Haberler

Aziz Yıldırım'ın İstediği Oyuncular

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Lig TV'ye konuk oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Lig TV'ye konuk oldu. Şekip Mosturoğlu ile programa katılan Yıldırım, Sinan Engin ve Melih Şendil'in sorularını yanıtladı.

"Emenike'nin Fenerbahçe maçında oynatılmamasında sizin bir parmağınız var mıydı?" sorusuyla söze başlayan Aziz Yıldırım, "Biz söyledik o oynamadı! Olur mu böyle bir şey? Bu kadar yanlış bir düşünce olabilir mi? Niang aynı yerden sakatlandı 3 hafta oynayamadı. Her türlü tedavisini yaptık. Ne var dedik "bir şey yok" dediler ama 3 hafta oynayamadı" dedi.

"SELÇUK 'G. SARAY'A SÖZ VERDİM' DEDİ"

Yobo'yu göndermek istemediğini belirten Yıldırım, "Hoca ile Güiza hakkında oturup konuşamadık ama daha önce verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Yobo'yu almaya çalışacağız. İyi bir stopere ihtiyacımız var. O oyuncu da Yobo'dur; ama ondan daha iyisini de alabiliriz. "

Selçuk İnan hakkında ise, "Selçuk ile ilgilenmiştik sezon ortasında. Hatta bize "Selçuk'la mukavele yapalım" dediler. Ben "Hayır Trabzon ile şampiyonluk yarışı veriyoruz, etik olmaz. Sezon bitince konuşuruz" dedim. Sonra kendisi Galatasaray'a söz verdiğini söyledi ve oraya gitti. Hayırlı olsun. " dedi.

Emenike transferi öncesi G. Saray'ın da aynı futbolcuya talip olması hakkında, "Galatasaray'ın Emenike transferine müdahil olduğu duyumunu aldık; ama fazlasını bilmiyorum" dedi.

"GELECEĞE YÖNELİK TRANSFERLERİMİZ OLACAK" Önümüzdeki sene için yapacakları transfer hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Kadroda banko oynayacak oyuncular olacak ve bir de geleceğe yönelik transferlerimiz olcak. Her mevkinin alternatifini bulacağız. Biz bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Genç bir oyuncu alırız. İki sene sonra iyi noktalara gelecektir, bunu alırız. Kimse "Ya bu oyuncu Fener'de oynar mı?" demesin" dedi. "Zafer inananlarındır diye bir söz söyledim. İnandığınız zaman mutlaka mutlu sona ilerlersiniz. İnanıyorsanız sizi sona taşır. Türkiyenin en iyi kadrosu bizde. Son maçta kaybedilen şampiyonluktan sonra motive olmak çok zor. Avrupa'da bunu yaşayıp küme düşen takımlar var. Bunlar bir travmadır. Bunları atlatmak kolay değil. Camianın birlikte hareket etmesi lazım. Aykut Kocaman'a bir kısım 'hayır' diyor bir kısım 'evet' diyor. Biz yönetim olarak "Aykut çocuğumuzdur. O bu işi başaracak ve arkasında duracağız" dedik. İlk başta onun düşünceleriyle takım uyuşmadı ama zaman içinde bizim de desteklerimizle bu sorun aşıldı"

"ALEX KONUSUNDA HATALI OLDUĞUNU SÖYLEDİM" "Oyuncular da kazanmanın hem bize hem onlara faydası olacağı düşüncesini kavrayınca her şey halloldu. Bütün camianın ve taraftarların da bu takıma inanarak destek vermesiyle şampiyonluk yaşadık. " "Aykut Kocaman geçmişte iyi ya da kötü bazı tecrübeler edinmiş bir teknik adam. Bize geldiğinde bazı hataları oldu ama yaptığı hataları kabul etti. Bunu yapmak bir erdemdir. Alex konusunda hatalı olduğunu söyledim. Onu bu takımdan ayırmanın yanlış olacağını ifade ettim. Bunu sadece Aykut hocaya değil herkese söyledim. Ama o da zaman içinde bunu aştı. Birbirlerini tanıdılar ve o sorun sona erdi"

"BursaSPOR KAZANINCA LİG TEMİZ OLDU" "Birinci devrenin sonunda biz şampiyon olucaz dedim. İyi çalışırlarsa birlik sağlarlarsa oluruz diyordum. Trabzon'un ilk devre gibi iyi devam edeceğini düşünmüyordum. Kapasiteyi yüzde 50 arttırırsak şampiyon oluruz diyordum ve oldu. Müthiş bir mücadele oldu. Trabzon'u da tebrik ediyorum" "Geçen sene Türkiye Kupası'nı Trabzon'a karşı kaybettik. ve biz yönetici arkadaşlarımızla Trabzonlu oyuncuları tek tek kutladık, tek kelime söylemedik. Ligde içerde 1-1 berabere kaldık. Maçtan sonra stadımız yandı ama Trabzon'a tek kelime söylemedik. Halbuki ondan önce hem siyasiler ligin temiz olmadığını ligin başka yollara gittiğini ifade ettiler; ama Bursa şampiyon olduğunda kimse tek kelime etmedi. Lig temiz oldu. Sayın Başbakan Alex'i örnek gösterdiği için onunla randevu istedik. ve gidip kendisine teşekkür ettik. Türkiye'de olay oldu. Benden sonra tüm kulüp başkanları gitti ama hiç bir şey olmadı. Biz bir spor kulübüyüz. Siyasetle ilgimiz yok. Kimse bunu oralara çekmesin" dedi.

"Ünal Aysal beni aradı kutladı. Ben de onu seçildikten sonra arayıp kutladım. Bütün Anadolu kulüplerinin başkanları aradı genellikle. Hepsine teşekkür ederim. Fenerbahçe'yi 18 takımdan ayıramazsınız. Fenerbahçe'nin ayrışması olmaz. Galatasaray ve Beşiktaş'ın yukarda olması bizi de yukarı çeker. Onların düşüşte olması bizi de aşağıya düşürür. Bu birbirine bağlı şeylerdir" dedi. FENERBAHÇE KAÇ KEZ KONUŞTU? "Anadolu kulüpleri güçlenmelidir yeri geldiğin şampiyonluğa oynamadılır ama borçlanarak değil. Ellerindeki iyi oyuncuları elden çıkarmalılarki kendilerine kaynak yaratsınlar. Yoksa maddi olarak altından kalkamayacak pozisyonlara gelirsiniz.

Fenerbahçe ileriye gittikçe büyük kulüpklerin taraftarları bizim büyümememizi isteyebilir, bu gayet doğal. Basında da bu Fenerbahçe2ye karşı kullanılan bir hareket haline geldi. Diğerlerini de mutlu etmek için bu tarz haberler yapıldı.

Fenerbahçe lig başladıktan sonra sezon sonuna kadar kurumsal olarak kaç kez basın önünde konuştu? Rakibi kaç defa konuştu ve trakibinin iletişim stratejisi ne durumda? Devre arasında Kocaman'ın bir konuşması topuk yaylasında başkan'ın bir konuşması ve daha sonra baskı altında kaldığımız için benim yaptığım bir basın toplantım vardı. Fenerbahçe kulübü koca sezonda 3 kez açıklama yaptı. Rakibe baktığımızda her hafta bir açıklama yapıyor. ve bu kavga ortamı yarattı. Türkiye'nin dörtte üçü diğer takımların şampiyonluğuu istemez, kendi takımını destekler. Futbolcularımızın "biz bize yeteriz" söylemleri bunlara tepkidir. " "TÜRK FUTBolu KÖTÜ YÖNETİLMİYOR" "Türk futbolu kötü yönetilmiyor işte bak Fenerbahçe şampiyon oldu. (gülüyor) Ben federasyondan hiçkimseye karışmadım ilgilenmedim bile. Bir tanesi çıkıpta bunun aksini söylesin. Federasyona karşı bir sürü dava kaybettik. 10 senedir aynı şeyler söyleniyor. Ama bende anlamıyorum bunlar nereden çıkıyor. Seçimlerin sonrasında kulüpler birliği toplantısı yapılacak ondan sonra ne gerekirse söylenir. Benim burada bir şey söylemem yanlış olur. Sonra yine federasyona kurye gönderiyor derler. " "Aykut Hoca'nın dünyanın en büyüğü fenerbahçe sözüne karşı; "Doğru söylüyor. Herkese yeri büyüktür ama bizim büyüklüğümüz çok farklı. Sporun her dalında varız. Biraz Fenerbahçe'ye karşı olma düşüncesi oradan kaynaklanıyor. Hangi branşa bakarsan bak hep Fenerbahçe ismini görüyorsun. Bu yüzden tepkiler almanız doğal. Eskiden altyapı yoktu. Şimdi tesisleri görüyorsunuz. " "Sivas HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM" "Sivas halkına teşekkür ediyorum. Oradaki ileri gelen devlet erkanına teşekkür ederim bizimle çok ilgilendiler. Orada çok güzel görüntüler vardı. herkes diyorki rahat kazanacak. Dün Volkan'a takıldım "Güzel goller yedin" diye. Büyük şanssızlık toplar kayıyordu. Ama bu sezon içerisinde zorlandığımız 5 maç varsa biri Sivas'tır. 1-1'den sonra çıkışımız çok zorlandı. ve Sivasspor çok atak oynadı. Sezonun en iyi futbollarından birini sergiledi. 3-2'den sonra ben dayanamıyorum dedim ve içeriye gittim. 89. dakikada tamam bitiyor diyip yerime bir oturdum 4-3 oldu. Anlatamam o heyecanı. " "ŞİLE'DE 500 DÖNÜM ARAZİ KİRALANDI" Şile'de 500 dönüme yakın bir arazi kiralandı. Bütün branşları oraya taşımayı düşünüyoruz. Bu 10 senelik bir yatırım 1-2 yılda olacak bir şey değil.

Biz iyi yöneten hakeme bir şey demiyoruz. Ama hakemde yetenek olucak. Bu yetenekte zeka ve gözle beraber hareket etmeli. Eğer bunlar yoksa hakem olmayacak. Hakem gördüğü her şeyi çalmalı. Ama hakem gördüğünü çalmıyorsa tabii ki tepkimizi koyucaz. Gaziantepspor maçı hakemi Hüseyin Göçek gördüğünü çalıyorsa ben ve 50 bin kişi insan başka maç izliyor demek ki. Bir de Antep maçı berabere bitseydi bizim yaptığımız harcamalar boşa gitmiş olmayacakmıydı? Bütün camianın emekleri boşa gitmiş olmayacakmıydı? Onlar bu hataları yapıcak biz de bir şey söylmeyecek miyiz? Söyleriz! "ARSHAVIN İLE İLGİLENMİYORUZ" "Arshavin ile ilgili haberler gerçek değil. Geldiğimiz noktada herkes Avrupa'yı istiyor ve biz buna hazırız. Galatasaray hazır olamdığı için o şampiyonluklarını değerlendiremedi. Ben tesadüf lafını o başarıya kendilerini hazırlayamadıkları için söyledim Ama Türkiye'de herkes bu alfları kavga anlamında kullandığı için ortalığı karştırdılar. Bizler iyi oyuncular getirdik. Avrupa'da belli mesafeler aldık. Avrupa'da artık bizimde adımız var bu demekki hazır hale gelmişiz. Bu atlamayı yapıcaz. Bunu da iyi takım oluşturarak yapacağız. " "ALEX'İ 10 MİLYON EUROYA ALAMAZSINIZ" "Alex'in ayrılıp ayrılmayacağı kararını Aykut hocaya sormadan karar veremem. Alex gibi bir oyuncuyu 10 milyon euro'ya bulamazsın. Başkanlık hayatım boyunca en anlamlı şampiyonluk bu oldu. 2 tane son dakikada kaçırdığımız şampiyonluk var. Herkes biz bir noktaya geldiğimizde karalamaya başlıyor. Ben 2006 incelensin dedim niye kimse tek kelime etmedi? Federasyon incelemedi bile. Sadri Şener geçen yıl Olimpiyat'ta bir espri yaptı herkes "son maç Trabzon Fener'e yatacak" dedi al berabere kaldık ne oldu? " "BANA CEPHE ALANLAR İLE MÜCADELE EDECEĞİM"

"Biz bu maçtan sonra Trabzon'a en ufak bir imada bulunduk mu? Biz hep temiz mücadele ettik. Ama maalesef bazı spor yazarları var bunlar ya düzelecekler yada gidecekler. Ben bu mücadeleyi başlatacağım. Televizyona çıkıp benim şahsımla ilgili yorumlar yapanlar bundan sonra çok sert bir şekilde karşısında beni bulacak. İnsanlar sırf bana inat doğru bildiğini söyleyemiyor. Önyargılı konuşuyorlar. Penaltı olan pozisyona bana karşı olan nefretinden "bana göre değil" diyor. Sana göre diye bir şey yok. Yazık! Lig uzun. Bu maraton içerisinde iyi takım kurup mücadele edenler başarılı olur. " FATİH TERİM VE GALATASARAY "Fatih Terim'in gelmesi avantaj da olabilir, dezavantajda. Yeni bir takım kuracaklar bu kolay değil. Ama bizim oturmuş bir kadromuz var. Biz bu omurgaya takviyeler yapıyoruz bu nedenle avantajlı gözüküyor. Ancak mücadele etmezsek yine başaramayız. Bizim tek bir handikapımız var. Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz bu nedenle ligi aksatmamamız gerekiyor. " ŞEKİP MOSTUROĞLU: "ŞİKE YAPTIMIZI DÜŞÜNEN... " "Bizim herhangi bir maçta şike yaptığımızı düşünen varsa adliyeye gidersin davanı açarsın. Bir konu hakkında bilgisi olan varsa gitsin adliyeye. Televizyona çıkıp konuşmak yerine oraya gidip başvurusunu yapsın. Kurumsal olarak baktığımızda bizim akvga ettiğimiz bir medya kuruluşu yok. Maalesef yalan haberler hakkında açtığımız yüzlerce dava var ve bunlar bizi üzüyor" AZİZ YILDIRIM AÇIKLADI "Bizim takımda da 3-4 kişilik oyunu götürecek oyuncular bir de alternatif oyuncular lazım. Sakatların yerine oynayacak bir kaç yıl sonra devreye girecek. Mustafa Pektemek, Orhan Şam listede var görüşmeler sürüyor. Yalnız onlar değil Sezer var Eskişehir'den, Kayseri'den Serdal Kesimal var. " "Geçen sene Ankaragücü idarecileri dedi ki Fenerbahçe bizim oyunculara şike yaptırıyor. Mahkemeye gidicez dediler hiç bir şey çıkmadı. bu sene de Emre için bazı şeyler söylend. hatta vekili bile bu işlere alet ettiler. Biz mahkmeye gittik ve suç duyurusunda bulunduk. Federasyonunda bu konularda atılımlar yapmasını bekliyoruz. bunu söyleyenin yanına kalmasını istemiyoruz. ve bunlar zaman içerisinde temizlenecek.

Topuk yaylası 1 Temmuz'da faaliyete geçecek. Takım ilk kampı orada yapacak. Sonra da Avrupa'ya giderek bir turnuvaya katılacak. Topuk yaylasında oradaki ufak takımlarla maç yapıcaz. Arena'yı Eylül ayında Voleybol maçları başladığında açacağız. Oranın arsası Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ait. İlk başta kiraydı. Sonradan Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker Grubu birlikte üzerimize aldık.

"SEMİH BİZİM ŞARTLARIMIZI KABUL EDERSE"

Semih ile görüşüyoruz. Eğer bizim şartlarımıza gelmeyi kabul ederse Semih'in kalmasını isteriz. Bu tekliflerde hiçbir zaman geçmişte aldıklarından aşağıya almayacaklar. Arda ile bir ilgimiz olamaz. Geçmişte teklifimi yaptım ve Adnan Polat olamaz dedi. Böylece defter kapandı.

FENERBAHÇE - GALATASARAY FİNALİ

"Görüntüye bakılırsa Fenerbahçe Galatasaray" baskette final oynasyacak gibi gözüküyor. Baskette Fenerbahçe Ülker olarak iddialıyız. Son 3 yılın şampiyonuzu. Geçen sene Euro League'de başarılı maçlar oynadık ama sakatlıklardan dolayı yukarıya çıkamadık. Seneye Türkiye'deki Final-four'a katılmak için güçlü bir kadro kuracağız. Benim tahminin önümüzdeki yıld Final-Four'u zorlayacak bir kadromuz olacak" "OĞUZ SARVan TELEFONUMU KORKUDAN AÇMADI"

Ben, Oğuz Sarvan'ı istemiyorum ama istemiyorum dersem yanlış olur. Ben Oğuz Sarvan'ı tanımıyorum. Bir kez aradım telefona çıkmadı. Teşekkür etmek için aradım telefonumu açmadı korkudan. Benim onunla ilgili işini iyi yapar kötü yapar yorumu yapamam. Bu bir ekip işi. Ancak atamalarda hata olduğu ortada. Bunu kim yapıyor nasıl yapıyor hiç bilmiyorum, sormadım da.

Fenerbahçe'nin lehine 1 hata varsa 10 tane aleyhine hata yapılıyor. Antep maçı, Bursa maçı ortada. İkisi de çok önemli maçtı. Bursa maçında 2 puan kaybetmesek belki bu kadar stres yaşamayacaktık.

"BAZEN NANKÖR OLABİLİYORUZ"

2007 yılında bütün tribünler Alex'i ıslıklarken Aziz Yıldırım'ın alkışlaması üzerine; Hepimiz insanız. Bazen nankör olabiliyoruz. İnsanlar iyi yaparlar, iyi olurlar ama kötü zamanları da vardır. 2005 şampiyonluğunda Alex'in çok büyük faydası vardı. Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe kazandığımız yıllarda Alex'in bize çok faydası oldu. Bu alkış onun içindi.

Bana şampiyonluk kutlamasında seni yalnız tek çağıracağız dediler. Ben hayır beni yönetimle beraber alın dedim. Fakat Beyaz falan değiştirmiş programı hatta orada niye yaptınız dedim. Beyaz'a, Acun'a ve Cem Yılmaz'a bize verdikleri morallerden dolayı teşekkür ederiz.

Şekip Mosturoğlu da voleybol takımı ile ilgili şunları söyledi: "Uluslararası platformlarda rakiplerle mücadele etmenin yolu kaliteli yabancı oyunculardan geçiyor. Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımımız üst düzey yabancı oyuncularla bu düzeye geldi ve ligi domine etti. Ama üzülerek söylüyorum ki Voleybol Federasyonu'nun ligde yarışan takımlarla rakip bir anlayış içerisinde. Yabancı oyuncu kısıtlamasında 2+1'i getirmeye çalışıyorlar. Bu kısıtlama ile Avrupa'da başarı mümkün değil. Federasyonun birinci önceliği Türk takımlarının Avrupa'da başarısı, ikinci önceliği alt yapıyı güçlendirmektir.

Voleybol Federasyonu'nun alt yapıdan oyuncularla sözleşme yapma hakkı var. Bu büyük bir yanlış. Ben federasyonun bu yabancı kısıtlaması hakındaki yanlışından döneceğini düşünüyorum. " "YA 10 YAPACAKSIN YA DA SAYIYI DÜŞÜRECEKSİN" Aziz Yıldırım, yabancı kısıtlamasına da değindi: "Sayın Mehmet Ali Aydınlar geldiğinde onlarla toplantı yapacağız. Bu toplantıdan alacağımız karara göre hareket edeceğiz. Yabancı kısıtlaması futbolda da 6+2+2 yapılıyor. Çok yanlış. ya 10 yapacaksın yada indireceksin. Voleybolda 6 yabancı alma hakkında var 3'ünden faydalanabiliyorsun geri kalanı tribünde oturuyor. Türkiye'nin bu kadar sokağa atacak parası var mı? Avrupa'da 6 maç oynayacak diye 500 bin Euro para veriyoruz yazık değil mi?

Türk voleybolu Fenerbahçe sayesinde belli bir noktaya geldi bu böyle biline. Bir kaç yıl önceye kadar 6-7 arkadaş oturuyorduk, 50 kişi de seyirci vardı. Gelen başarılarla artık tüm maçlarımızda tribünler doluyor. Vakıfbank gibi takımlarda kendi personelini getirirse tribünü ancak doldurur. Biz voleyboldan uzaklaşırsak bu herkese zarar verir. Yasakçı zihniyetin her branştan kalkması gerekiyor. Burada doğru olan sınırlamayı kaldırmak. Türk çocukları yetişmiyor diyorlar. Hayır yetişiyor. Burada yanlış olan şu; yabancı iyiyse oynar yoksa ben niye daha iyi olan Türk oyuncuyu oynatmayayım.

Voleybol Federasyonu naklen yayınları bedava veriyor. Biletlerden kulüp yine bir şey almıyor. Salonda antrenman yapıyorsunuz maç yapıyorsunuz sizden federasyon para alıyor. Ancak kazanılan paralardan kulüpler hiçbir şey almıyor. Küçük takımlar nasıl büyüyecek?"

BOBO VE TUNCAY ŞANLI

Yıldırım, transferle ilgili önemli soruları yanıtlamaya devam etti. Bobo ve Tuncay Şanlı konusunda net konuştu: "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaşlı Bobo ve Tuncay Şanlı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Bobo'yla ilgilennmiyoruz. Aykut Hoca, Tuncay'ı istiyorum derse alırız. Geçmişte istedi ancak bu sene bir şey demedi. Ben önceden aradım ama İngiltere'de kalmak istediğini söyledi. Aykut hoca yine isterse düşünürüz. Ama 35 yaşında gelirim derse almam. (gülüyor)

Zor günler geçiririrdik. Belki yeni kararlarda alabilirdik ama hiç bir zaman şampiyon olamayacağız diye düşünmedik. Aykut Hoca ile ilgili soruyorsanız devam edecektik. Sürekli Aykut'un gideceğini söyleyen bazı gazetecilere "yer kubbe ile gök kubbe bir araya gelse Aykut Hoca devam edecek, sizi uyarıyorum" dedim. " "SADRİ ŞENER'İN ŞAHSIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMAMIZ OLMADI" Programın son bölümünde Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin borsadaki durumu ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile arasında geçenleri anlattı: "Geldiğimiz noktada hisse senetleri birleşmeyi özendirici bir değere ulaştı. 100-150 milyon dolar seviyesinde bir maliyeti olacak. Biz diğer branşlarımızın gelirlerini de futboldan elde ediyoruz. Yatırımcımız şirketimize güvendi. Birleşme süreci içerisinde haklarını kullanmadı. Pazartesi şirketin genel kurulunu yapacağız. Futbol faaliyetimiz ananoim şirketi tarafından yönlendirilecek. Transfer haberlerimizi oradan takip edersiniz.

İnsan hata yapmamak için gayret sarfetmeli. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in kendi şahsiyetiyle ilgili bir yakıştırmamız olmadı, olamaz da. Yaptığımız açıklama kurumsal bir açıklamaydı. Futbolda en büyük kırgınlıklar kısa sürede giderilebilir. Bugün rakip olanlar kötü günlerinde de hep yanyanadır. "

Aziz Yıldırım ise son olarak şunları söyledi: "Adnan Polat ile ilişkilerimiz hep iyiydi. Yöneticileriyle de aramız iyiydi. Eskiden tribünlerde kol kolaydık diyorlar. Biz kol kola girince niye kızıyorlar?

Fenerbahçelilerin şampiyonluğunu kutluyorum. Hem de doya doya yaşamalarını istiyorum. Önümüzdeki yıllarda da bu mücadele devam edecek. Ama kulüpler arasındaki sportif mücadeleyi saha dışına çıkarmayalım. Gerektiğinde birbirimize takılarak sporun bir eğlence olduğunu kabul ederek iyi zaman geçirelim. Önümüzdeki seçiminde Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Aziz Yıldırım işin içinde yok merak etmesinler. "

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title