Haberler

Bağımsız Aday Kayalar: 5'inci Parti Tavan Değil, Tabandan Geliyor

Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, bugüne kadar tavandan gelen yine siyasi oluşumların kabul görmediğini belirterek, 1 Kasım'dan sonra gündeme gelecek olan yeni siyasi partinin tavandan değil, tabandan güç alarak hayat bulacağını söyledi.

Yozgat Bağımsız Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, bugüne kadar tavandan gelen yine siyasi oluşumların kabul görmediğini belirterek, 1 Kasım'dan sonra gündeme gelecek olan yeni siyasi partinin tavandan değil, tabandan güç alarak hayat bulacağını söyledi.

Yozgat bağımsız adayı, Tarım, Orman Köyişleri ve Maliye eski Bakanlarından Lütfullah Kayalar, kendisine destek vermek üzere gelen Denizli eski Milletvekili Beyhan Aslan, Malatya eski Milletvekili Miraç Akdoğan, Iğdır eski Milletvekili Şamil Ayrım, Niğde eski Milletvekili Mükerrem Levent, DP Ankara eski İl Başkanı Ahmet Fişeng ile farklı illerden gelen heyetlerle seçim bürosunda görüştü. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Kayalar, 1 Kasım sonrasında gündeme gelecek olan yeni siyasi oluşum konusunda bilgiler verdi. Bugünden konuşulmaya başlanılan 5'inci partinin tavandan değil tabandan destek alarak hayat bulacağına değinen Kayalar, bugüne kadar tavandan kurulan partilerin tabanda itibar görmediğini söyledi.

'Çıktığımız yol sadece bağımsız milletvekili olmak ile bitmiyor' diyen Kayalar, Türkiye'de seçimlerden sonra oluşacak yeni siyasi partinin kuruluşuyla birlikte Yozgat'tan da bir genel başkanın çıkartılmış olunacağını ifade etti. Türkiye'nin çok farklı illerinden, TBMM'de ve başka yerlerde çok önemli görevler yapmış olan isimlerin destek vermek üzere Yozgat'a gelmeye devam ettiklerini de hatırlatan Kayalar, " Yozgat'ımız şu anda Türkiye ile birlikte sandık başına gidecek, ama seçim sandığı olmasına rağmen, siyasi partilerin kampanyalarıyla birlikte oy isteme durumunda olmalarına rağmen, Yozgat'ta şu ana kadar oy istemek için bile gelen herhangi bir sayın genel başkan yoktur. Bunu özellikle Yozgat gündemine getirmek istiyorum. Oy istemek için bile gelinmeyen bir il haline geldiğimiz noktada Yozgat yeniden pazar günü seçime gidiyor" dedi.

5'İNCİ PARTİ

Kayalar, bir gazetecinin "5'inci parti konusu şimdiden tartışılmaya başlandı, ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Şimdi bir sayın genel başkan beşinci partiyi dillendirdi. Ama onu dillendirirken bir başka partiyi kastederek, oradan ayrılacakların olacağı dillendirildi. Şimdi o partinin genel başkanı Sayın Başbakan da ona cevap vererek, 'Bizden değil sizden ayrılacaklar' dedi. Sonrada bir eski başbakan yardımcısı Sayın Arınç da, 'Hiç birisinin söylediği gibi değil, başka bir şey olacak' dedi. Ama hiçbirisi yeni bir parti olmayacak demedi. Hepsinin üzerinde mutabakat sağladığı bir yeni parti Türkiye'de geliyor. Şimdi yeni partilerin kuruluşu hep tavandan olmuştur. Biz burada Yozgat'tan bir tarih yazalım derken bunu tesadüfi olarak söylemiyoruz. Biz burada Allah'ın izniyle inşallah tabandan, milli iradenin tasvibiyle söylediklerimizi ve hedeflerimizi açıklayarak, ne yapmak istediklerimizi söyleyerek Yozgat'tan yola çıktık. Bu Yozgat için bir tarih yazmaktır. Ama aynı zamanda Yozgat'tan yazılan bu tarih, Türkiye'nin de siyasi tarihinde yeni bir başlangıç olacaktır. Bu seçim bundan dolayı Yozgat için çok önemlidir. Ama sadece Yozgat için değil, bütün Türkiye içinde önemlidir" dedi.

Niğde eski Milletvekili Mükerrem Levent ise uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni siyasi oluşumun liderinin Lütfullah Kayalar olduğunu, Yozgatlıların sadece bağımsız milletvekili değil, dillendirilen 5'inci partinin Genel Başkanını, Türkiye'nin yeni Başbakanını seçeceğini söyledi. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mükerrem Levent Türkiye Yozgat Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title