Haberler

Antalya CHP'li Budak: Çevreci Çiftin Cinayetinin Ardında Çete- Mafya Var

CHP'li Budak: Çevreci çiftin cinayetinin ardında çete- mafya var

ANTALYA'da, taş ve mermer ocaklarına karşı mücadele ederken cinayete kurban giden Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çifti adına Muratpaşa Belediyesi'nce yapılan park hizmete açıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, cinayetin ardında büyük bir çete, mafyanın olduğunu, TBMM'ye verdikleri soru önergesine de 6 aydır tek bir kelime, cümle cevap alamadıklarını kaydetti.

Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanları içindeki taş ve mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve geçen mayıs ayında dağ evinde cinayete kurban giden her ikisi de 61 yaşındaki Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çifti adına Muratpaşa Belediyesi tarafından Güzeloluk Mahallesi'nde yaptırılan parkın açılışı yapıldı. Açılışa CHP Genel Baykan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, çok sayıda doğa grubu, çiftin kızları Emine, Zeynep ve Elif ile yakınları katıldı. Parkın açılışının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ile çiftin üç kızı, Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu ardından birer ağaç dikti.

ARKASINDA BÜYÜK BİR ÇETENİN OLDUĞU ORTADA

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, cinayetle ilgili önemli iddialarda bulundu.

Mayıs ayındaki cinayeti hatırlatan ve ilk akla gelenin sıradan bir cinayet olmadığı olduğunu kaydeden Çetin Osman Budak, 'Çünkü herkese faydası olan, siyasette uzun yıllar görev yapmış, Antalya'nın ve Türkiye'nin çevre ve doğa savunucularının önderi olmuş Ali Ulvi abimizden bahsediyoruz. Böcekler, taşlar, çiçekler ve insanlara aynı sevgiyi veren kişiden bahsediyoruz. Sonra anlaşıldı ki bu vahşi cinayet aslında ülkemizin son doğa güzelliklerine saplanan hançerlerden bir tanesi. Arkasında çok büyük bir çetenin olduğu ortada" dedi.

MAFYA VE DOĞA TALANCISI TAYFA

Cinayetin aydınlatılması diğer milletvekilleriyle TBMM'ye soru önergesi verdiklerini dile getiren Budak, 'Aradan 6 ay geçti, 6 aydır bir tek kelime, bir tek cümle muhatapları yani ülkeyi yönetenler tarafından cevaplanmadı. Bu ülkeyi yönetenlerin ayıbı olduğu gibi devletin de ayıbıdır. Arkasından neler çıkacağını hepimiz dikkatle takip ediyoruz. Bu iş buralarda kalmaz. Arkasında ciddi bir mafya, ciddi bir doğa talancısı tayfanın, vahşi kapitalistlerin olduğunu biliyoruz" dedi.

ÇED KANUNU TEPKİSİ

Mecliste ÇED başvurularıyla ilgili yapılan kanun değişikliğini de hatırlatan Budak, 'ÇED'le ilgili müracaat edildiğinde eğer devlet buna üç ay içinde cevap vermiyorsa bu ÇED gerekli değildir kararı çıkmış sayılıyor. Bu sizin aklınıza bir şey getiriyor mu' Üç ay boyunca sümenaltı yapılır, üç ay sonra ÇED gerekli değildir kararı çıkmış sayılır. Yani şu anda ülke yağmalanırken, böylesine önünde küçük bir engel olan ÇED gerekli değildir raporunu da ortadan kaldırmış oldular. Ülkenin yağmalanacak o kadar çok alanı da kalmadı zaten" diye konuştu.

GÖLGESİNİ SATAMADIKLARI AĞACI KESENLERİN VAHŞİ CİNAYETİ

Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci ise çevre bilincine katkı sunmak, Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin doğa ve yaşamı savunma mirasına sahip çıkmak için bu parkın açıldığını söyledi. Cephaneci, "Gölgesini satamadıkları ağacı kesenler doğa ve yaşam savunucusu iki güzel dostumuzu vahşice işledikleri cinayetle bizden aldı. Patlayan her tomurcukla, açan her çiçekle Aysin ve Ali Ulvi yeniden hayat bulacak. Vahşice işlenen cinayetin aydınlatılması, gerçek sorumlu veya sorumluların hak ettikleri şekilde cezalandırılması haklı isteğimizdir" dedi.

CİNAYETTEKİ ŞAİBELER GİDEREK ARTIYOR

Çiftin kızlarından Emine Büyüknohutçu da "Ali ve Aysin'i, bu iki sedir ağacını, 9 Mayıs 2017 tarihinde acımasız bir cinayet sonucu kaybettik. Acısı hala içimizde. Verdikleri mücadele, sedir ormanlarını korumak, yaşamı savunmak içindi. Üzerinden aylar geçmesine rağmen bu cinayet hala şaibeli ve hala aydınlatılmadı. Dahası şaibeler giderek artıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title