZAKLARLA BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Davutoğlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bir mukayese yapınız. Bizler halkla buluşurken, onlar perde gerisinden kumpaslarla, tuzaklarla bizi engellemeye çalışıyorlar. Bakıyorsunuz CHP, MHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP diyor ki 'CHP ile koalisyon yapabilirim.' Yine 'MHP gelse de çözüm süreci devam eder' diyor. CHP, HDP'ye pas atıyor 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor. HDP 'Biz de kaldıracağız' diyor. Siz bunlara izin verir misiniz? Bunların arkasında da paralel çete bunları organize ederek intikam peşinde. Öyle bir tablo var ki; artık hepsi beraber. Pensilvanya'ya vuruyorsun ses CHP'den çıkıyor. CHP'ye vuruyorsun HDP'den çıkıyor. HDP'ye vuruyorsun MHP'den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş AK Parti'nin karşısında yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. 3 legal parti bir yerde, onları destekleyen 3 tane de paralel yapı; Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C... Bu altılı çeteye dur diyecek miyiz? 7 Haziran'da bunlara bir milli irade dersi verecek miyiz?

12 yıldır milletin hizmetindeyiz. Gece ve gündüz milletin hizmetindeyiz. Şimdi Kılıçdaroğlu, 2035 ile ilgili bir megaproje hazırladığını söylüyor. Ama bizim megaprojelerimiz, hele hele İstanbul ile ilgili projelerimiz 2019 tarihli..."

"BİRİLERİ HDP ÜZERİNDEN BİR TAKIM OPERASYONLARA KALKIŞIYOR"

"Şimdi inşaallah ikinci yarı başlıyor.12 yıllık birikim üzerinden 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken, inşallah hep beraber küresel bir güç olan Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Birileri bunu durdurmaya çalışıyor. Birileri HDP üzerinden bir takım operasyonlara kalkışıyor."

"BU GAFİLE, BU CAHİLE BİR TARİH DERSİ VERECEK MİYİZ?"

İstanbul'un AK Parti'nin mihveri olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bunlar tuzak kuruyorlar. Hepsine bir ders verecek miyiz? Bu al bayrak şuan da Filistin'de Gazze'de bir istiklal sembolü, bir onur sembolü. Ama birisi çıkmış diyor ki; 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' Bu gafile, bu cahile bir tarih dersi verecek miyiz? Buna Selahaddin Eyyubi'nin ismini izzetle, onurla koruyan Türkiye'dir diyecek miyiz? Yüksekova'da Hakkari'de Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı açtık. Ta ki bunlar ders alsınlar diye. Hemen dedi ki, 'Keşke kurdeleyi keserken ben de olsaydım.' Şimdi buradan diyorum, keşke o zaman 99 kez bu havalimanı yapılırken saldıran teröristlere karşı da durabilseydin. Şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar. 7 Haziran'da eğer barajı geçemezlerse kan kusturacaklarmış. Biz bu topraklarda bir daha kan ve gözyaşı değil; barış, huzur, adalet ve kalkınma göreceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMANİYE KADIN DOĞUMEVİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Davutoğlu konuşmasının ardından vatandaşlara kırmızı karanfil attı. Başbakan mitingin ardından eşi Sare Davutoğlu'nun daha görev yaptığı Zeytinburnu'nda ki Süleymaniye Kadın Doğumevi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Zeytinburnu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (6)

helal sana başbakanım:

yani SONUÇ: onlar konuşur ak parti yapar. veveveeve gene iktidarız

1
3
yanıtYanıtla
OYLAR SAADETE:

VAYY MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARANLAR ERBAKAN HOCANIN MEZARINA ZİYARETE GİTMİŞ :))

1
2
yanıtYanıtla
..........:

GİDECEKSİNİZ BU HALK SİZİ GÖNDERECEK

2
0
yanıtYanıtla
..........:

bunun amacı ne ki akp kazanırsa başknalık rte da kaybederse zaten kaybetmiş niye uğraşıyo ki

1
1
yanıtYanıtla
ataması yapılmayan öğretmen:

seçimden önce öğretmen ata oylarımız helali hoş olsun benim gibi onbinlercesinin gözü kulağı gelecek müjdede

0
1
yanıtYanıtla
sefa gunes:

gencler acıl lazım bılgı ahmet davutoglu bagcılara ne zaman gelcek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title