Haberler

AK Parti İzmir İl Yönetimi İstifa Etti

İl Başkanı Akay: "Dört yıldır sürdürdüğüm il başkanlığı görevini dün itibariyle sona erdirdim. Genel merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk" "AK Parti'de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi bugün sade bir üye olarak yapacağımın bilinmesini.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini dün itibarıyla sona erdirdiğini, genel merkezin isteği üzerine kendisi ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunduğunu söyledi.

Akay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, makam ve mevkilerin insanlar için bir imtihan yeri olduğunu belirtti.

Günümüzde makam sahibi birçok kişinin bu makamın geçici olduğunu görememe hatasına düştüğünü dile getiren Akay, halka ve hakka yapılan hizmetlerin baki kaldığını dile getirdi. Kendilerini hiçbir zaman makamın sahibi olarak görmediklerini, makamın emanetçisi, günü geldiğinde de bunu iade edeceklerinin bilincinde olduklarını ifade eden Akay, şöyle konuştu:

"Dört yıldır sürdürdüğüm AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini dün itibariyle sona erdirdim. Genel Merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk. Bizler, dünyaya dünya kadar, ukbaya ukba kadar değer veririz. Dünyadaki tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunun bilincinde olarak hareket ederiz. Bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı görevimizi gönül rahatlığı ile bıraktık, huzurluyuz ve rahatız.

İsimler, rütbeler, makamlar değişir ama dava şuuru oldukça, davayı taşıyacak yürekli kadrolar oldukça Allah'ın izniyle kervan, uzun ince yolda yürüyüşüne devam eder. İnşallah bu kervan çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Bizim o konuda gönlümüz çok rahattır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum."

13 yaşından beri siyasetin içerisinde olduğunu, millete hizmet, hakkı üstün tutma noktasındaki duruşunu hiç bozmadan hep bir istikamet üzerine yürüdüğünü, yürümeye de devam edeceğini dile getiren Akay, "AK Parti'de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi bugün sade bir üye olarak yapacağımın bilinmesini isterim. Şartlar ne olursa olsun, bu necip milletin tarihi medeniyet yürüyüşünde sadakatle saf tutmayı şeref addedeceğim. Bu yolda aşkla yürümeye, partime bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Görev süresi boyunca en önemli çabalarından birisinin teşkilat mensuplarını yetiştirmek olduğunu, bu noktada gözünün asla arkada kalmayacağını ifade eden Akay, tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek helallik istedi.

Siyasetin uzun soluklu bir maraton koşusu olduğunu, bu koşularının devam edeceğini dile getiren Akay, 4 yıl önce AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı kendisine tevdi eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birlikte siyaset yaptığı tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Bundan sonra yine beraber olacaklarını, hep birlikte mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Akay, cumhurbaşkanlığı seçimine de dikkati çekerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak ettiğini vurguladı.

-Bülent Delican vekalet edecek

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın il başkanlığı arayışlarına başlayacağını, il koordinatör milletvekillerinin İzmir'e gelerek teşkilat mensuplarıyla görüşeceğini anlatan Akay, o çalışmaların Başbakan Erdoğan'a sunulacağını anlattı.

İstifalarının bir "görevden alma" olmadığını, yeniden yapılanma kapsamında 43 ilde bunun yapıldığına işaret eden Akay, "Burada kriter başarı ve başarısızlık değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ilçe kongreleri, ardından il kongresi sonra da 2015 seçimleri var. Bu süreçte görev alacak il başkanımızın teşkilatlarını kendisinin yapması imkanı sağlanacak. Ben neferim. Partim bana bundan sonra ne göre verirse onu yapacağım" dedi.

Akay, ilçe yönetimlerinden de herhangi bir istifa olup olmamasının sorulması üzerine, böyle bir şeyin olmadığını, sadece kendisi ile birlikte 59 kişilik yönetim kurulundan istifa mektubunu aldıkları 55 tanesinin istifalarını dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya verdiğini söyledi.

Görevde olduğu süre boyunca bir yerel bir genel seçim atlattıklarını partinin oyunu artırdıklarını, başarılı bir dönem geçirdiklerine inandığını ifade eden Akay, göreve bundan sonra Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican'ın vekalet edeceğini kaydetti.

Böyle bir süreci cumhurbaşkanlığı sürecinin ardından beklediklerini ancak bunun 3 ay önce gerçekleştiğini dile getiren Akay, "43 tane ilde bir revizyona gidiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra daha başka illerde de gidilecek. Huzur ve mutluluk içerisinde huzurlarınızdan ayrılıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı sırasında duygulanan Akay, ailesi ve şahsıyla ilgili söylentiler hakkında da hukuki süreç başlattığını belirtti.

Basın toplantısına, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçe başkanları ve partililer katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

recep tayyip erdoğan ak parti izmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title