Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ile Uluslararası Antalya Üniversitesi arasında işbirliği protokolu imzalandı.

Foto: Geceden fotolar

===

Üniversitelerin işbirliği protokolu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ile Uluslararası Antalya Üniversitesi arasında işbirliği protokolu imzalandı. AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve her iki üniversiteden rektör yardımcıları katıldı.

BİLİMDE ZİRVEYİ HEDEFLİYORUZ

Törende konuşan AÜ Rektörü Kurtcephe, Antalya'nın turizmde bir dünya markası olmanın yanında bilimdeki başarılarıyla da zirveyi hedefleyen kentler arasına girdiğini belirterek, bunu daha da ileri taşıyabilmek için Uluslararası Antalya Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalama kararı aldıklarını aktardı.

AÜ'NÜN BİRİKİMİNİ KULLANACAĞIZ

Antalya'da şu anda Uluslararası Antalya Üniversitesi ile Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin bulunduğunu ve AÜ olarak mevzuat gereği her iki üniversiteyle de birlikte çalışmak durumunda olduklarını vurgulayan Rektör Kurtcephe, şöyle dedi:

"Çünkü biz onların garantörüyüz, sorumluluklarımız var. Bu üniversitelerimizin gelişimi konusunda her türlü sahip olduğumuz bilgi ve deneyimi paylaşmak ve istişarede bulunarak geleceğe dönük bir ufuk yaratmak maksadıyla birlikte çalışıyoruz. AÜ'nün 30 yıllık birikimini bu yeni üniversitelerimizi daha hızlı hedefe koşturmak yolunda kullanmaya kararlıyız. Bugün imzalayacağımız protokol, eğitim, araştırma, karşılıklı yardımlaşma alanında olması gereken maddeleri içeriyor."

DÜNYA ÇAPINDA MODEL OLMAK İSTİYORUZ

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Göktepe ise genç ve dinamik bir üniversite olarak bu yıl eğitim-öğretime başladıklarını ifade ederek, "Türkiye'de 30 yıllık geçmişi olan ve alanında Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olan bir üniversite ile işbirliği ve dolayısıyla güçbirliği yaparak hem Antalya'ya hem Türkiye'ye, hem de dünya çapında bir model olarak birikimimizi bir araya getirerek hep birlikte koşmak istiyoruz" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: İmza töreninden genel, Kurtcephe ve Göktepe portre.

===

Başarılı öğrencilerden Gülay'a ziyaret

20. Ulusal TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda ilköğretim matematik alanında 3 bronz ve ortaöğretim matematik alanında 1 gümüş madalya kazanarak Olimpiyat Milli Takımı'na seçilmeye hak kazanan Toros Akdeniz Koleji öğrencileri ile Özel Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, okul müdürleri Abdurrahman Kıymaz, Onur Meşekoparan, Hüdayi Başın ve Matematik Olimpiyat Koordinatörü Sercan Çömlek'ten oluşan heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı makamında ziyaret etti.

Osman Nuri Gülay'a olimpiyat başarısı hakkında bilgi veren Yücel Bozkurt, "TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'na her okulun matematik alanında başarılı olan öğrencileri katılabilmektedir. 2012 Nisan ayındaki birinci elemeye yaklaşık 6 bin öğrenci katılmış, elemeyi geçen öğrenciler haziran ayında kampa alınmıştır. 24 Kasım 2012 tarihinde elemeyi geçen yaklaşık 60 öğrenci tekrar sınava tabi tutularak sıralamaya girmeye çalışmıştır. Bu aşamalardan geçen bütün öğrencilerimiz madalya aldı" dedi.

Madalya kazanan İbrahim Aşık, Enes Faruk Çona, Mehmet Ali Şimşek ve Hakan Özen'i kutlayan Osman Nuri Gülay, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere kitap hediye eden Milli Eğitim Müdürü Gülay, "Bu ve benzeri yarışmalar öğrencilerimizi gelecekte daha büyük başarılara götüren adımlardır. Bu tür yarışmalar çocuklarımız ve gençlerimizi geleceğin bilim adamları olma yolunda teşvik edecektir" dedi. Ziyaretin sonunda, Milli Eğitim Müdürü Gülay öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gülay ile öğrencilerin fotosu

===

Kolejliler Kar Dünyası'nda

ANTALYA'daki ilköğretim okullarının sosyal etkinlikleri arasına aldıkları 'Kar Dünyası' ziyaretlerinin önceki günkü konuğu, TED Koleji öğrencileri oldu. Kolejin ilkokul 2'nci sınıflarından 90 öğrenci, kendilerine verilen sarı, mavi ve turuncu kar kıyafetleri ve kar botlarını giyerek, karlar arasında doyasıya eğlendi.

Kar Dünyası'nın ses ve ışık oyunları ile renklenen Eskimo evleri, Kaleiçi mimari konseptini yansıtan otantik evleri, Noel Baba Evi, Nasuh Mahruki'nin Everest Dağı'nda kullandığı çadır gibi tematik yapılar arasında gezinen, kartopu oynayan ve 20 metrelik kar pistinde kızakla kayan çocuklar, gün boyu neşeli dakikalar yaşadı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuklar karlar arasında eğlenirken

===

Başarı'nın hedefi başarı

MANAVGAT Başarı Bilim Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç'ı ziyaret etti. Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Ünal, üyeler Erdoğan Yılmaz ve Hasan Tüfekçi ile birlikte Okul Müdürü Ahmet Refik İnci'nin hazır bulunduğu ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne okul ve projeleri hakkında bilgi verildi. Okul Müdürü Ahmet Refik İnci "Öğrencilerime ve kadroma güveniyorum, bu yıl ve gelecek yıllarda Manavgat'ımıza Türkiye dereceleri hediye edeceğimize kalben inanıyorum" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Ünal ise "Velilerimizle birlikte okulumuza hem güveniyoruz hem de okul ve sistemlerini seviyoruz. Okulumuz yeni eğitim öğretime açılmasına rağmen, eğitim öğretim, sosyal faaliyetler ile disiplin yönünden hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Veliler olarak biz de elimizden gelen tüm çabamızı sarf ederek Türkiye'nin Marka okulunu ortaya çıkarmayı hedefledik" dedi. Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç da Manavgat'ın eğitime verdiği önemi bildiğini ve her zaman çıtayı yükseltmek istediklerini kaydetti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Burdur Sağlık Müdürlüğü örnek

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlığın Geliştirilmesi Çalışmalarında Örnek İl Sağlık Müdürlüğü' olarak gösterildi. Burdur İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Sırrı Şenbayram, 'Sağlıkta Dönüşüm Programları' kapsamında sağlığın geliştirilmesi faaliyetlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Dr. Şenbayram, Sağlık Bakanlığı'nın bu faaliyetleriyle temel olarak sağlığı toplumsal bir değer haline getirmeyi, halkı sağlık sorunlarını çözmek için kullanabileceği bilgi ve becerilerle donatmayı, sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamayı amaçladığını kaydetti. Dr. Şenbayram, bu kapsamda Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2012 yılında yaptığı proje ve faaliyetler dolayısıyla 'Sağlığın Geliştirilmesi Çalışmalarında Örnek İl Sağlık Müdürlüğü' seçildiğini söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

TOBB'da komite seçimi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği seçimleri Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yapıldı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) yapılan seçimlere, MATSO Genç Girişimciler Kurulu ve MATSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.

Seçimler sonunda TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği'ne Yasemin Barut Yıldırım ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği'ne Deniz Tanır seçildi. Seçim sonrası bir değerlendirme yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural, demokratik bir seçimle seçilen üyelere başarılar diledi.

Girişimcilik kültürünün kadınlar ve gençler arasında gelişmesine öncülük etme, Türkiye'deki kadın ile genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi amacıyla politikalar belirlemenin TOBB İcra Komitesi'nin öncelikli görevleri arasında yer aldığına değinen Başkan Vural, gençlerin ve kadınların ekonomik alanda daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Gençlerin ve kadınların potansiyelinden, dinamizminden, düşüncelerinden ve vizyonundan yararlanılması gerektiğini kaydeden Başkan Vural, "Karar alma ve uygulamada gençlerimizin ve kadınlarımızın etkinliği artmalı. Seçilen arkadaşlar ilçemizin ve bölgemizin sesi olacak. Ortak düşünme, hareket etme, paylaşma ve birlikte bir şeyler başarabilme duygusu içinde hizmet edeceklerdir. Gençlerimiz ve kadınlarımız daha fazla sorumluluk alacaklardır. Taşın altına ellerini daha fazla koyacaklardır" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

KEMİAD ödülleri sahiplerini buldu

KEMER Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) tarafından verilen 2012 Yılı Başarılı Kişiler Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kemer Berke At Çiftliği Turizm Tesisleri'nde gerçekleştirilen ödül törenine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizm Alt Yapı Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras ve iş adamları ile dernek üyeleri katıldı.

Törende konuşan KEMİAD Başkanı Ali Nail Kılıç, her yıl kendi sektörlerinde başarılı olan iş adamlarını teşvik etmek ve onurlandırmak amacıyla ödül verdiklerini söyledi. Ödüle layık görülenler arasında yer alan Antalyalı tarihçi-yazar Hüseyin Çimrin ise, Antalya'nın yakın tarihini gün yüzüne çıkarmaya çalıştığını ve gelecek kuşaklara kültür mirası bırakmak istediğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Tarihçi-yazar Hüseyin Çimrin, Kemer Kent Tarihçisi Ramazan Kar, Enduro Motosiklet Sporcusu Semih Özdemir, Antalya Alkollü İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman ve genç iş adamı Ergün Güvercin'e ödülleri verildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Ödül töreninden fotolar

===

Kemer'de Hatipoğlu izdihamı

Etkinliğe Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman, Türkiye Gençlik Federasyonu Antalya İl Başkanı Bedri Yalçın, Kemer Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Halil İbrahim Kale ve çok sayıda davetli katıldı. İlk olarak Grup Tillo'nun söylediği ilahilerle mest olan katılımcılar, daha sonra Hatipoğlu'nun sohbetini dinledi.

Kalabalık nedeniyle salona girmekte zorlanan Hatipoğlu'na özellikle salondaki bayanlar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlar Hatipoğlu'nu cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle görüntüleyebilmek için büyük çaba harcadı.

Hatipoğlu, kendisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle de katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasında kendine has üslubuyla Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatan Hatipoğlu, kendisinin de küçük yaştan beri, güçlü bir imanla peygamber hayatı yoluna adanmış bir yaşam seçtiğini vurguladı. Özellikle anne ve babalara seslenen Hatipoğlu, çocuklara peygamber hayatı ve ahlakının anlatılması gerektiğini söyledi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Nihat Hatipoğlu ve etkinliğe katılanların fotoları

===

Burdur'da kaza: 3 yaralı

BURDUR'da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Burdur'dan Fethiye istikametine seyreden İzzet Atamaca yönetimindeki Devlet Su İşleri'ne ait mazot yüklü 32 DP 713 plakalı tanker, Çavdır'dan Burdur'a yönüne seyreden Hakkı Sanlı yönetimindeki 15 HN 169 plakalı yolcu otobüsüyle Hacılar Köyü Mevkii'nde kafa kafaya çarpıştı.

Çarpmanın şiddetiyle devrilen otobüsteki yolculardan Halil İbrahim Özgün, Gülderen Özekici ve Münevver Taşbaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazadan yara almadan kurtulan araç sürücüleri, ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürülüdü.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Hastaneye gelen yaralılar, Tanker ve otobüs

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Üniversitesi Nihat Hatipoğlu Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title