Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto: Dekan, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrenciler atıklardan elde edilen sanat eserlerini gösterirken ve çalışmalardan görüntü

===

Masal resimleri cama yansıdı

HEYECAN ve coşkunun eksik olmadığı Masal Sanat Evi'ndeki yaratıcı fikirler, elbise, tişört ve cansız mankenlerden sonra bu kez cam parçaları, çeşitli cam objeler ve taşlar üzerine yansıtıldı. Her biri sanat şaheserine dönüşen cam objeler, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde beğeniye sunuldu. Sergide yer alan 100'den fazla cam eser, göz kamaştırdı. Konyaaltı İlçesi'ndeki atölyenin sanatçıları, sergiye 'Cama Düşen Masallar' adını verdi.

CAMA CAN KATILDI

Kırılan cam sesi efektleri eşliğinde, serginin açılış kurdelesini kesen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Resim sanatı objeler üzerinde konuşturulup, cama adeta can katılmış, farklı bir dünya yaratılmış" dedi. Eserlere hayran kalan Evcilmen, 1.5 yılda hazırlanan sergiye emeği geçen atölye sahibi İnci Işıldağ, Agnes Ross, Birgül Zeybek, Gülen Bergama, Hafize Ay, Hilal Menekşe, Nur Üçgün, Öznur Köseoğlu, Semra Aygün, Suat Kozanoğlu, Taliye Adıgüzel, Yasemin Örenç, Yalçın Örenç'i, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen kurdele keserken, sergiyi gezerken, atölye sanatçıları eserleri gösterirken, toplu ve bazı objelerden yakın plan görüntü.

===

Çamurdan şaheserler

SERAMİK sanatçıları Gülden Toker ile Hande Çetiz'in can verdiği çamurdan eserler, Mimarlar Odası Fuayesi'nde beğeniye sunuldu. Seramik sanatını farklı açılardan yorumlayan ikili, sergiye 'Dokunma' adını verdi. Açılış kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in kestiği sergide, değişik figürlerdeki dekoratif seramik eserler göz kamaştırdı. Birbirinden güzel eserleri dikkatle inceleyen Evcilmen, "Büyük bir özen ve dikkatle çalışılıp, çamurdan şaheserler yaratılmış" diyerek, Toker- Çetiz ikilisini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Küçük'e 'En İyi Oyuncu' ödülü

KIRMIZI Kalem Tiyatro sanatçısı Gözlem Küçük, Yenimahalle Kültür Merkezi'nde sahneye koyduğu '3. Sayfa' adlı oyundaki rolüyle, Çorum Kültür ve Dayanışma Derneği'nce 'En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu' ilan edildi. Küçük'e ödülünü, dernek başkanı Cemalettin Pelen verdi. Pelen, toplumda yaşanan gerçeklerin sahnelendiğini belirtip, eserin yazarına, yönetmenine ve oyuncusuna teşekkür etti. Küçük ise "Bu ödül, oyundaki heyecanımı bir kat daha artırdı" dedi. Bahçelievler semtindeki Kırmızı Kalem Tiyatro'nun cep sahnesinde çarşamba günleri sahnelenen ve her defasında izlenme rekorları kıran tek kişilik oyunu Ahmet Avkıran yönetiyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gözlem Küçük'e ödülü verilirken

===

Kadına özel şarkılar

KALEKAPISI Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği'nin (KALEDER) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, 'Kadına Şiddete Hayır' adı verilen sezonun ikinci konserini Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Şef Kemal Olguncan'ın yönettiği koro, şarkı severlere unutamayacakları bir gece yaşattı. Koro ve solistler, Muhayyer, Yegah, Hüseyni, Segah, Kürdi, Acemkürdi, Sultaniyegah, Hicaz, Nihavendi, Hicazkar makamlarındaki en neşeli şarkıları seslendirdi. Yaşamlarını yitirmiş ünlü bestekarlar da dillerden düşmeyen şarkılarıyla anıldı. Konseri, 'Eski Dostlar' adlı şarkının bestekarı Gültekin Çeki de izleyip, koroya tam not verdi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Koronun sahnede görüntüsü

===

Neşe ablaya övgü

ANTALYA Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN), ayda bir 'Tanınmış Bir Yüz' adlı etkinlik gerçekleşiyor. Bu ayın konuğu ise öykü yazarı Neşe Karel oldu. Nuri Erkal'ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe, ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz, araştırmacı yazar Hüseyin Çimrin, Fatma İyibil konuşmacı olarak katıldı. Çimrin, Karel'in hayatını anlatan bir slayt sunumu yaptı. 'Arkadaşım Neşe Karel' adlı sunumda, Karel'in çocukluk, gençlik yılları, evlilik ve öykü yazarlığı, yayımlanan öyküleri, tiyatro oyunculuğu anlatıldı.

Hüseyin Çimrin, Neşe Karel için "Gençlik yıllarında güzelliğiyle delikanlıları büyülerdi. Antalya'ya aşık bir kadındı. Halen Antalya için çalışıyor, hiç yorulmuyor. Tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip" dedi. ANSAN Başkanı Yılmaz da Karel'i anlatmanın bir onur olduğunu belirtip, "O, kadını hep yücelten bir yazar" vurgusunu yaptı. Yazdığı bir öyküye 'Neşenin Salkımları' adını veren Nuri Erkal da "Neşe Karel öykülerinde olduğu gibi, her ortamda insanları neşelendiriyor, etrafına ışık saçıyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konuşmacılardan, izleyenlerden ve Neşe Karel'den görüntü

===

ABT'den güldüren oyunlar

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), çocuk oyunu 'Sihirli Oyun' ile izlenme rekorları kıran 'Fehim Paşa Konağı'nı 15 Mart Cuma, 'Heccav' ile 'Sihirli Oyun'u da 16 Mart Cumartesi günü tiyatro severlerle buluşturacak. Çocukları neşelendiren 'Sihirli Oyun' gündüz saat 14.00'de, güldüren diğer oyunlar da akşam 20.00'de izlenebilecek.

Işık tasarımıyla da dikkat çeken 'Sihirli Oyun'da, bir insanın doğuşu, yaşamaya çalışırken karşılaştığı engeller, hayatındaki değişimler, aşka, özgürlüğe, yaşamaya ve hayat döngüsüne dair sihirli öyküler anlatılıyor. Çocukları sürekli güldürüp, kahkahaya boğan üç kişilik oyun, sezon içinde de küçük izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Prof.Dr. Semih Çelenk'in yazıp yönettiği 'Heccav' adlı oyunda, Türk Edebiyatı'nın ustalarından Şair Eşref'in hikayesi anlatılıyor. Yaşadığı dönemde tanık olduğu yolsuzlukların üzerine çekinmeden giden Şair Eşref'in öyküsü, bir yandan 100 yıllık bir geçmişe ışık tutarken, diğer yandan günümüz adına kıssadan hisseler sunuyor.

'Fehim Paşa Konağı'nda ise döneminin en güçlü paşalarından Fehim Paşa, Rasim Baba'nın oğlu Yusuf'u konağın haremine eğlencelik olsun diye alıyor. Bu gelişme, Fehim Paşa Konağı'nda sonun başlangıcı oluyor. Yusuf, paşanın kızına aşık olunca işler karışıyor. Küplere binen Fehim Paşa, kiralık katil tutarak Yusuf'u öldürtmeye kalkışıyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: 'Heccav', 'Fehim Paşa' ve 'Sihirli Oyun'dan sahne görüntüleri

===

Kaya resimlerini sergileyecek

ANTALYA'nın usta fırçalarından ressam Cemalettin Timur, antik çağlarda kayalar üzerine kazılmış resimleri tuvallerine aktardı. Alışılmışın dışına çıkıp resim sanatında farklılık yaratan Timur, Orta Asya'dan başlayıp Kızılderililere kadar uzanan kaya resmi sanatını Antalya'ya taşıdı. Timur, yaptığı 36 tabloyu, 'Petroglif (kaya üzerine yontulmuş, çizilmiş arkeolojik resim sanatı) Serisi' adıyla 21 Mart Perşembe günü müzede açacağı kişisel resim sergisinde beğeniye sunacak. Sanatçı, 5 Nisan'da da Bodrum'da sergi açacak. Resim sanatında bir ilki gerçekleştirecek sanatçı, "-Parasal kaygılardan uzak olmak- prensibiyle sanatsal çalışmalarımı kendi atölyemde sürdürüyorum" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cemalettin Timur resim yaparken görüntü

--------------------

KÜLTÜR SANAT REHBERİ

--------------------

--------

SERGİLER

--------

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

İnci Işıldağ Atölyesi el sanatları sergisi…………………………………….11-20 Mart

Semra Ayaz'ın resim sergisi……………………………………………..…22-30 Mart

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

Hamdi Diçle'nin resim sergisi…………………………………..……15 Mart-13 Nisan

ANSAN

Aurora Seramik Atölyesi sergisi…………………………………………....13-22 Mart

Carel Kelenbach'ın resim sergisi………………………………………23 Mart-2 Nisan

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Souadad Al-Sigab Kandemir'in resim sergisi…………………….….20 Şubat-15 Mart

MİMARLAR ODASI FUAYESİ

Gülden Toker- Hande Çetiz'in seramik sergisi………………………..…….9-16 Mart

YENİMAHALLE KÜLTÜR MERKEZİ

Karma resim sergisi (Renk ve Düşler)………………………………….….15-24 Mart

MURATPAŞA BELEDİYESİ SUAYESİ

Kadın sanatçıların karma resim sergisi………………………………..…..…8-17 Mart

KONYAALTI BELEDİYESİ FUAYESİ

'Anadolu Kadını' konulu karma resim sergisi……………………….……....8-17 Mart

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FUAYESİ

'Şiddet Siz' konulu karma sergi……………………………………..…..…..8-17 Mart

------------

OPERA - BALE

------------

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

Macbeth (Opera-Prömiyer)……………………………………………….........15 Mart

Haydi Çocuklar Operaya (Ç.O)……………………………………………...…15 Mart

Şehitleri Anma Konseri………………………………………………………...18 Mart

Don Kişot (Sezonun son temsili) ……...…………………………………….…19 Mart

Uyuyan Güzel (Sezonun son temsili) (Ç.M)..……………………………...…20 Mart

-------

TİYATRO

-------

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Yol, Ter, Gül (Ahi Evran)…………………………………………………..15-16 Mart

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU

Heccav………………………………………………………………........16-23-30 Mart

Sihirli Oyun (Ç.O)………………………………………………….....16-23-27-30 Mart

İnadına Yaşamak…………………………………………………………..…….29 Mart

Vatan Kurtaran Şaban……………………………………………………..….…21 Mart

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Kırmızı Kalem Cep Tiyatro)

3.Sayfa……………………………………………………………..…...(Her Çarşamba)

------

KONSER

------

DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

Fagot Dag Jensen-Şef Vakhtang Matchavariani konseri……………….……....15 Mart - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Konyaaltı Antalya Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title