Haberler

Ankara Marka Festivaline Coşkulu Final

Güncelleme:

İlki geçen sene gerçekleştirilen Ankara Marka Festivali'nin finali yapıldı. Ankara Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde, Ankara Congresium'da 3 gün boyunca, 150 farklı isim sahne aldığı, 15.000 kişinin takip ettiği festivalin son günü de, ilk iki günü gibi yoğun ilgi gördü.

Çalık Holding ana sponsorluğunda, TEMACC organizasyonuyla gerçekleşen Ankara Marka Festivali'nin içerik yönetimini ise Marketing Türkiye yaptı.

Ankara Marka Festivali'nin final gününde sahnede Neslihan Yargıcı, Yonca Evcimik, Atiye, Fatma Turgut ve Saffet Emre Tonguç da vardı. Festivalin kapanış oturumunu ise Selami Şahin gerçekleştirdi.

YONCA EVCİMİK: "YENİ YAPILAN İŞLER BİZİ KESMİYOR"

Pop müziğin önemli ismi Yonca Evcimik, Ankara Marka Festivali'nde markasını anlattı. 2017'nin sanat hayatındaki 40. yılı olacağını söyleyen Evcimik, izleyicilerden büyük alkış aldı. Abone albümüyle başlayan yorumculuk kariyeri ile birlikte şirketleşerek, markasını oluşturmaya başladığını söyleyen Evcimik şöyle konuştu; " 90'lı yıllarda şirketimi açtım. Yoncimik Ltd. Şti. Pantentimi aldım ama patent almanın marka olmak olmadığını anladım. Marka olabilmek, sürdürebilirlikle alakalı. Yıllardır durmaksızın çalışan bir şirketim olduğu için markayım".

BEN DE ARABESK ALBÜM MÜ YAPMALIYIM?

Son yıllarda müzik dünyasının 90'lara dönmesini de yorumlayan Evcimik; " Sanıyorum o zamanın kalitesinin, naifliğinin peşindeyiz. Demek ki yeni yapılan işlerden mutlu değiliz. Yeni yapılan işler kesmiyor demek ki bizi. Öte yandan bilinen sanatçılar da 90'lar albümleri yapmaya başladı. Ben şaşırıyorum. Muazzez Ersoy mesela... 90'la Pop diye bir albüm yaptı. Ben şimdi arabesk mi yapmalıyım, Türk Sanat Müziği mi yapmalıyım ya da ne yapmalıyım bilmiyorum. Kafa karışıklığı.

NESLİHAN YARGICI: "MODA DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞTIR!"

Moda dünyasının duayen isimlerinden biri olan Neslihan Yargıcı, markalaşma yolunda olanlara öneriler verdi. "Madem hayat bir tiyatro diyoruz. O zaman tüm yeteneklerimizi keşfedip, ortaya çıkarıp, kullanmamız lazım" diyen Yargıcı modayla ilgili de net saptalamarda bulundu; "Eskiden moda 4 sezondu. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış. Dört mevsim bitmiştir. Moda diye bir şey kalmamıştır. Ne bulursanız giyin! Açık ayakkabıyla yağmurda yürüyün, 'vah zavallı' demezler. 'Bu sene moda buymuş demek ki' derler..."

ATİYE: "İNANMADIĞIM BİR ŞEYİ YAPMIYORUM"

Penti'nin marka yüzü Atiye de Ankara Marka Konferansı'nda konuşanlar arasındaydı. Penti ile Atiye markalarının bir araya geliş hikayesini anlatan güzel şarkıcı bu işbirliği kararını kalbini dinleyerek verdiğini söyledi. Atiye "Aldığım kararları kalbimle almaya çalışıyorum. Doğru enerjiye inanıyorum. Yaptığım şeylerin de arkasında durabilmem gerekiyor. Bu yüzden inanmadığım bir şeyi yapmıyorum, yapamıyorum. Geriye baktığım zaman, şimdiki ben olabilmem için yaşamam gereken her şeyi yaşadım." dedi.

FATMA TURGUT: "KARA FATMA'NIN İSİM HAKLARINI ALIYORUM, MARKALAŞACAĞIM"

Model grubuyla yaptığı işbirliğininden sonra yoluna tek başına devam eden Fatma Turgut 'Kara Fatma' isminin haklarını aldığını ve markalaşmak istediği söyledi. "Bu kez ben marka işine soyunuyorum. Beni takip edenleriniz varsa. Genelde kıyafetlerimde siyahı tercih ediyorum. Küçük küçük adımı markalaştırmaya çalışıyorum kendimce. Kuzenim Pelin Turgut güzel bir 'Kara Fatma' logosu hazırladı. Siyah basic tişörtlerden tutun, sahnede giyilebilecek kıyafetlere kadar 'Kara Fatma'yı markalaştırmaya çalışacağım' diyen Fatma Turgut, kendisini dinlemeye gelen gençlere de "Hayallerinizin arkasından gidin. İnandığınız şeyi yaparsanız bir gün peşinden gittiğiniz hayalin yanıbaşında değil, içinde olursunuz" dedi...

SAFFET EMRE TONGUÇ: "NE YAPTIĞINIZDAN ZİYADE KİMİ TANIDIĞINIZ ÖNEMLİ"

Turizm dünyasının yıldız ismi Saffet Emre Tonguç da Ankara Marka Festivali'nde sahne aldı. Dünyaca ünlü bir rehber olan Tonguç, nasıl markalaştığını şu sözlerle anlattı;

"Dünyanın en zengin ilk 100 kişisinden 15'ini gezdirdim. Dünyada her şey 'Networking and Connection' dedikleri 'şebeke ve bağlantı'ya bağlı. Ne yaptığınızdan ziyade, kimi tanıdığınız çok önemli. Ben Amerika'da yaşayan bir otelci olan Ali Bey'i tanıdım, o bana Hillary Clinton'ın arkadaşlarını yönlendirdi. Fısıltı gazetesi çalıştı ve insanlar beni çevrelerine tavsiye ettiler. Bu sayede Oprah Winfrey'den Calvin Klein'a, Paul Allen'dan Robert Redford hatta Kevin Spacey'e kadar bir çok insanı gezdirdim. Onların birbirine tavsiye etmesi sayesinde markalaşma sürecim çok daha hızlandı".

SELAMİ ŞAHİN: "HER DALDA BİR YERE GELMEK KOLAY, ORADA KALMAK ZOR"

Ankara Marka Festivali'nin kapanış oturumundaysa, bu yıl 50. sanat yılını kutlayan Selami Şahin vardı. 200'den fazla hit olmuş bestenin sahibi Selami Şahin, hayattaki başarısının sırlarını dinleyenlerle paylaştı. "Hiçbir zaman halkın önemini es geçmedim. 50 yıldır bir Selami Şahin gerçeği varsa tamamen halkın, dinleyicinin sayesinde. Her dalda, bir yere gelmek kolay. Orada kalmak zor. Benim şansım, Allah'ın lütfedip bana söz yazarı, besteci ve yorumcu kimliği vermesi. Ben hep yazılmamışı yazmak, yapılmamışı yapmak için çalıştım".

"GENÇLERE YOL AÇACAĞIM"

Selami Şahin 50. sanat yılında bir kitap bir de albüm çıkaracağını açıkladı. Hit olmuş şarkıların sözleri, yazılış hikayesi ve notalarının bulunduğu bir kitap olacağıı söyleyen sanatçı albüm içinse bir ilke imza atacak. Şahin konuyla ilgili "Herkes ünlü isimlerle düet yapıyor. Ben yetenekli ama bilinmeyen gençlerle düet yapacağım. Onlara bir kapı açmak istiyorum. Şarkılarımın arasından 30 tane seçeceğiz. 15 kız 15 erkek olarak bu şarkıları birlikte seslendireceğiz. Şarkının 4'te 1'ini ben, 4'te 3'ünü onlar okuyacak. Umarım gençlerimize bir yol açarız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Neslihan Yargıcı Selami Şahin Fatma Turgut Kültür Sanat Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title