Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR, Uşak ve Kütahya ekseninde kurulan Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı konumundaki Zafer Havalimanı'na Türk Hava Yolları'ndan sonra Pegasus Hava Yolları da sefer yapacak.

Foto: Havalimanı resimler, GATÇED Başkanı Bülent Kocabaş

===

Zafer 'Pegasus'la uçacak

AFYONKARAHİSAR, Uşak ve Kütahya ekseninde kurulan Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı konumundaki Zafer Havalimanı'na Türk Hava Yolları'ndan sonra Pegasus Hava Yolları da sefer yapacak. Pegasus, ilk seferini 16 Ocak'ta yapacak. 25 Kasım 2012'de, Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde açılan Zafer Havalimanı'na THY haftanın 4 günü sefer yapıyor. THY, Zafer Havalimanı'ndan pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 15.45'te kalkıyor. THY, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise aynı günlerde saat 14.00'te sefer yapıyor.

16 OCAK'TA PEGASUS

THY'nin ardından Pegasus Hava Yolları'da 16 Ocak'tan itibaren sefer düzenleyecek. Pegasus'un Zafer'e ilk uçağı, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan 16 Ocak^'ta saat 20.20'de kalkacak. Pegasus Zafer Havalimanı'ndan ise 17 Ocak'ta saat 08.00'den İstanbul'a ilk seferini yapacak. Pegasus'un asıl atılımı ise bahar aylarında olacak. Pegasus, nisan ayında haftada 5, mayısta haftada 6 ve hazirandan ekim ayının sonuna kadar haftada 7 sefer düzenleyecek. Pegasus, Zafer Havalimanı'nda havalanan yolcularına İstanbul'dan Gaziantep, Trabzon ve Erzurum gibi illere aktarma konusunda avantajlar sağlayacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Havalimanından

===

Ulaşımda yine indirim

AFYONKARAHİSAR'da şehir içi ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsü ve minibüsler arasında yaşanan rekabet nedeniyle taşıma ücreti 1 lira 35 kuruştan 1 liraya çekildi. Afyonkarahisar'da rekabet halinde olan özel halk otobüsü firması ile minibüs durakları, ulaşım ücretlerinde yine indirime gitti. Karşıyaka Durağı'nın öncü olduğu fiyat indirimine, diğer minibüs duraklarının yanı sıra özel halk otobüsü firması da katıldı.

Buna göre 1 lira 35 kuruş olan şehiriçi ulaşım araçlarına biniş ücreti 1 liraya çekildi. Fiyatlarda, tam ya da öğrenci ayrımı yapılmıyor. Bir süre önce de iki taraf indirime gitmiş, ancak maliyetin karşılanmaması nedeniyle Belediye Meclisi'nin 2012'inin Ocak ayında belirlediği fiyatlara dönülmüştü.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Halk otobüslerinden

===

Burdur'a yatırım için 4 milyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödeneğin 250 bin TL'sinin Altınyayla kanalizasyon çalışmalarında, 450 bin TL'sinin Bucak Atıksu Arıtma Tesisi'nde 200 bin TL'sinin Burdur Belediyeler Birliği Katı Atık Tesisi ve Toplama Ayırma Tesisi'nde, 50 bin TL'nin Kemer Atıksu Arıtma Tesisi'nde, 150 bin TL'nin ise Çavdır, Karamanlı ve Tefenni çevre kirliliğinin önlenmesi çalışmalarında kullanılacak.

Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen 3 milyon liranın ise Burdur İl Özel İdaresi'nin genel yatırımları için kullanılacağını belirten Yıldırım, Burdur'un kalkınması ve gelişmesi için yürüttükleri çalışmaların 2013 yılında da devam edeceğini söyledi. Yıldırım, Burdur'un kalkınması ve merkezi yönetim kaynaklarından daha fazla pay alabilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Hasan Hami Yıldırım

===

Bucak'ta yılın ilk meclisi

BUCAK Belediyesi'nin 2013 yılının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ramazan Ayaz başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, sadece iş makinesi ve vidanjör çalışma saatlerine zam yapıldı. Belediye Meclisi'nin oy birliği aldığı kararla vidanjör fiyatı 20 TL'ye iş makinelerinin çalışma saatini ise 50 TL'ye yükseltti.

Belediye meclisi, yapılan çalışmalar nedeniyle kaldırım ve asfalt bozma fiyatlarını da belirledi. Buna göre doğalgaz geçen yollarda, doğalgaz abonesi almak için yol bozma ücreti metrekare başına sıcak asfalt 110 TL, stabilize yol bozma 20 TL, beton kaplama yolda 90 TL, parke taşı bozma 90 TL, statik asfalt bozma 90 TL ve izinsiz yol bozma 500 TL olarak belirlendi.

Meclis ayrıca akaryakıt istasyonu açmak isteyen firmalardan alınacak bedelleri de belirledi. Mecliste zabıtanın fazla mesai ücretlerinin arttırılması da oy birliğiyle kabul edildi. Fazla mesai ücreti 198 TL'den 209 TL'ye çıkarıldı. Mecliste konuşan Başkan Ayaz, içme suyuna zam yapmadıklarını kaydetti.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Meclisten

===

Öğrenciler stajını Hollanda'da yapacak

AVRUPA Birliği fonlarından 90 bin Euro destek alan Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi öğrencileri, 'Leonardo da Vinci Hareketlilik Hayatboyu Öğrenme Programı' kapsamında staj için Hollanda'ya gidecek. Hasta bakımı, hasta ve yaşlı hizmetleri konularında Amsterdam'da 1 ay staj görecek öğrenciler, iletişim sorunu yaşamamak için Amerikan Kültür Derneği'nde 72 saat İngilizce kursunu aldı.

Proje sorumluğunu yürüten okulun müdür yardımcısı Mehmet Akif Yüzer, "Ocak dönemi stajında okulumuzdan 12 öğrenci ve 2 öğretmen projeye dahil ettiğimiz Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden 7 öğrenci ile 1 öğretmen yer alacak. Mart ayında ise Almanya'da benzer bir staj dönemi geçireceğiz. Stajın amacı öğrencileri eğitim aldıkları alanda gelişmelerini sağlamak" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sertifika töreninden

===

AKÜ'de 15 bin ameliyat yapıldı

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 2011-2012 dönemini değerlendirmek üzere, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında toplantı düzenlendi.

AKÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Makamı'nda düzenlenen toplantıya, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Songur, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gürsel Acartürk, Doç. Dr. Ömer Özbulut, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ünlü, yardımcıları Doç. Dr. Okan Solak, Doç. Dr. Abdullah Ayçiçek ve Doç. Dr. Reha Demirel ve Tıp Fakültesi Sekreteri Abdullah Aydoğan katıldı.

YAKLAŞIK 17 BİN HASTAYA POLİKLİNİK HİZMETİ

Toplantıda, hastanenin 2011-2012 dönemi içerisinde ayakta hasta ve yatan hasta verilerine ilişkin bilgilerin yanı sıra çeşitli istatistiki bilgiler aktarıldı. Yapılan yatırım ve çalışmaların istatisksel verilerdeki olumlu yansımaları değerlendirildi. 2012 yılında 232 bin 772 hastaya ayakta poliklinik, 16 bin 699 hastaya da yatan poliklinik hizmetlerinin verildiği kaydedildi. Hastanede büyük, orta ve küçük nitelikli olmak üzere 15 bin 183 ameliyat gerçekleştirildiği aktarıldı.

2013'TE DE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Hastanenin gelecek dönemdeki projeksiyonu üzerine de önerilerin sunulduğu ve değerlendirildiği toplantıda, ayrıca hastanenin daha iyi hizmet verebilmesi için gerekli ihtiyaçların giderilmesine yönelik de kararlar alındı. 2012 yılı Aralık ayı itibariyle hizmete giren 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 2013 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunuldu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Hocalar'da ağaçlandırma seferberliği

AFYONKARAHİSAR'ın Hocalar İlçesi'nde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 1300 fidan dikildi. Hocalar Belediyesi tarafından Şehitler Parkı'na, Bağırsak Deresi, Köprübaşı Çeşmesi, Kocapınar Çevre Yolu çevresine çeşitli türlerden fidanlar dikildi. Çalışmalarını takip eden Hocalar Belediye başkanı Mustafa Akın, "Hocalar'ın yeşillenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz "dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ağaç dikme çalışmalarından fotolar

===

Evlenenlerin üçte biri boşandı

BURDUR'da 2012 yılında 697 çift evlendi. Aynı dönemde kentte 226 çift ise evliliklerine son verdi. 697 nikahın 567'si Burdur merkezde kıyılırken 130 nikah ise merkeze bağlı köylerde kıyıldı. Burdur'da 2011 yılında 692 çift evlenirken, aynı yıl 230 boşanma kaydedildi. 2010 yılında 688 nikah kıyılırken, 215 çift evlilik boşanmayla sonuçlandı. Burdur'un en büyük ilçesi Bucak'ta ise 2012 yılında 382 çift evlenirken 92 çift boşanmak üzere mahkemelere müracaat etti. Bucak'ta 2011 yılında 410 nikah ve 89 boşanma gerçekleşti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Fotosuz

YİBO'da halk oyunları kursu

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halk oyunları kursu açıldı. Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan kurs, okulun müdürü olan usta öğretici Eyüp Şahin tarafından veriliyor. Kursta, ilçedeki vatandaşların yanı sıra öğretmenler eğitim alıyor.

Selamet ŞAHİN/DİNAR, (DHA)

Foto: Kurstan

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title