Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Donizetti'nin "Lucia Di Lammermoor" adlı eserini sahneleyecek."Lucia Di Lammermoor"u Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin rejisiyle sanatseverlerle buluşturacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Donizetti'nin "Lucia Di Lammermoor" adlı eserini sahneleyecek.

ANTDOB sanatçıları, 7 Nisan'da, Gaetano Donizetti'nin üç perdelik operası

"Lucia Di Lammermoor"u Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin rejisiyle sanatseverlerle buluşturacak.

Lucia Di Lammermoor'un ana karakterleri olan Lucia'yı Aslı Ayan ve Nurdan Küçükekmekçi Aydın canlandıracak. Edgardo rolünde ise Grammy ödüllü dünyaca ünlü Türk tenor Bülent Bezdüz ve Antalya operasının solist sanatçılarından Göksay Yaran dönüşümlü olarak sahne alacak.

ANTDOB sanatçıları, 9 Nisan'da "Kuklacı" adlı çocuk müzikalini sahneleyecek. "Kuklacı", İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı Pinokyo'nun hikayesini konu alıyor.

Müziklerini Melih Seskır'ın yaptığı, metnini Ferdi Merter'in yazdığı müzikali Melih Öztürk yönetti. Çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak Kuklacı'da dekor Filiz Dinç, kostüm ise Aydan Çınar'a ait. Eserde Ceren Tereci

"Pinokyo", Baturalp Bilgili "Gepetto", Heyecan Gizem Yakan "Cırcır Böceği", Mahir Seyrek "Tilki", Sinem Seçil Baddal "Kedi", Zafer İşgören "Öğretmen", Onur Alpaslan "Müdür", Arzu Aydoğdumu "Peri", Müge Yıldıran "Melek", Ercan Uğur "Şeytan" rolüyle sahne alacak. Eserin korrepetitörü ise Onur Altıparmak.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları bugün, yarın ve 7 Nisan'da

"Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneleyecek.

Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Uğur Sertel, Gökhan Tüzün ve Murat Bölük'ün rol aldığı oyunda, şehirdeki panayıra gitmek isteyen Berber Şaban bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Eşek sahibi Mestan, "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek gölge kirası ister. Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan tartışma, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlanan politik bir davaya dönüşür.

ADT oyuncuları 8, 10 ve 11 Nisan'da "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

ADT oyuncuları 11 Nisan'da Hans Fallada tarafından yazılmış, aynı isimli romandan Yılmaz Onay tarafından sahneye uyarlanan "Küçük Adam Ne Oldu Sana" adlı kabareyi sahneleyecek.

1930'ların Almanyasında geçen oyun, 1. Dünya Savaşı sonrası yenilgiye uğramış, ekonomik kriz içinde, büyük yoksulluk çeken halkın milliyetçi akımlara kapılarak nasyonal sosyalistleri iktidara taşımasını anlatıyor.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı oyunun koreografisini Sibel Erdenk üstleniyor. Oyunda Sedat Mayadağ, Gözen Müftüoğlu, Orkun Yılmaz, Sertel Uğur, Gökhan Tüzün, Kader Gözpınar, Senem Şahin, Özlem Şendinç, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Başak İşur, Erol Karayılan, Okan Kağnıcı, Fikret Baran, Gizem Kutluyıl, Ceren Demirton ve Samet Kara rol alıyor.

-ABT-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) yarın Prof. Dr. Metin Balay'ın yazdığı ve yönettiği "İnadına Yaşamak" adlı eseri sahneleyecek. Müfit Kayacan, Mehmet Özgür ve Murat Ercanlı'nın rol aldığı oyunda, günlük hayatın koşuşturması içinde farkına varılmadan yaşanıp giden ancak sahnede karşımıza çıkınca akıllarımızda yer eden hikayelerde seyirci bazen gülüp bazen duygusallaşacak.

ABT oyuncuları 7 Nisan'da minik izleyiciler için Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" adlı oyunu sahneleyecek. Oyunda aylaklık yapmaktan bir türlü çalışmaya fırsat bulamayan 3 tembel arkadaş, karınlarını doyurmak için hırsız olmaya karar verir. Ancak soymak için girdikleri evde buldukları kuklalar ve kostümlerle öyle bir oyuna dalarlar ki hem açlıklarını hem de hırsızlığı unutup bambaşka bir dünya keşfederler.

Oyun içinde oyun oynanarak emeğin ve alın terinin güzelliğinin anlatıldığı

"Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa"nın en özel ve dikkati çekici tarafı ise aktörler tarafından sahnede canlı olarak oynatılan kuklalar. Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan'ın rol aldığı oyunda, kuklalara müzik ve şarkılar da eşlik ediyor. Oyunun müzikleri Oktay Köseoğlu, kukla tasarımı Okan Karacan, dekor ve kostümleri Gizem Karasu tarafından yapıldı.

ABT oyuncuları, aynı günün akşamında "Vatan Kurtaran Şaban" adlı eser için sahneye çıkacak. Haldun Taner'in yazdığı "Vatan Kurtaran Şaban" adlı kabarede, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden Kültür Sanat Müsteşarlığı'na atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamalar hicvedilerek anlatılıyor. Ülkedeki kültür ve sanat anlayışına eleştirel bir yaklaşımın da konu edildiği oyunda kalabalık bir kadro rol alıyor.

-KBT-

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), yarın, Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği iki perdelik "Buzlar Çözülmeden" adlı oyunla seyircinin karşısına çıkacak.

KBT oyuncuları, 7 Nisan'da, Hüseyin Erdoğan'ın yazıp yönettiği tek perdelik

"Yunus Emre" ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Aynı gün, Tülin Tümtürk Yılmaz'ın yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu "Ağaç Ev" de sahnelenecek.

Eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-Konser-

Ünlü sanatçı Cem Karaca, Kepez Belediyesi'nce düzenlenecek konserle anılacak.

Karaca'nın unutulmaz eserlerinin seslendirileceği konser, 9 Nisan'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde verilecek.

Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu'nca Şef Tahir Çetin yönetiminde

"İlahi Nameler" konseri düzenlenecek. Konser, 11 Nisan'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gaetano Donizetti Carlo Collodi Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title