Haberler

Aleyna Çakır'ın ev arkadaşı: Ümitcan tehdit mesajları atıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin yakından takip ettiği Aleyna Çakır olayıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında ifade veren Çakır'ın ev arkadaşı, Ümitcan Uygun tarafından tehdit edildiğini belirtti ve "Beni gizli numaradan aradı. 1 haftadır tehdit mesajları alıyorum. İfademi değiştirmemi istiyor" dedi.

3 Haziran tarihinde Ankara Keçiören'de yaşanan olayda, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen, evinde tavana asılı halde bulunmuştu. Olayın gündeme gelmesiyle birlikte intihar şüpheleri de konuşulmaya başlandı. Baş şüpheli Ümitcan Uygun, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken, olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Aleyna Çakır'ın ev arkadaşı olan S.E., Ümitcan Uygun tarafından tehdit edildiğini belirterek, "Beni gizli numaradan aradı. 1 haftadır Ümitcan Uygun tarafından tehdit mesajları alıyorum. İfademi değiştirmemi istiyor" ifadelerine yer verdi.

Olayın özellikle Müge Anlı'da da işlenmeye başlanmasıyla birlikte birçok kişi programa bağlanmış ve önemli iddialara yer vermişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun'un Bağlum'da dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde bulunması olayı daha da karışık bir hale getirdi.

Geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamaya göre, olayın intihar ihtimali ağırlık kazanmıştı. Çakır'ın ve Uygun'un ölümüyle ilgili soruşturmalar ayrı ayrı devam ederken, geçen hafta yeni bir gelişme daha yaşandı. Çakır'ın ölümüne ilişkin dosyada tanık olan arkadaşı S.E., Bursa'da 26 Eylül 2020'de polis merkezine giderek, "tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek" suçlamasıyla Uygun'dan şikayetçi oldu.

Aleyna Çakır olayında yeni gelişme: Ümitcan Uygun tarafından tehdit mesajları alıyorumSema Esen (Aleyna Çakır)

"SOSYAL MEDYA HESABIMA TEHDİT MESAJLARI ALDIM"

Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre, yaklaşık olarak 1 ay önce Ankara'dan Bursa'ya geldiğini ifade eden S.E., ifade tutanağında, "Yaklaşık bir haftadır Ümitcan Uygun tarafından tehdit mesajları alıyorum. Bu şahsı ben yaklaşık 1 senedir tanıyorum. Sema Esen'in sevgilisi olarak bilirdim. Sema Esen, Aleyna Çakır lakabını kullanırdı. Yaklaşık 4 ay önce evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'ın davasıyla ilgili, tanık olarak vermiş olduğum ifademi değiştirmem için Ümitcan Uygun yaklaşık 1 haftadır benim .... kullanıcı isimli instagram hesabıma ..... hesabından tehdit mesajları atmaya başladı" dedi.

"OLACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİM"

Kendisine gelen mesajların ekran görüntülerini de polise teslim eden S.E., ifadesini değiştirmeyeceğini söylemesi üzerine Uygun tarafından arandığını söyleyerek, "Bana hitaben sinkaflı cümleler sarf ederek, 'Sen ortaya bir laf attın, annem senin yüzünden intihar etti. Ankara'ya gel, seninle görüşeceğim, seni yaşatmayacağım, o ifadeni alacaksın, almazsan olacaklardan sorumlu değilim' dedi" iddialarına yer verdi.

Aleyna Çakır olayında yeni gelişme: Ümitcan Uygun tarafından tehdit mesajları alıyorumÜmitcan Uygun

"TEDİRGİN OLARAK İFADE VERMEYE GELDİM"

Uygun'a hiçbir şey söylemeden telefonu kapattığını aktaran S.E., "Bugün .... isimli hesabından benim numaramı ve açık kimlik bilgilerimi paylaştı. Ben de bugün tehdit mesajlarının devam etmesi ve sosyal medya üzerinden iletişim bilgilerini paylaşmasından dolayı tedirgin olarak polis merkezine ifade vermeye geldim. Ümitcan Uygun isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Esen Ailesi'nin avukatı Umur Yıldırım da, Uygun'nun yaptıklarının suç teşkil ettiğini, tutuklanması yönünde talepte bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aleyna Çakır Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

ENGİN63:

1 İNTİHAR EDECEK BİRİ DAĞLIK ALANA GİDİP İNTAHAR ETMEZ. 2 TAKSİCİYE 100 TL VERİP PARA ÜSTÜNÜ İSTEMEZ. 3 KORONA VAR DİYE MASKE TAKMAZ ZATEN ÖLÜME GİDİYOR.

8
0
yanıtYanıtla
Ali:

Türkiyede olmayan adalet katili tutuklamazsa oda delilleri ortadan kaldırır

7
0
yanıtYanıtla
fikret:

bir insanın kişili bukadarmı yansır yüzüne idam çıksın artık dünya temizlensin böyle kişilerden

4
1
yanıtYanıtla
Adanalı:

Kim bu ümitcan tutuklayın gitsin adamlara öyle bir ceza verinki bi daha başkaları bile yapmasın

3
1
yanıtYanıtla
NİKSARLI:

Deliller yetiyor artıyor bile bu kadar zamandır kaç tane aleynanin hayatına girdiler bu çete kimin elinde bu pislikte mutlaka devlet adamları var kim hangi siyasiler genç kız istiyorlar kimin adı geçmesin diye bunlara eyvallah diyor ey başımız daki padişah herkes senden sadrazamın kellesini istiyor sen biraz daha yok dersen isteyecekleri kelle bellidir o zaman

4
0
yanıtYanıtla
Ahmet akbaba:

Aleyna intihar etmedi ettirildi.anneside öyle.ümitcan ve evanesi ALLAHIn intikamından nasıl kurtulacak. Bunu bilmiyorlar. Işte rahmetlinin en yakın kız arkadaşı bas bas bağırıyor tehdit alıyorum diye.o da intihar ettirilmeden! Bu deliller yetmiyor mu.?

1
1
yanıtYanıtla
Efe:

Bir insan Suçluysa cezasını adaletin mercileri versin Günahkarsa Rabbim cezalandırsın bu ne pervasızlıktır ki herkes dilediğince cana kıyıyor insanların yaşamını kafasına göre sonlandırıyor yok küfretti hakaret etti öldürdüm yok öfkelendirdi nakavt ettim kimsiniz nesiniz kafanıza göre insanların canına kast ediyorsunuz Anaların ciğerini yaktığınız için Allahımın gazabı üzerinize olsun????

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title