Haberler

'Altını' Demir Export, 'tozunu' köylü alıyor

Güncelleme:

'Altını' Demir Export, 'tozunu' köylü alıyor Demir Export madencilik tarafından işletilen maden ocağında çalışan ağır tonajlı araçların evlere ve tarihi bir mağaraya zarar verdiği iddia edildi Eylem yapan çevre halkı, araçların geçişine izin vermedi Nevşehir'de Koç Holding'e bağlı Demir...

'Altını' Demir Export, 'tozunu' köylü alıyor

Demir Export madencilik tarafından işletilen maden ocağında çalışan ağır tonajlı araçların evlere ve tarihi bir mağaraya zarar verdiği iddia edildi

Eylem yapan çevre halkı, araçların geçişine izin vermedi

NEVŞEHİR - Nevşehir'de Koç Holding'e bağlı Demir Export madencilik tarafından işletilen altın madeni ocağında çalışan ağır tonajlı araçların evlerine ve tarihi bir mağaraya zarar verdiği gerekçesiyle eylem yapan çevre halkı, araçların geçişine izin vermedi.

Koç Holding'e bağlı Demir Export Madencilik tarafından Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar köyünde işletilen maden ocağından çıkartılan madenler köy yakınındaki depolama alanına ağır tonajlı araçlar ile taşınıyor. Taşıma sırasında köy içinden geçen ağır tonajlı araçların yol güzergahında bulunan bazı evlere ve tarihi bir mağaraya zarar verdiğini kaydeden köy sakinleri, eylem yaparak seslerini duyurmak istedi. Demir Export maden ocağında çalışan ağır tonajlı araçların köy içinden geçmesini istemeyen vatandaşlar, araçların geçiş güzergahını kapatarak yetkililerden yardım istedi.

"Tozdan, topraktan dışarı çıkamıyoruz"

Yol güzergahının altında bulunan bir mağaranın da duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve kaya parçalarının düşmeye başladığını söyleyen vatandaşlar, evlerinin duvarlarında da çatlaklar oluştuğunu ifade etti. Mahmatlar köyü sakinlerinden Hatice Çayır, "Evimizin altı mağara. Mağara yarıldı. Mağaranın üzerindeki mutfağım, ayakkabılığım yarıldı. Araçlar geçerken evimizin her yeri şangırdıyor. Gece çoluğun çocuğun üzerine uçar diye korkuyorum. Yüklü arabalar geçiyor. Evde oturulmuyor. Bu araçlar buradan geçmesin. Benim çoluğuma çocuğuma bir şey olduktan sonra hiç bir şeyin önemi yok. Benim çocuğuma bir şey olmasın ben bir şey istemiyorum" dedi.

Eşinin kalp ve akciğer hastası olduğunu söyleyen Dudu Akar da, "Tozdan, topraktan dışarı çıkamıyoruz. Hem köyümüz, hem de çevremiz rahatsız oluyor" derken, Nebi Kamış ise, "Ben bu güzergahın ilerisinde oturuyorum. Bu yoldan ağır tonajlı araçların geçmesini istemiyorum. Bu yol yazın tozdan topraktan kışında çamurdan çıkılmıyor. Camiye gidip gelemiyoruz. Üstümüz başımız çamur oluyor. Bir vatandaş olarak, hem kendim için hem de mahallemde yaşayan insanlar için bu araçların buradan geçmesini istemiyorum. Devletimizin bu işe bir el atmasını istiyorum. Yoksa biz bu yolları devamlı kapatacağız. Başka bir güzergahtan yol yapsınlar" şeklinde konuştu.

"Evlerimiz uçmaya başladı"

Evlerinin uçmaya başladığını söyleyen Hanife Çayır da, "Evlerimiz uçmaya başladı. Hemen yol kenarında ahırım var. Duvarı ayrıldı, uçuyor. Çamurdan dışarı çıkamıyoruz. Bu adamlarla iki aydır kavga yapıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Maden ocağının çalışmasına karşı olmadıklarını söyleyen Serdar Çayır da, "Demir Export maden ocağından gelen araçların köy içinden geçmelerinden dolayı çok sorun yaşıyoruz. Bu maden ocağına ruhsat veren yetkililer, yolunu da göstersinler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demir Export Koç Holding Madencilik Maden Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title