Haberler

Antakya Medeniyetler Korosu Büyüledi

Güncelleme:

Vali Ata, Milletvekili Bakbak ve dernek üyeleri koroda şarkı söyledi

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği 3 yaşında

Antakya Medeniyetler Korosu eğitim için sahne aldı

Kuruluşunun 3.yılını Antakya Medeniyetler Korosunu ağırlayarak kutlayan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği düzenlenen etkinliğin geliri önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Empati Derneği İlköğretim Okulu'nun yapımına bağışlandı. Eğitime destek amaçlı Empati Derneği tarafından düzenlenen konserin sonunda Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Prof.Dr Mehmet Mutaf, dernek üyeleri ve protokol mensupları koro içerisinde yerlerini alarak Memleketim adlı parçayı sanatçılarla birlikte seslendirdiler.

Üç yıl önce kurularak Gaziantep'te önemli bir açığın kapanmasını sağlayan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği kuruluşunun üçüncü yıl dönümünde eğitime destek amaçlı düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu "Köklerden Göklere" konseriyle Gazianteplilere muhteşem bir gece yaşattı. Hoşgörünün başkenti Antakya'da kurulan ve farklı dinlenrden olduğu kadar farklı meslek guruplarından da üyeleri bulunan Antakya Medeniyetler Korosu, barış birlik ve beraberlik yanında kardeşlik yönündeki seslendirdikleri parçalarla bir anda Türk ve Dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı. Verdikleri her konserde halkın büyük ilgisini çeken Ankatya Medeniyetler Korosu Empati Sosyal Sorumluluk Derneği ve GAÜN işbirliğiyle Gaziantepli sanat severlerle buluşarak eğitime destek için sahne aldı. Düzenlenen geceye Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Gaziantep Üniversitesi ve Empati Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen geceye Garanti Bankası, İmam Çağdaş, Seç Otobüsleri ve HCR Organizasyon'da destek verdi. Sosyal sorumluluk projeleri arasındaki önceliğinin eğitim olduğuna dikkat çeken Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu "Derneğimizin düzenlediği bu anlamlı geceye hepiniz hoş geldiniz. Üç yıl önce bu zamanlar yine böyle güzel bir etkinlikle kuruluşunu açıkladığımız Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği çok kısa bir süre içerisinde kuruluş amaç ve hedeflerine uygun olarak faaliyetlerini sürdürerek, sadece Gaziantep'in değil Türkiye'nin de sayılı Sivil Toplum Örgütleri arasına girmeyi başarmıştır. Elbette bunda dernek üyelerimizin fedakârca çalışmaları kadar siz değerli dostlarımızın destek ve katkıları önemli rol oynamıştır. Derneğimiz üç yıl gibi kısa bir sürede birçok sosyal sorumluluk projesini başarıyla yerine getirmiştir. Her etkinliğimizin toplumun farklı bir kesimine desteği ve o kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hedefleri oldu. Bu yürütülen sosyal sorumluluk projeleri arasında eğitim en önemli çalışma alanlarımız oldu.

Gaziantep'in sosyal, kültürel, sanatsal, sağlık ve eğitim alanındaki sorunlarına elimizden geldiği kadar gerek fikir anlamında gerekse katkı anlamında destek olduk. Düzenlediğimiz etkinliklerimizle de kentimizin sosyal yaşamına farklı boyutlar kazandırdık. Elbette temelde en büyük önceliğimiz eğitim oldu. Örgün ve yaygın eğitim alanında neler yapabileceğimizi tartıştık ve her iki alanda da etkin olarak faaliyetler sürdürerek önemli ilklere imza attık.

Gaziantep'in derslik ve okul açığını göz önüne alarak derneğimizin adını taşıyacak olan Empati İlköğretim Okulu'nun Önümüzdeki günlerde temelini atacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Kısa bir süre içerisinde tamamlanması için de yine Empati Derneği yönetim kurulu ve üyeleri yoğun bir çaba içerisinde olacaktır. Bu çabamızda sizlerle de mutluluğumuzu paylaşmak ve sizlerin de okulumuzda isimlerini yaşatmak amacıyla Empati Derneği İlköğretim Okulu binası içerisindeki dersliklerimizi isimlendirmeye karar verdik. Sınıflara isimler vererek sizlerinde eğitime desteğinizi ve bu desteğin süreklilik kazanmasını

arzu etmekteyiz. Şu ana Kadar Sınıf alarak projemize destekte bulunan hayırseverlerimiz, Empati İlköğretim Okulu'nun sınıflarında siz değerli dostlarımızın ve arzu ettiğiniz sevdiklerinizin isimlerini ölümsüzleştirerek, eğitime desteğinizin süreklilik kazanmasını diliyorum. Göreve geldiği günden bu yana Gaziantep'in eğitim alanında kanayan yaralarını sarmak amacıyla birinci öncelikli sorun olarak eğitimi gündeme alan ve kentimizin vizyonuna yeni bir heyecan katan Sayın Valimiz Erdal Ata'ya Gaziantep ve Gaziantepliler adına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Gaziantep Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa başlattığı ''BİR TUGLA DA SEN KOY''kampanyasını dernek olarak destekliyor Ve Bu kampanya kapsamın da da üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Din ırk mezhep farkı gözetmeyen Medeniyetler korosu, farklılığın birlikteliğinde aslında zenginlik olduğunu ifade eden bir topluluk, Bu topluluk tüm dünyaya barış mesajı veriyor. Bu gün bu topluluğu ağırlamaktan çok mutluyuz."dedi.

GAÜN Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı Prof Dr. Mehmet Mutaf'ta Antakya Medeniyetler Korosu'nun önemli bir misyon üstlenerek dünyanın her yerinde barış ve birlik beraberlik mesajları verdiklerini ifade ederek Empati Sosyal Sorumluluk Derneği'nin çalışmalarını takdirle izlediklerini ifade ederek Empati Derneği İlköğretim Okulu'nun sınıflarına isim vermek isteyen hayırseverlere çağrı yaparak sınıf satışı gerçekleştirdi.

Antakya Medeniyetler Korosu Büyüledi

Vali Ata, Milletvekili Bakbak, Başkan Fadıloğlu ve dernek üyeleri koroda şarkı söyledi

Gaziantep Üniversitesi ve Empati Derneğinin ortaklaşa organize ettiği, Garanti Bankası, Seç Otobüsleri, İmam Çağdaş ve HCR Organizasyonun desteklediği Antakya Medeniyetler Korosu'nun muhteşem konseri izleyenleri büyülerken konserin sonunda koro üyelerinin arasında yer alan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Prof.Dr Mehmet Mutaf ve Empati Derneği üyeleri Memleketin adlı parçayı hep birlikte seslendirdiler. Konser sonunda Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat'a Gaziantep Valisi Erdal Aka ve Empati Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu bir teşekkür çiçeği vererek koronun dünya barışına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Derya Bakbak Erdal Ata Antakya Güncel Haberler

title