Haberler

Anadolujet'in Bursa - Erzurum ve Bursa – Trabzon Hat Açılışları Devlet Erkânının Katılımı ile...

AnadoluJet, Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden biri olan Bursa'yı, Yenişehir Havalimanı'ndan Trabzon ve Erzurum'a bağlamak için ilk adımı attı.

AnadoluJet, Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden biri olan Bursa'yı, Yenişehir Havalimanı'ndan Trabzon ve Erzurum'a bağlamak için ilk adımı attı. AnadoluJet, 10 Mart 2015 itibariyle başladığı direkt uçuşları ile Bursalıları ve Bursa iş dünyasını Karadeniz'in incisi Trabzon'a ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ili olan Erzurum'a ekonomik ve konforlu şekilde ulaştırmaya başladı.

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda düzenlenen hat açılış töreninde, Erzurum ve Trabzon'dan ilk uçuşlarını yapan AnadoluJet uçakları alana eş zamanlı iniş yaptı. Su takı ile selamlanan uçaklar sonrasında özel folklor gösterileri ile karşılandı ve kurdele kesim törenine geçildi.

Erzurum ve Trabzon'dan gelen çok sayıda yerel ve mülki idarecinin yanı sıra geniş halk katılımıyla gerçekleşen törene devlet erkanı da ilgi gösterdi. AnadoluJet hat açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün çok değerli bir gün. Çünkü uzakları yakın eden hayırlı bir işin içindeyiz. Türk Hava Yolları ve AnadoluJet Bursa – Erzurum ve Bursa – Trabzon seferlerini başlattı. Havalimanımız gerçekten çok değerli. ve yıllardır bu havalimanı için projeler üzerinde çalışıyoruz. Elbette İstanbul ve Ankara'ya olan yakınlığımız iki büyük il arasında uçuşu mümkün kılmıyor. Bursa'yı diğer şerhlerimize bağlamak Türk Hava Yolları'nın önemli bir görevidir. Türk Hava Yolları'nın son yıllardaki başarılı icraatları çok büyük bir başarı öyküsüdür. Bu nedenle Türk Hava Yolları ve AnadoluJet'i kutluyorum. Ülke içine de ülke dışına da seyahatlerimizi Türk Hava Yolları ile yapıyoruz. Çünkü hem kalite hem hizmet hem de yüksek bir pilotaj başarısı var. Bu övgüleri sadece bizim vatandaşlarımızdan değil, yabancılardan da çok duyuyoruz. Ben ilk kez uçağa 1975 yılında bindim. Son 10 yıl öncesine kadar uçağa binmek prestij meselesi idi. O zamanlar uçağa binip her yere gitmek mümkün değil idi. Şimdi Türkiye'nin her yerine uçak ile gitmek mümkün. Eğer Bursa hattımız başarılı olur ise diğer şehirlerimize de uçuş konulacağına inanıyorum. Çok şükür artık 30 küsur saatlik karayolu yolculukları bitti. Türk Hava Yolları ve AnadoluJet, Bursa seferlerini milletimize, Bursalılara duydukları saygı ve hizmet inancı ile yapmaya başladı. Türk Hava Yolları son reklamında çok özel bir söz sarf etti, Iğdır'a uçmuyorsak dünyanın her yerine uçsak ne fayda dedi. Biz de şimdi diyoruz; Bursa'ya uçmuyorsak Singapur'a, Saint Petersburg'a uçmanın ne faydası var" dedi.

Açılışta konuşma yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise; "Bursa hangi parametreye bakarsanız bakın Türkiye'nin en başarılı ve önde gelen şehirlerinden biri. Çok güzel bir havalimanımız var. Ancak bugüne kadar havalimanını istediğimiz şekilde kullanamadık. Ama bugün tarifeli seferlerle havalimanımızı tekrar canlandırıyoruz. Uçuşlara vesile olan Sayın Arınç'a ve Türk Hava Yolları yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bursalılar olarak bize düşen bu uçakları doldurmak. Böylelikle diğer şehirlerimize de seferler başlayabilir" dedi.

"Bursa'nın ulaşım eksiği vardı…"

"Bugün; hem Bursa hem Erzurum hem de Trabzon için vuslatın son bulacağı, Bursa ile Karadeniz'in, Doğu Anadolu'nun kavuşacağı bir gün" diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; "Bu güzel gün için emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz hızla gelişiyor. İstikrar günden güne artıyor. Yaşanan bu olumlu gelişmeler ile pek çok şehrimiz gibi Bursa'mız da günden güne gelişiyor. İpek yolu ve Baharat yolu üzerinde bulunan bir ticaret, sanayi ve endüstri şehri, kış sporları merkezi, sağlık turizminin önemli noktalarından biri olan Bursa, dünyanın en hızlı gelişen dördüncü kenti. Pek çok yatırıma sahne olan şehrimiz için en büyük eksikliğimiz erişilebilirlikti. Günden güne büyüyen, en büyük göçü Erzurum ve Karadeniz'den alan Bursa için göç aldığı şehirlerle köprü kurmak çok değerli idi. Sonuçta bu köprüleri kurmayı başardık. Ancak Bursa ile Anadolu arasındaki bu buluşmayı sağlayan seferlerimizin desteklenmesi gerekiyor. Biz de Belediye olarak Bursa Yenişehir Havalimanı'nın canlanması için uçak bileti olan herkesi havalimanına ücretsiz taşıyacağız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptığı konuşmada; günümüzde havayolu taşımacılığının en güvenli, konforlu ve etkin ulaşım aracı olduğuna dikkat çekti. Sekmen; "Geçen yüzyılın başından itibaren havacılık sektöründe devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı. 80'li yılların ortalarında özel havayolu şirketlerinin sektördeki yerini alması, Türkiye'de havayolu ulaşımının gelişimi açından önemli bir adım olmuştur. Ayrıca 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulamaya konan, Bölgesel Havacılık Projesi ile ülkemiz adeta çağ atlamıştır. Bu gelişmelerden büyük mutluluk duyuyoruz. Erzurum, Anadolu'muzun kadim şehirlerinden biri. Bursa'nın Anadolu'ya havayolu ile bağlanması şehrimizin gelişimi açısından bizleri sevindiriyor. Bu yeni girişimden dolayı başta Türk Hava Yolları ve AnadoluJet yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hat açılış töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu (THY) Başkanı Hamdi Topçu ise Bursa hattının sivil havacılık adına tarihi bir gün olduğuna dikkat çekti ve "Bugün Türkiye'mizin büyük şehirleri arasında yapılacak önemli uçuşları başlatmak için beraberiz. Yeni açılan Bursa – Erzurum ve Bursa Trabzon uçuşlarımızın kısa bir süre içinde her gün düzenlenmesini ve sadece iki şehrimize değil pek çok farklı şehre ve yurtdışına da bağlanmasını diliyoruz. 12 yıl öncesine baktığımız zaman, o dönemde Türk Hava Yolları tekel olarak uçan bir şirket idi. 2003 yılında ülkemizde iç hatlarda uçan yolcu sayısı 5.5 milyon kişi idi. Beş milyon yolcu Türk Hava Yolları tarafından uçuruluyordu. 26 havalimanında operasyon gerçekleştiriliyordu. Ciro ise 2.1 Milyar Dolar civarında idi. Aradan geçen zamanda Türkiye'nin gelişmesi ve ihracat alanındaki gelişmeler ile Türk Sivil Havacılığı 441 uçağa, ciro ise 23.8 Milyar Dolar'a ulaştı. Şu anda 42 milyon 8 bin yolcu taşınmaktadır. Türk Hava Yolları olarak son dört yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu şirketiyiz. 247 yeni uçak siparişimiz var. 2023 yılında 460'ı aşkın uçakla dünyanın en büyük havayolu şirketleri arasında yerimizi alacağız. 2023 planlarımız çerçevesinde büyümemizi sürdürüyoruz. Türkiye'de 26 havalimanı ile başladığımız serüven 46 havalimanı ile devam ediyor. Ülkemiz büyük bir potansiyel barındırıyor. Bursa'mız inşallah bugünden sonra daha birçok şehre çapraz uçuşlarla bağlanacaktır. Bursa'mızın diğer şehirlerle bağlantısını bir saate indirmeyi arzuluyoruz. AnadoluJet markamızla 27 uçakla yaptığımız seferleri, yaz itibariyle 38 uçağa çıkartıyoruz. İç hatlarımızı genişletiyoruz" dedi.

Sanayi şehri Bursa'nın marka kent olma yolunda attığı önemli bir adım olan yeni hatların, hem sanayi hem de yüksek turizm potansiyeli ile dikkat çeken kentin ziyaretçi potansiyelini artıracağı öngörülmekte. Haftada üç gün karşılıklı olarak düzenlenecek seferler ile Bursa iş dünyasının, Anadolu'nun farklı şehirleri ile yeni ticari işbirlikleri içine girmesi hedefleniyor.

AnadoluJet'in yeni Bursa - Erzurum uçuşları çarşamba, cuma ve Pazar; Bursa - Trabzon uçuşları ise pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri karşılıklı olarak düzenlenecek.

AnadoluJet uçuşları ve kampanyaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabilir.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Yenişehir Trabzon Erzurum Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title