Haberler

Bakan Tüfenkci: "Fetö ile Rahmetli Erbakan'ın Mücadelesini Bilenler, Aynı Safta Yer Almamalı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “FETÖ’yle rahmetli Erbakan’ın mücadelesini bilenler, bence aynı safta yer almamalı” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "FETÖ'yle rahmetli Erbakan'ın mücadelesini bilenler, bence aynı safta yer almamalı" dedi.

Erbakan Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve 28 Şubat" konulu panele katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ülkelerin ve milletlerin hayatlarında, bir dönüm noktası olduğunu ve Türk milletinin de en önemli dönüm noktalarından birisinin 28 Şubat süreci olduğunu söyledi.

28 Şubat'ta Türkiye'nin bir demokrasi faciası yaşadığını ifade eden Tüfenkci, "Tıpkı parlamenter sistemin daha önce ürettiği darbeler 1960 darbesi gibi, 1970 muhtırası gibi, 1980 darbesi gibi, 28 Şubat'ta bu darbelerden birisiydi" dedi.

O dönemde mağdur edilen isimlerden birisinin de rahmetli Necmettin Erbakan ve ekibi olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Görünüşte belki isimleri farklıydı, yöntemleri farklıydı ama amaç hep aynıydı. Amaç ülkenin yönetiminde millete yetki vermemekti" diye konuştu.

Bu milletin Menderes'e, Turgut Özal'a ve Necmettin Erbakan'a yapılanları unutmadığı vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin bir yol ayrımına doğru gittiğini söyledi. Erbakan tarafından kurulan Milli Nizam Partisi'nin kuruluş beyannamesinde başkanlık sisteminin anlatıldığına işaret eden Bakan Tüfenkci, "O da Türkiye için öneriyor. 73 parti programına bakın başkanlık sistemini öneriyor. Ama bugün o ihtiraslar uğruna, siyasi ihtirasları uğruna bazıları nerede duracağını bilmiyorlar. Oysa siz milletin yanında olun, milletle beraber hareket edin. Eğer gücünüzü milletten alıyorsanız, başka güçlere, başka desteklere ihtiyaç yok. 'FETÖ'yü anladık' diyenler veya FETÖ'yle rahmetli Erbakan'ın mücadelesini bilenler, bence aynı safta yer almamalı" şeklinde konuştu.

İsim vermeden bugünkü Saadet Partisi yöneticilerini eleştiren Tüfenkci, "Onlarda iştahla hayır diyorlar. Bu ülkeyi bölmek için gencecik insanlarımızı şehit edenler Kandil'in mesajı ile hayır diyorlar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine hayır diyorlar. Terör örgütleri bugün hayır diyor bu ülke bölünsün kaos çıksın diye ama biz istikrardan, güvenden, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatandan yanayız" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Erbakan Vakfı İlim istişare Meclis üyesi Haluk Arslan ise, "Rabbimin bir hikmetidir ki, Hocamızın vefatı 28 Şubat post modern darbesinin arifesinde 27 Şubat'ta gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Hocamızla beraber, yaşanılabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya idealinin önünü kesmek isteyen 28 Şubat darbesini de mutlaka değerlendireceğiz. Hocamızın mücadelesini kim veya kimler tarafından engellenmeye çalışıldığını mutlaka değerlendireceğiz ki o hedefimizden sapmayalım" şeklinde konuştu.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya eski milletvekillerinden Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Necmettin Erbakan Bülent Tüfenkci Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title